Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi Isten nezopontja a vallasok...

Mi Isten nezopontja a vallasokka kapcsolatban? Minden vallas elfogadhato Isten elott, vagy minden vallasbol udvozolhetnek (tobben-kevesebben)?

Figyelt kérdés
Mi az ami szamit igazan? Mert sokan mondjak, hogy a vallas nem szamit , masok azt mondjak, hogy szamit, megint masok, hogy az tanit valamire, s nem mindegy, hogy mire tanit, hogy mit tanulunk. En ugy velem, hogy Istennek van ma is egy nepe, egy valasztott nepe, mint az okori Izrael is volt. Mit gondoltok? Ha van, hogyan lehet azt megtalalni? Ha minden vallas elfogadhato, akkor az nemde azt jelenti, hogy Isten minden neppel/vallassal maskent kommunikal?
2012. okt. 19. 09:38
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

Minden (vagy majdnem minden) vallásban van valami jó. Minden (vagy majdnem minden) vallás segíthet közelebb jutni az Istenség megismeréséhez.

Igaz hit, igaz vallás, igaz világkép azonban nyilvánvalóan csak egy van, annak tudása, ahogyan a Világ és Isten valóban létezik. Isten ha létezik rendelkezik ezzel az Igaz Tudással, mi azonban csak "tükör által homályosan" látjuk annak körvonalait.

Keresnünk kell az igazságot és azt az utat, amely számunkra a leghatékonyabb, ami miket leggyorsabban vezet el az igazság megismerésére. Jézus azt mondta, hogy Ő az ÚT az IGAZSÁG és az ÉLET. Én hiszek neki, de más vallásalapítók nyilván mást is mondhatnak és nem feltétlenül hazudnak, vagy mondanak butaságot.

Én mormon vagyok, mi hiszünk abban, hogy Jézus Krisztus Igaz Egyháza vagyunk itt a Földön, amelyet 1830 áprilisában állított vissza az Úr egy elhívott prófétáján keresztül. A mi kézikönyvünk a következő kijelentést teszi más vallásokról:

"Sok inspiráló, nemes és a legmélyebb tiszteletre méltó dolog található számos más vallásban."

2012. okt. 19. 11:58
 12/34 A kérdező kommentje:
Erdekes hozzaszolasokat, valszokat kaptam. KOSZONET ERTUK! Szamomra elegge homajos meg mindig. Pl az utolso valaszt amit kaptam azt mondja, hogy "nem feltetlenul haszudnak a valasok" ez erdekes, ahany vallas van annyi fele tanitas, s mind jo? vagy hogy van ez? Mert Voltam egy oras boltban, ahany ora , annyi idot mutatott. Kerdeztem, hogy melyik mutatja a pontos idot, erre az volt a valasz, hogy mind. Ugy van a vallasal is? egy sem hazudik, mind mast-mast tanit? Nem hazudnak, csak nem mondjak az igazat...
2012. okt. 19. 12:08
 13/34 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Ami 2 ezer éve íródott az akkori viszonyok között"

Nem hinni benne természetesen jogod van. De a kérdés Istenre és a vallásra vonatkozott. Ateistáknak ez a kérdés értelmetlen. Meggyőzni nem fogsz senkit, ahogy mi sem fogunk ((én nem is akarlak), következés képpen mi a fenének vitatkozol?

2012. okt. 19. 12:20
 14/34 anonim ***** válasza:

A Biblia igéit ugyebár értelmezni kell. A vallások segítenek értelmezni. Csak egy értelmezendő dolgot tíz ember tíz féle képpen értelmezhet.

Tehát én, mint egy valláshoz sem tartozó, úgy gondolom, nem vallásonként kapnak örök életet az emberek, hanem személyenként. Mert minden vallás ( "tisztelet" a kivételnek ), saját nézőpontjából, értelmezésében, az igazságot tanítja. Ezen belül nem mindegy, hogy az ember hogyan áll a hithez, az élethez, Istenhez, a parancsolataihoz...

2012. okt. 19. 13:24
 15/34 A kérdező kommentje:
Kedves valaszolo. Akkor szerinted mindegy, hogy hogyan imadjuk Istent, csak imadjuk 'valahogy' , vagy ahogy akarjuk...? Mert igencsak erdekes az a teny, hogy egyik vallas azt mondja, hogy meg kell 'gyonni' a vetkeinket a papnak, s az feloldoz. Biblikus? a masik vallas azt mondja, hogy meg kell band, s Istennel kell rendezni. Biblikus? Az egyik vallas azt tanitja, hogy ne legyunk balvanyimadok. Biblikus? A masik azt mondja, hogy 'minden szenthez konyorogj megbocsatasert, s feloldozasert'. Biblikus? HA MINDEGY, HOGY HOGYAN IMADJUK ISTENT, MIERT KULDTE EL ANNAK IDEJEN FIAT, JEZUST? HISZEN AKKOR IS UGY IMADTAK A ZSIDOK ISTEN AHOGY OK AKARTAK, S AHOGY AZ EMBEREK MONDTAK...
2012. okt. 19. 14:21
 16/34 anonim ***** válasza:

Nos mint említettem valójában egy imádatot fogad el a teremtő, ezért is nem nevezem vallásnak.nem X vallásosnak kell lenni, hanem azt az életformát kell élni amire Jézus mintát hagyott, hogy a nyomdokait kövessük.

Az egység pedig abból áll, hogy minden ember egyféle képen, Isten akarata szerint éli keresztény életét.

Mint említettem volt ez a hatalmas munka folyamatban van, persze akik nem akarnak egységbe Isten szerint élni, azok továbbra is makacsul kitartanak a hagyományt őrző "vallások" mellett.

Egy Biblia idézetben ezt olvassuk Jézustól:

(Máté 15:3) 3 Így felelt nekik: „Hát az miért van, hogy ti is áthágjátok az Isten parancsolatát a hagyományotok miatt?

(Máté 15:6-9) . . .Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. 7 Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

2012. okt. 19. 14:53
 17/34 A kérdező kommentje:
Milyen munka van folyamatban? Mire utalsz?
2012. okt. 19. 15:05
 18/34 yuda ***** válasza:
95%

Az üdvözülést Isten adja és nem vallásnak, hanem egyénre szabottan embereknek. Olyan embereknek, akiknek élő és valóságos hitük van. Nem azoknak, akik liturgiákat, szokásokat követnek, mert annak sok értelme nincs és értékelhetetlen Isten szempontjából.

Mi alapján adja Isten az üdvösségetí?

Kizárólag a biblia az egyetlen mérce.

Mondok példát és vallást nem említek, kérem ne magyarázzon bele senki semmit!

- Ha a bibliában vízbe bemerítkezés van, akkor az bemerítkezés és nem néhány vízcseppet ráhintünk valaki kobakjára.

El kell dönteni: vagy a biblia a mérce, vagy emberi szokások?

Isten mércéje az ember felé egyedül az igazsághoz való viszony lesz. Az igazság benne van a bibliában. Ami abban nincs, az hazugság.

Ha valaki máshogy csinálja, rosszul csinálja. Aki ugyanazt, ő helyesen teszi.

Jézus azt mondta Nikodémusnak: aki nem születik újjá víztől és Szentszellemtől, nem mehet be Isten országába.

Mégis hány ember veszi ezt komolyan?

Hány ember merítkezik be bibliai módon víz alá? Hány ember alázatos, engedelmes és hányan mondják, hogy ez nem fontos? Érted?

Isten elvárásai ugyanazok. Nem változott semmi az idők folyamán és nincs is ok a változásra.

A csodák ma is érvényesek és nem csak érvényesek volnának- hanem az a probléma, hogy a hívők punnyadnak. Világi életet élnek, de várnák a csodákat?! kettő együtt nem megy!

Izraelnek adatott a törvény. Ott születtek a próféták. Nekik köszönhetjük a biblia törzsét, lényegét. Egyedüli nemzet, akikhez Isten népként szólt, vezetett, adott nekik földet is. Egyedüli nemzet, ahol Jézus egyáltalán megszülethetett.

Ez a nép, ma is létezik. A messiás zsidó!

Ki tudja hogy a Messiás zsidó származású?

Ki tudja, hogy Jézus gyakorlatilag életében csak zsidóknak hirdette az evangéliumot, mert övék az elsőbbség. Ott van leírva a bibliába!

Mitől olyan lenézők sokan Izrael felé? Miért hangoztatják, hogy Isten elvetette Izraelt, mikor ez soha nem történt meg. Ki olvasta már a bibliában, hogy Isten a mygarok Istene? -és arra ki emlékszik, hogy Isten bátran vallja magát így az Úr: Izrael Istene.

Ez a nevem, azt mondja az Úr!

Isten nem változik, benne a változás árnyéka sincs. Ha egyszer így nevezte magát, akkor ez mai nap is igaz.

Komoly ember ezek után- mivel nem légből kapott dolog amit írtam, hanem tények- szóval ezek után épeszű ember nem mondhatja, hogy Izrael után Isten keresett másik népet?!

Melyik népet ugyan?

Az üdvösség mindenkié valóban, és egyes emberek megkaphatják minden nemzetből- magyarok is, ha betöltik az igazságokat, de mint nép ma is egyedül Izrael Isten választott népe.

Ez van.

Függetlenül valaki elhiszi, vagy nem. Ez tény. lehetséges, hogy sok zsidó nem Istent keresi, vagy eltávolodtak, de Istennek gondja lesz rájuk és további igéretek vannak hozzájuk és róluk a bibliában, amelyeknek még be kell teljesedniük és azt se felejtse el senki--és meg is kérdezem inkább: ki tudja, hová jön vissza a messiás?

Kárpátokra? Himalájára? Melyik hegyre? :d

Csak nem az olajfák hegyére ?

Akkor mégis zsidó a Messiás?

Hány ember bántja, gyalázza -még magukat keresztényeknek vallóak közül is Izraelt?

A Messiásssal akkor hogy tudtok megbékülni, hiszen zsidó volt és Ő vállalja is. Pál apostol is zsidó volt....nem vatikáni... nem magyar...

2012. okt. 19. 16:16
 19/34 Pietrosol ***** válasza:
68%

Szia!

Jézus Krisztus sem népekről,sem vallásokról nem beszélt!

"Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!"

Ennyi éppen elég!Nem kell semmilyen vallást követned!

Persze ha jónak látod,hallgathatsz a vallások által megigézett fundamentalistákra is!

2012. okt. 19. 18:18
 20/34 Pietrosol ***** válasza:
29%

Szia Yuda!

"Ki tudja, hogy Jézus gyakorlatilag életében csak zsidóknak hirdette az evangéliumot, mert övék az elsőbbség."

Nem azért volt köztük,mert elsőbbségük volt,hanem,mert életmódjuk miatt ők szorultak rá a legtöbb helyreigazításra!

Kinek van szüksége tanárra,a kevés tudásúnak vagy a nagyobb tudásúnak?

Az eső is ott a legnagyobb kincs,ahol nagy a szárazság!

2012. okt. 19. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!