Isten valóban megbocsájt mindent? Elkövettem egy dolgot, és kicsit bánt a bűntudat, de mindenki azt mondja, hogy jól tettem, mert ezzel 4 ember életét mentettem meg.
> Csak azért mondom, mert a lányok sokszor hajlamosak megismételni az anyjuk hibáit, még ha az könyörögve kéri is, hogy ne tegyék..
+1
Ez nagyon fontos! :-)
Szerintem ez egy jó cselekedet, hiszen megmentetted a családodat. Bizonyára az Úr szemében is az. A nevelőapád azt kapta, amit megérdemelt, nem szükséges, hogy bűntudatod legyen emiatt.
Ha mégis bűntudatod van, imában beszéld meg a dolgot az Úrral, így magaddal is könnyebben el fogod tudni rendezni.
"A dolog röviden: nevelőapám terrorizálta a családomat,és mivel körözték őt a rendőrök,ezért iskola helyett a rendőrségre mentem és feladtam őt."
Szerintem egy család, főleg a gyerekek terrorizálása (gondolom ez verbális és lelki erőszakot jelent, talán fizikait is) nagyon súlyos bűn. Ebből következik hogy ettől megmenteni 4 embert nagyon nagy jótett.
Azzal kapcsolatban hogy a nevelőapád elleni tett bűn-e nem vagyok biztos a dolgomban (főleg hogy nem tudom hogy miért körözték). Arra tippelnék hogy ez nem bűn főleg hogy nem rosszindulatból cselektél és valószínűleg nem ok nélkül keresték a rendőrök.
Ha mégis lelkiismeret furdalást érzel akkor azt ellensúlyozhatod azzal hogy imádkozol a nevelőapádért. Ez segít majd abban is hogy megbocsásd neki amit a család ellen tett.
"Kicsit bánt a bűntudat,hogy egy embert rács mögé tettem."
Ha úgy nézzük nem tetted rács mögé hanem saját magát tette rács mögé amikor elkövette az a súlyos bűncselekményt ami miatt körözték (feltéve hogy nem volt ártatlan, mert azért a bíróság is tévedhet néha).
2Szeretnék megbocsájtást nyerni,és ha lehet megtérni. Isten megbocsássa nekem ezt a dolgot? 15/L"
Meg vagy keresztelve? Ha mindenképpen bűnnek érzed ezt akkor meggyónhatod és akkor már biztos lehetsz benne hogy meg van bocsájtva a dolog.
Egyébként Isten mindent hajlandó megbocsátani, még a legsúlyosabb bűnöket is. Ha őszintén bocsánatot kérsz Tőle akkor biztos lehetsz benne hogy már meg is kaptad azt.
Ha esetleg kiszabadul ,és zaklat benneteket távol tartást lehet kérni.És ezt az embert nem szabad többé beengedni.Imádkozz a lelkéért....
(K.Gy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!