Még mindig ellenőrzése alatt tartja Isten a földi ügyeket?
Az élettörténete(már amennyit tudok róla)alapján valódi hősnek nevezhetem!Még ma is megbotránkoznának az emberek a gondolatain,nemhogy abban a korban,amikor a világ az elszeparált gondolkodás korában létezett!Érdekes,hogy erre mintha ma sem lenne igény,pedig szabad!
Egyébként nem olvastam tőle semmit,de felkeltetted az érdeklődésem!Köszönöm!
1János 5:19-ben az áll, hogy a gonosz uralja a világot.
Sátán mikor megkísértette Jézust, felajánlotta neki a világ összes királyságát, ha cserébe Jézus imádatot mutat be neki. Egy embernek akár hazudhatott is volna, de Jézusnak nem. Tehát, ha felajánlotta, akkor nyilván az övé is volt. Jézus nem mondta neki, hogy "nem a tied", hanem azt mondta, hogy nem fogja imádni őt, mivel ő csak Isten imádja. Persze Isten nyilván figyeli és támogatja a szolgáit, de alapvetően még nem szól bele a világ ügyeibe.
javítás
* mivel ő csak Istent imádja
"1Jn 3,8 - Aki bűnt követ el, a sátántól való, hiszen a sátán kezdettől fogva vétkezik. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy a sátán művét romba döntse."
Azért jelent meg Jézus hogy a sátán művét romba döntse. Az igaz hogy a világot még mindig a gonosz lélek vezeti, de mégis már le lett győzve. Ezért tudják a keresztények kiűzni az ördögöket, mert Jézus erősebb náluk. Most már csak azokon tud uralkodni a gonosz akik hagyják (vagy már szabadulnának tőle de korábban hagyták hogy befolyást szerezzen fölöttük).
Szia lsandor!
Amit egykor Sátánnak hívtak,azt ma úgy nevezzük,hogy egós elme!Addig fog uralkodni,amíg az ember nem áll a sarkára és vállalja a felelősséget!
Kedves Kérdező! És Mindenki, aki olvassa!
Én Istent úgy ismertem meg, mint aki olyan udvarias, hogy nem avatkozik bele olyan dolgokba ahonnan kiutasították. Pedig megtehetné, hiszen Mindenható. Az a helyzet, hogy az ember köszönte szépen, de nem kér Istenből.
Az Igazság az, hogy Isten szíve tele van az ember iránti szeretettel. Jézus, Isten Fia ezért volt képes meghalni az emberekért. Én úgy sejtem, hogy egy barátomért is nehéz lenne bevállalnom a halált, viszont hála Istennek, nem én voltam Jézus helyében, hanem Ő: Ő az Őt gyűlölő, lejárató, eláruló ellenségeiért is ugyanúgy meg tudott halni, mint a barátaiért vagy az édesanyjáért, nem tett különbséget. És ugyanígy mondjuk egy tömeggyilkos istentagadó kommunistáért és ilyen alapon bárkit említhetnék. (János ev. 3:16)
Olvasni való (Richard Wurmbrand: Megkínozva Krisztusért. Ő egy evangélikus lelkész volt Romániában a véres kommunizmus alatt):
De azt tudni kell, hogy Isten és Jézus Krisztus csak akkor uralkodik valaki életében, ha az illető így akarja és valóban akarja, ha ezt kéri, és önként adja át magát Neki. Az erőszakos megszállás nem az ő műfaja, hanem a Sátáné és az angyalaié. Isten a szeretet istene.
Aki keresi Őt annak számára megtalálható.
Megint egy olvasni való (Egyszerű fordítású Biblia, nagyon szeretem olvasni, jól érthető szövegű, és átélhetőek a történetek, mégha érezhető is pl. az ószövetségi könyveknél, hogy egy nagyon régi írásról van szó):
A világ ügyeivel ugyanez a helyzet. Ha a világ vezetése kikérné Isten tanácsát, akkor kapnának iránymutatást. Nem kérik. Itt egy cikk arról, hogy mennyire nem kérik:
Én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy fogadja be Jézust az életébe, adja át az irányítást. Nem lesz könnyű, az Ellenségnek nem fog tetszeni, ez biztos, és majd mindent megmozgat, hogy megakadályozza. De az ember arra van teremtve, hogy az Istennel egységben legyen, és így a bűnbeesés óta Isten megüresedett helye ott tátong mindenki belsejében, és ezt csak Isten tudja betölteni, senki és semmi más, sem szórakozás, buli, sem drog, sem alkohol, sem szex, párkapcsolat, sem munka, akármit említhetnék. Viszont mindez a materiális világ csak olyan mint egy álom: valóságosnak tűnik, de el fog múlni az egész. A halál olyan lesz, mint mikor felébredünk, és akkor Isten előtt számot kell adnunk, hogy mit csináltunk, hogy mihez kezdtünk az itt töltött idő alatt.
Mindenki kap lehetőséget az életében legalább egy párszor arra, hogy Isten mellett vagy ellen döntsön. Ez a hsz-om is egy ilyen lehetőség annak, aki elolvassa. Ezután mindenkinek vállalnia kell a döntése következményeit. A "nem döntés" is döntés: vagyis nem mellette. /Aki Isten mellett dönt, az sem válik hirtelen egy bűntelen tökéletes szentté - legalábbis nem egyből, ezt is akarni kell, azzá lehet válni -, hanem marad egy bűnös, de egy olyan bűnös, akinek meg lett bocsájtva, aki kegyelmet kapott a halálos ítélet alól és megmenekült (a pokol ugyanis a lélek halála). Így senkinek nincs joga különbnek gondolnia magát másoknál, emiatt, kérlek, bocsássatok meg sok vallásos keresztyénnek, aki esetleg osztja az észt, hogy mit hogy kell csinálni, mit is kellene tenned ahhoz hogy az Istenhez eljuss, aki agitál, hogy térj meg, mert különben... Ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. De a megfelelő döntéshez megfelelő információkra van szükség. A másik, hogy nem kell semmi különös tettet végrehajtani, egyszerűen csak Isten előtt bocsánatot kérni az eddigiekért. Semmi másból nem áll a megtérés.) Ha az ember fel tudja adni a nagy büszke egóját minden szabadkozással, mentegetőzéssel és mások hibáztatásával együtt, és bocsánatot kér az Isten elleni bűneiért, akkor Isten betartja az ígéretét, és megbocsát, és betölti a régi űrt. És az nagyon szuper érzés! Az maga a mennyország! (Lukács ev. 17. 21.) Ez az érzés Isten szeretete. Más nem is kell az életben. Kívánom mindenkinek!
Itt 18.
Pietrosol: "Addig fog uralkodni,amíg az ember nem áll a sarkára és vállalja a felelősséget!"
A Sátánt nem győzheted le. Jézus kellett hozzá. Még a teremtés előtt harc volt - és van - az Isten és angyalai és a Sátán és angyalai között. És a Jelenések könyvében olvasható rész még előttünk van (de már közel), az antikrisztus, a fenevad, a nagy nyomorúság meg a többi. Az ember ehhez az egészhez kicsi Isten nélkül. De még az Éden kertben sem tudott a sarkára állni, hogy ellenálljon, pedig egyszerű volt a képlet: ne egyél, mert meghalsz tőle.
Olvasd a Bibliát, nagyon fontos! (Egyszerű fordítású Biblia linkje a 18-as hsz-emben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!