Ha olvastátok Jób történetét a Bibliából, akkor mi a véleményetek róla?
valaki azt írta: Jób most együtt van azokkal akiket elveszett, együtt örül a gyermekeivel.
Melyik feleségével örül most? Az elsővel, vagy a másodikkal? nem kap hajba érte a két asszony ☻?
Hey, hey, hey, mustafa, nincs két feleség; megmaradt az első. :)
Ő volt az, aki azt "tanácsolta" a férjének, hogy átkozza meg Istent, aztán haljon meg. :(
Saját fogalmazású válasz helyett pedig mindenki jobban jár most ezzel a dallal Jóbbal kapcsolatban:
Todd Smith- Broken Praise (Job)
http://www.youtube.com/watch?v=u5cKV8G3WMg
Üdv. :)
Shalom,
Na ez nekem kimaradt, a feleségét nem nyuvasztotta ki a sátán? Azt nem kapot Jób újat? Szegény legalább ennyi haszna lett volna :(
>>Ha Ő okozta volna a betegséget, akkor miért gyógyította meg? Ha tőle származik a halál, akkor miért adott életet?<<
Pedig így van:
""Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezemből megszabadítson.""
""Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!""
És hogy miért?
""Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.""
Mustafa, Mustafa!
Vége lesz-e már a szeles beszédeknek?
Kezdd újra kérlek, ne legyen hamisság.:-D
Kérdező!
Az általad feltett kérdésre pont Mustafának adtam választ nemrég itt a 17. kommentemben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Tömörítve a válaszom az volt itt, hogy Isten nem akarta hogy a sátán a mennyben is éket verjen az angyalok és Isten közé az elbizonytalanítást elősegítő kérdéseivel. Ugyanis a mennyben a Szeretet az Úr, és a sátán kérdései nem csak Jóbot, hanem Istent is támadták, így a mennyben élő angyalok seregei előtt is tisztáznia kellett Istennek a sátán rágalmait, hogy Jób és ezzel együtt az Istent félő és szerető teremtmények nem csak az áldásaiért és ajándékai miatt szeretik Istent, hanem mert mint Teremtő és életadó, méltó rá akkor is ha minden jót nélkülöznénk vagy elveszítenénk amit Tőle kaphatunk. Istennek akkor is alanyi jogon jár a tisztelet és a szeretet mert megteremtett minket. Jób ezt bizonyította be a próbákat kiállva, a mennyben pedig nem történt tömeges elszakadás Isten és az angyalok között, és Jób a hit hősei között szerepel az Újszövetségben a Zsidó levélben. A sátán neve görögül: Rágalmazó,(Diabolosz) ami a 'dia': szét, és a 'balló': vet, dob, szavakból származik. Isten Jób rokonainak az élete árán akadályozta meg hogy a mennyben angyalok tömegei forduljanak és szakadjanak el Tőle. A jövőbeli terve is Istennek az, hogy 'ismét egybeszerkeszt mindeneket a Krisztusban'.(Efezus 1,10) Az 'ismét' arra utal hogy történt már a mennyben lázadás és elszakadás Istentől, amit a sátán idézett elő. Valószínű hogy az angyalok egyharmadát sikerült valamikor Istentől elszakítania. Ezért vannak a Bibliában gonosz angyalok megkötözve láncokkal örök sötétségben a föld alatt, vagy négy angyal ideiglenesen megkötözve pl. az Eufretésznél, illetve a mennyet elhagyva a légkörünk felett alakították ki lakóhelyüket.
Végre valaki megírta a majdnem igazat.
Bocsi három negyed részben értek veled egyet, lőttem szóló.
Hazardteamnak pedig: a válaszod egy kicsit sántít, mert Jób, mint ahogy azóta senki nem támadt fel , mert a feltámadás még nem történt meg.
Jób is jelenleg halálalvásban van és a feltámadásra vár.
ezért is mondja azt Jób,
19,25 Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára
az én porom felett megáll. /vágyakozol majd kezed munkája után./
Még Jézus sehol nem jött el, de Jób ismerve az írásokat tudta, hogy ha utoljára is de a porból vissza kapja majd éltét, ide a földre.
Nem az égből származunk, hanem a föld alkotó elemeiből,és oda is térünk vissza ahonnan vétettünk,nem tudom miért kell elhitetni az emberekkel, hogy mennek a mennybe?
Viszont a végét se feledd el - Jób felismerte hogy Istenhez képest mi az ő "hatalma", kiállta az állhatatosság próbáját, és Isten kétszer annyi földi jóval halmozta el utána.
Igen, de attól, hogy új gyerekei születtek, még a "régiek" meghaltak. Egy jó embert (márpedig Jób jó volt) nem kárpótolhat egy új gyerek egy rég szeretettért. Egy szülő ezt tudja.
"Kétségtelen, hogy Jób története megerősíti a hitünket, hogy mi is képesek vagyunk kitartani próbák idején."
Én épp ellenkezően gondolom, engem ez a könyv kérdőjelezett meg! Egész életében jó volt, Isten, talán legfeddhetetlenebb, legmakulátlanabb hívője! ÉS mit kap cserébe?! Egész életében betartotta a szabályokat, és szót fogadott, és tőle minden telhetőt megtett, erre Isten még egyszer leteszteli a biztonság kedvéért? És elveszíti a családját? És még ha úgy is vesszük, hogy a "bemelegítés" után a mennyországban újra látja őket, akkor miért élünk, miért kell hálásnak lennünk azért, amit itt ad, ha azért nem haragudhatunk, amit itt elvesz? Ez egy kicsit ellentmondásos nem gondolod?
Az ikertornyosnak (9:11):
Előszöris: Az embernek VAN szelleme és én arról beszéltem, amikor azt írtam együtt lesznek.
Másodszor pedig a "senki sem támadott fel, mert hülyeségre:
"Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét. És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének; És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada. És kijövén a sírokból a Jézus föltámadása után, bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének"
Valszeg nem ugyanazt a bibliát olvassuk..
nem erről beszélek, hanem, a világ méretű feltámadásról, amikor nagyobb méretekben fognak a halottak a sírokból kijönni.
a szelleme az az élet erőt jelenti nem a bele tett lelket. Azt te is nagyon jól tudod, hogy amikor a teremtő megteremtette Ádámot nem lelket tett bele, hanem az élet leheletét adta az orrába, vagy is elindította a légzést, és így lett az ember élő lélek, addig, míg nem lélegzett halott lélek volt.
1Mózes 2:7 ......megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
Károli fordításban:
2,7 És formálta vala az Úr Isten az embert [1 Kor. 15,45.47.] a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké.
Jól látszik hogy nem egy külön "lelket" tett bele, hanem élet erőt adott neki.
(1Mózes 3:19) 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
Sehova máshova nem tér vissza, az életerő kiszáll belőle, és vége, ne repked más testben sehol, a földből vétetett, nem az égből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!