Szerintetek a házasság előtti együttlét bűn? Nem féltek, hogy halál után valami rossz történik emiatt?
Nagyon sok fiatal már úgy házasodik, hogy már volt valamilyen együttlétben. Ez számomra teljesen hihetetlen, mert teljesen világosan megmondta a katolikus egyház (ez az igaz vallás, mert Szent Péter alapította) hogy a házasság előtti együttlét halálos bűnnek számít azaz halál után szenvedés vár rá az illetőre emiatt, tehát amíg Jézus urunk színe előtt nem esküszünk meg addig nem szabad ilyen dolgokat csinálni.
Én 27 éves fiú vagyok, vágyok a szexre én is, de sokat beszéltem lelki atyákkal és ők mind azt mondták, hogy jól teszed fiam, mert valóban bűn, ha együtt lennék nővel és én félek, hogy a halál után valami rossz dolog lesz.
Igen, én értem, de itt nem az egyház szava dönt gyí hanem a teremtő várja ezt el. Ha komoly a kapcsolat, és az életadójukat is szeretik, akkor be tartják a keresztényi alapelveket. -ettől keresztény a keresztény.
"A hármas kötelet nem lehet egyhamar szétszakítani"/Példabeszédek/
a két kötél a két ember a harmadik a teremtő, akit beveszik a döntés hozatalba.És akkor lesz áldás a házasságon és az életükön.
Kedves Kérdező!
Néhány dologra szeretném felhívni a figyelmed: Péter nem alapított egyházat. Péter, apostol volt, akit a többiekkel együtt Jézus küldött el az evangélium hirdetésére. Az első pünkösd alkalmával (ApCsel 2) Péter (a többiekkel együtt) bátran bizonyságot tett Jézusról, s igehirdetése nyomán több, mint 3 ezer lélek keresztelkedett meg. Ekkor alakult meg az újszövetségi egyház. De ezt a megtérést nem ő munkálta ki, hanem a Szentlélek. Péter csak eszköz volt. Az egyház a Szentlélek munkája révén született.
Jézus azt mondja, hogy „Minden bűn és káromlás meg fog bocsáttatni az embereknek, de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg. Még ha valaki az Emberfia ellen szól, annak is megbocsáttatik, de aki a Szentlélek ellen szól, annak nem bocsáttatik meg sem ebben a világban, sem az eljövendőben.” (Mt 12,31.32)
A bűn büntetése a halál, de Jézus megbűnhődött bűneinkért (minden bűnünkért), ezért aki hisz Őbenne, Őt Megváltójának elfogadja, annak nem kell elkárhoznia, annak örök élete van. Ha tehát te elkövetsz egy bűnt, s azt megbánod, az Isten előtt olyan, mintha meg sem történt volna. Amit pedig mellesleg megbánunk, azt igyekszünk többé nem elkövetni.
Igen, Isten a szexet a házasság keretébe helyezte el. Ha ezen kívül gyakoroljuk azt, akkor bizony magunknak és másoknak is ártunk vele (pl. lelki sérülések, nem betegségek).
Kérdésedre válaszom a következő:
Nem, és nem félek.
Isten szeret téged, ha bűnös vagy, ha nem. Akit pedig szeretünk azt nem büntetjük.
A bűn azért bűn mert rossz ha tesszük. Nem háríthatjuk a felelősséget sem a sátánra, sem arra hogy eleve bűnös lelkek vagyunk, sem arra hogy ígyis-úgyis vétkezünk. Minden bűnünk a mi pillanatnyi rossz döntésünk (kivéve ha megszáll egy démon).
A házasság előtti szex és a maszturbáció nehéz kérdés. Alapvetően az a gond a házasság előtti nemi érintkezéssel, hogy nincs mögötte mélyebb tartalom, elegendő szeretet, úgymond hazugság. Az ember Isten áldása nélkül nem tud eléggé szeretni.
Sajnos mára a házasság úgy le lett züllesztve hogy nem gondolják fontosnak, csak ceremóniaként gondolnak rá. Így a mai házasságok 90%-ának nincs összetartó ereje, tulajdonképpen létre sem jön tehát annullálható. Ezért gondolják a házasság előtti szexet normálisnak, mert nem értik hogy mire jó a házasság.
Ha van valakid akivel őszintén szeretitek egymást akkor házasodjatok meg. Ha meg nincs akkor azért ne szexelj.
Mi is akkor a házasság? Isten nem intézményeket hoz létre, hanem kapcsolatokat. A házasság is (ha jó), akkor utóbbi.
Még valami: a házasság egy életre szól. 'Míg a halál el nem választ.' És azután már nem szeretlek? Nem furcsa ez a kijelentés amikor épp Isten előtt fogadsz meg valamit? Az előtt az Isten előtt, aki megígérte, hogy feltámaszt.
A manapság megköttetett házasság nem Istennek, a világnak szól. Ahhoz, hogy Isten előtt megfogadj valamit, nem kell se közvetítő, se papír. De a Biblia azt is írja, ne fogadkozzunk. Elgondolkodtató, nemdebár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!