Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a házasság előtti...

Szerintetek a házasság előtti együttlét bűn? Nem féltek, hogy halál után valami rossz történik emiatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok fiatal már úgy házasodik, hogy már volt valamilyen együttlétben. Ez számomra teljesen hihetetlen, mert teljesen világosan megmondta a katolikus egyház (ez az igaz vallás, mert Szent Péter alapította) hogy a házasság előtti együttlét halálos bűnnek számít azaz halál után szenvedés vár rá az illetőre emiatt, tehát amíg Jézus urunk színe előtt nem esküszünk meg addig nem szabad ilyen dolgokat csinálni.

Én 27 éves fiú vagyok, vágyok a szexre én is, de sokat beszéltem lelki atyákkal és ők mind azt mondták, hogy jól teszed fiam, mert valóban bűn, ha együtt lennék nővel és én félek, hogy a halál után valami rossz dolog lesz.

2012. okt. 16. 11:21
1 2 3 4 5
 21/48 Pietrosol ***** válasza:
89%

Szia!

Nemrég ráébredtem,hogy mélyen vallásos vagyok!

Hiszek a töltöttkáposztában és az Irsai Olivérben!Vallom,hogy bazsalikom és bors nélkül a paradicsom saláta humbug!Meggyőződésem,hogy az őszi erdő színei csak akkor válnak számomra értékké,ha látom azokat!Emellett biztos vagyok benne,hogy két embert,másik ember össze nem köthet és az sem biztos,hogy az általuk kötött szövetség egy életre szól!A szövetség teljességét,vagyis,hogy mi fér bele,maguk határozzák meg!

Továbbá meggyőződésem,hogy mindez a tudás a Teremtőtől van,aki bennem ÉL!

Hitem szerint minden embernek szabad választás adatott!Szabadon élhetsz a dolgokkal és elhalaszthatod azokat és szabadon választhatod azt a létformát,amelyben a félelmeid irányítanak,de tetszés szerint ki is léphetsz abból!

2012. okt. 16. 12:45
 22/48 anonim ***** válasza:
73%

Én katolikus vagyok, de szerintem hibát követsz így el, ha így gondolkozol.

Igen, a katolikus tanítás halálos bűnnek tartja a házasság előtti együttlétet, ahogyan például a hazugságot, a káromkodást és az Úr napjának meg nem szentelését is, de nem él ember a Földön, aki sosem vétkezett valamiben.

DE! Ez nem azt jelenti, hogy büntetést érdemelsz értük a halál után! Csak azért ragaszkodni a parancsolatokhoz, mert azzal jópontokat szerezhetsz az Üdvösségre nem más, mint hiú képmutatás. Nagyon kevesek képesek azoknak a lehető legjobban megfelelve élni, s még ők sem maximálisan. Jézus épp ezért jött el, és váltott meg a bűneid alól, mert cselekedetek által megigazulni az ember magától képtelen.

Az embernek meg kell tanulnia elfogadni saját sötét oldalát, mert önerőből úgyis képtelen vagy megszabadulni tőle, elfojtásával pedig csak áltatod, hogy igaz életet élsz.

Mert vétkezel már gondolatban, amikor a fejedben megfordul a bűn, s vétkezel szívedben, amikor bűnös vágy ébred, s ha ezt nem tudod elfogadni, csak a saját lelkedet terheled vele, és saját magadat csapod be, igaz életet színlelve.

A bűneidtől csakis Krisztusba vetett hittel tudsz megszabadulni, anélkül még a gyónás is hazugság. Saját erődből sosem fogsz megigazulni, azt csakis Isten kegyelméből lehet.

Én nem azt mondom, hogy akkor engedni kell minden kísértésnek. De Isten úgyis a lelked mélyére lát, őt úgysem tudod becsapni. Az igazi erény szembenézni önmagunkkal, nem pedig elfordulni tőle.

Hibákat mindig fogsz elkövetni, felesleges áltatnod magad. Embernek születtél, ne akarj Isten lenni.

2012. okt. 16. 13:37
 23/48 nagylzs ***** válasza:
100%

Szia! Magadnak kell eldöntened, hogy miben hiszel. Látszik a hezitálásod - beszéltél a lelki atyákkal (papokkal?) de már nem vagy benne biztos hogy azt kellene elfogadnod amit ők mondanak. Ezért mások véleményét is megkérdezed. Olvasd el nyugodtan mások véleményét. De a végén neked kell dönteni! Senki nem mondhatja meg neked, hogy miben kell hinned. A dolgok megkérdőjelezése egy nagyon pozitív dolog a részedről! Nagyon jó hogy megvizsgálod a dolgokat, mielőtt hinni kezdnél bennük. Nincs is annál nagyobb "bűn", mint amikor valaki a "szent hit" nevében félrevezeti embertársait. Jézus sem parancsolta meg senkinek a vak hitet, sőt megkövetelte a kritikus hozzáállást.

Ami a félelmet illeti: az egy negatív érzelem. Ha létezik Isten, akkor ő maga a végtelen szeretet és a végtelen megbocsátás. Isten nem akarja, hogy félj tőle, és egészen biztos, hogy nem tiltásokkal vagy a félelmeden keresztül akar irányítani téged. Mert egy ilyen félelmen alapuló rendszer kizárja a szeretetet, ami az egyetlen lényeges dolog a Földön.

Én nem hiszek abban, hogy Isten bünteti az embereket. Csak az emberek próbálják eljátszani a gondviselés szerepét, és büntetni egymást - sokszor igazságtalanul. De Isten nem büntet, mert ő a végtelen szeretet, és végtelenül megbocsátó. Az egyik legrosszabb fajta büntetés, amikor a vak hit által vezérelve saját magadat bünteted. A parancsolatok nem azért vannak, hogy elvegyék az emberek szabadságát. A parancsolatok azért jöttek létre, hogy útmutatást adjanak azoknak az embereknek, akik maguktól képtelenek különbséget tenni a rossz és a jó között. Például: aki azt képzeli hogy az embereket halomra ölni jó dolog, azt lehet szembesíteni a "ne ölj" paranccsal. Te is bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor választanod kell, hogy két parancsolat közül melyiket szeged meg. Ebből is látszódik, hogy egyik parancsolat sem abszolút érvényű, és rugalmasan, intelligensen kell őket alkalmazni.

Szerintem az "Isten elleni bűn" csak az emberek találmánya: egy végtelen lény ellen elkövetett tett (vagy hiányosság) ami ennek megfelelően végtelen büntetést igényel. De szerintem Isten nem büntet. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell törekednünk a jóra. Éppen ellenkezőleg! Ez csak azt jelenti, hogy az önmarcangolás helyett minden létező energiánkat abba kell fektetnünk, hogy jót tegyünk ott, ahol tudunk.

2012. okt. 16. 13:50
 24/48 anonim ***** válasza:
30%

Tévedés a kereszténységet, Jézus alapította, nem Péter, de ha már itt tartunk:

A Bibliában nincs kis bűn meg nagy bűn, ahogy egyesek mondják, mert egy versben említi a paráznaságot a többivel és azt mondja, hogy akik ilyeneket tesznek nem lesznek Isten országának örökösei. Ne hígítsuk már a teremtő törvényeit fel kérem, ez a teremtő Isten megcsúfolása, Ő komolyan veszi ezeket amit leíratott.!!!!!!

(Galácia 5:19-21) 19 A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, 21 irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.

Nem teszi hozzá, hogy ezek közül akár egyet is büntetlenül lehet gyakorolni.

(Galácia 6:7) 7 Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;

Egyébként pedig a halál az ember büntetése, utána nincs semmi.De már ezt is annyiszor leírtuk itt a gyiken.

Ádámnak és a többieknek is azt mondta, hogy ha vétkezel meghalsz, és nem azt, hogy élve sütögetni fognak, mert akkor a következő Biblia versek hazugságok lennének, kéretik gondolkozni:

(Róma 6:23) 23 Mert a bűn zsoldja a halál,. . .

A halállal fizetünk a bűnért.

(Róma 6:7) 7 Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.

Aki meghalt az lefizette a bűnéért a díjat, és még ráadásul Jézus is meghalt érte, ezért kétszeresen méltó az életre, amit a feltámadáskor visszakaphat.

2012. okt. 16. 16:08
 25/48 anonim ***** válasza:
12%

Kétféle igazság nem létezik.

Vagy Isten hazudik vagy az emberek.

De mivel isten nem is tud hazudni, ezért marad az utóbbi.

Jézus mondá:

(János 17:17) . . .a te szavad igazság.

A Biblia az igazság, tehát azt kell elhinni, nem azt amit az ember mond.

Sajnos ezért alakultak ki a vallások, mert mindenki a maga értelmére támaszkodva karja megmagyarázni Isten gondolatait, de Ő nem ember, hogy hazudjék, és nem is úgy gondolkodik, ahogy Mi.

(Ézsaiás 55:8, 9) 8 „Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim — ez Isten kijelentése. — 9 Mert ahogy az egek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.

2012. okt. 16. 16:16
 26/48 anonim ***** válasza:
0%

Nem a "katolikus vallás" tiltja.

Hanem a teremtő Isten tiltja, és mindenki aki kereszténynek meri magát vallani egyet kell vele érteni.

Olyan vallás nincs, hogy a magam módján. Az Istenhez fűződő kapcsolatunkat az határozza meg, hogyan viszonyulunk hozzá és a törvényeihez, és nem fordítva,

Ne már mi szabjunk feltételeket a teremtőnek, hogy miként fogadjon el minket!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. okt. 16. 16:19
 27/48 Antimod ***** válasza:
100%

"Sajnos ezért alakultak ki a vallások, mert mindenki a maga értelmére támaszkodva karja megmagyarázni Isten gondolatait"

Miért a Biblia az egy és igaz forrás? Miért nem a Korán?

Egyébként többszáz halálközeli élményt olvastam, de soha, egyetlen egyben sem vettek elő senkit azért, mert házasság előtt élt nemi életet. Ennek ellenére hibáikra komolyan rámutattak, de nem ítéltek gyehennára senkit.

Én ezeknek az embereknek hiszek, nem pedig egy könyvnek, amit ki tudja, milyen szándékkal és mikor, kik írtak, továbbá kik és milyen szándékkal cenzúrázták a zsinatokon. További vita tárgyát képezi, hogy az ún. gnosztikus evangéliumok, valamint a különböző helyeken talált tekercsek miért nem mérvadóak.

Ráadásul a kereszténység is csak egy vallás a sok közül, és elöljáróik közül sokan sem éppen példás életvitelükről (voltak) híresek.

2012. okt. 16. 16:22
 28/48 anonim válasza:
66%

"Az Istenhez fűződő kapcsolatunkat az határozza meg, hogyan viszonyulunk hozzá és a törvényeihez, és nem fordítva"

Akkor ennek fényében magyarázd meg légy szíves, miért nem létezik az, hogy a "magam módján".

Milliók élnek így, köztük én is. Hiszek/hiszünk Istenben, normális emberek vagyunk, csak éppen elutasítjuk - nem véletlenül - a katekizmus dogmáit. Ettől még nekem ugyanúgy közöm van Istenhez, mint neked. Pont ettől jó ez az egész. Szerencsére sem te, sem semelyik egyház nem tudja nekem megszabni, hogy miben higgyek.

Egyébként pont ezért nem szeretem az egyházakat, mindegyik azt hiszi, hogy nála van az egyetlen és egyetemes igazság, és a hitet különböző dolgoktól (pl. egy könyv elolvasása, különböző szertartások, dogmák) teszik függővé. Így aztán persze könnyen meg lehet csúszni.

2012. okt. 16. 16:27
 29/48 anonim ***** válasza:
28%

Nagyon nagy bajban vagy. Elkezdtél gondolkodni. Hívő ember nem vívódik, hisz. Vívódni csak gondolkodó lény tud. Az ugyanis nem más, mint a kevés tudásból származó bizonytalanság. A vívódás azt jelenti, a dologról tudsz valamit. Nem mindent, ezért továbbgondolod. Összeveted más ismereteiddel. Vagy nem oldódik meg a problémád, vagy még kuszább lesz.Ez a gondolkodás természete a hitével szemben.

Ilyenkor két út kínálkozik, biztos lehetsz abban, hogy az egyiket választani fogod. Vagy tovább gondolkodsz, rádöbbensz, hogy tovább kell kutatni, és a tudománnyal foglakozóvá válsz. Onnantól csak azt fogadod el, amiről meggyőződtél. Így azt is,hogy adott pillanatban nincs módod mindent tudni, de mindig van módod tovább kutatni. A másik út, hogy feladod, hívő leszel. Valaki meg fogja mondani, mit tégy, azt is, hogy mástól ne kérdezz (még összezavarodsz, ennyiben a te érdekedet képviseli). Ezzel vége a bizonytalanságnak.

A baj akkor kezdődik, ha nem tudsz választani. Mindegyik út tetszik is, meg nem is. Mindaddig nagyon nehéz lesz neked, amíg nem választasz. És ebben senki nem segít, mert a saját érzéseidben csak te dönthetsz. Akkor is, ha kényszernek érzed, mert a kényszerben is választani fogsz. Elfogadod, vagy nem.

2012. okt. 16. 16:43
 30/48 anonim ***** válasza:
22%

Úgy van. Olvasd csak el a tízparancsolatot, világosan meg van írva, hogy az egyik legsúlyosabb bűn a házasság előtti szex. Az ne tévesszen meg, hogy sokan csinálják. Elég sok komoly bűnt csinálnak ma sokan. Gondolj csak arra, mennyi ma a gyerekbántalmazás, családon belüli erőszak, stb. Ezek is ugyanolyan súlyos bűnök maradnak attól még, hogy sokan csinálják őket.

Igen, bűn. De létezik visszaút, ha valaki elköveti: az őszinte bűnbánat.

2012. okt. 16. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!