Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás az igaz?

Melyik vallás az igaz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 12:52
 1/10 DeAnn válasza:
64%
Egyik sem.
2012. okt. 9. 13:01
 2/10 A kérdező kommentje:
miből gondolod??
2012. okt. 9. 13:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet objektíven megvizsgálni vagy megválaszolni.

Mindenkinek az az igaz, amiben hinni képes. Akinek egy isten-kép kell, az abban fog hinni, akinek több abban. Akik pedig fricskából a repülő spagettiszörnyben hisznek vagy a jedi vallásban, valahol nekik is igazuk van, ahogy azoknak is akik egyiknek sem hisznek.

Ha szubjektív vélemény érdekel, akkor nekem az amiben az ember a saját erejében és képességeiben hisz, nem pedig egy kitalált felső hataloméban, aminél mindent alá rendelve cselekszik (úgy, hogy a hatalom megtestesítőjére nincs semmilyen más bizonyíték a vakhiten kívül). Konkrétan nem tudom melyek ezek, mert nem érdekelnek.

2012. okt. 9. 13:15
 4/10 Molnár Sándorné ***** válasza:

Szerbusz!

Nagyon egyszerü a válasz. Ha elfogadod a Szentirást mint Isten szavát, akkor csak annyit kell hogy tegyél, hogy megvizsgáld a kiszemelt vallást, vajjon amit tanit, az összhangban van-e a Szentirás szavával, majd meg kell vizsgálni, hogy a cselekedetei is összhangban van-e a tanitásaival. Ennyi az egész. A fő hangsuly a Szentiráson van természetesen. Ha kérdésed lenne még, szivesen válalszolok. Üldvözlettel: Judit!

2012. okt. 9. 16:23
 5/10 anonim válasza:
Én pl. nem hiszek egyik vallásban sem, Istenbn viszont igen és igyekszem jó emberként élni.Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani.
2012. okt. 9. 19:51
 6/10 lsandor ***** válasza:
Az az igaz vallás, mely követi az eredeti keresztény tanításokat. A te feladatot annyi lenne, hogy tanuld meg a Bibliából, hogy az igaz vallásnak minek kell megfelelnie és ehhez tudsz viszonyítani. De mindenképpen érdemes lenne energiát fektetni bele. Az örök életed reménysége múlhat rajta
2012. okt. 14. 09:18
 7/10 A kérdező kommentje:
te jehova tabúja vagy,?
2012. okt. 14. 09:23
 8/10 lsandor ***** válasza:
Igen Jehova Tanúja vagyok, miért?
2012. okt. 14. 10:31
 9/10 A kérdező kommentje:
csak kérdeztem
2012. okt. 14. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:

A 8000-ből?

Valószínűleg egyik sem. Annyira ellentmondanak egymásnak, és annyira látszik rajtuk a régi emberek naiv hite... tudás meg sehol.

2012. okt. 16. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!