Jehova Tanúi! Az Őrtorony parancsolatai nehezek, Jézuséi pedig könnyűek?
Tudnátok konkrét példát mutatni arra, hogy egy olyan esetben, amikor valamelyik szeretteteket kiközösítettétek, és szóba se állhattatok az illetővel az Őrtorony parancsolata szerint, akkor ennek könnyen tudtatok engedelmeskedni még akkor is, ha az illető utána nem jött vissza a szervezetetekhez? Ha netalántán van is ilyenre példa, mekkora szeretet lehet az illetőben, hogy egy ilyen kegyetlen parancsolatnak szemrebbenés nélkül, könnyen engedni tudott?
Csak én gondolom úgy, hogy egy ilyen kegyetlen parancsolatnak nagyon nehéz engedelmeskedni? Nem azt tanította János apostol, hogy Jézus parancsolatai nem nehezek? Az Őrtorony parancsolatai nehezek, Jézuséi pedig könnyűek?
Gyerekek a Republic együttes hol található a Bibliában?Az Ó vagya az Újszövetségben?
"Azért széles a folyó, mert nagyon hosszú a híd".
Ezt sem találom sehol.Melyik fejezet és hanyadik igevers?
"Gyerekek a Republic együttes hol található a Bibliában?Az Ó vagya az Újszövetségben?"
Mikor mondtam én, hogy a Republic együttes szerepel a Bibliában? Talán nem mindent a Bibliában kellene keresned. Üdvözöllek a való életben.
De ha ennyire csak a Biblia számít, akkor keress már rá benne nekem légyszíves az Őrtorony újságra vagy Jehova tanúira is, köszi.
Kedves Vidiripi.
Te arra meg sosem gondoltál, hogy lehet azt a ;testvér; szót sem kellene szó szerint értelmezni, mint annyi minden mást sem a Bibliában.
Emlekeztetlek, hogy maga Jézus is állandóan példabeszédekben beszélt amikor tanított és át akart adni tudást az embereknek.
Én most tényleg nem állítom, hogy én gondolom biztosan jól, de szerintem nem zárhatjuk ki azt sem, hogy a testvér itt most nem vérszerinti testvért jelöl, hanem sokkal inkább hittestvért, gyülekezeti testvért. Szerintem sokkal racionálisabb, hogy erre gondolt. Mert egy hittestvér, aki megátalkodottan bűnt követ el újra és újra, közben ezzel képmutató módon lejáratja a közösséget, nem e ő inkább az igazi veszély, mert ezzel hiteltelenné teszi a közösséget, és egyben meggátolja, hogy az ige eljusson a többi emberhez. Mert az emberek látják a farzeusi magatartást, amit a te hittestvéred csinál, és ezért már nem hisznek neked sem, akkorsem ha te őszintén gyakorlod hitedet.
Egy meg nem tért biológiailag testvér személy semmivel sem hordoz több veszélyt magában mint a meg nem tért szomszéd. NONSZENSZ, hogy a szomszédnak megbocsátottok, a véredet meg kiközösíted.
Nem tudom, hogy Pál, vagy akárki akitől idéztetek tényleg úgy gondolta e amit gondolt, ahogy azt most én gondolom, de szerintem ezen nektek is érdemes lenne elgondolkodnotok. Az én értelmezésem szerintem sokkal racionálisabb, mert úgy már van értelme a ;testvér; kiközösítésnek, azaz a képmutatók kiközösítésének.
Eseteleges helyesírási hibákért elnézést, mobilról vagyok.
Vidiripi
Ebcsont!
Elképzelésed szerint én Jehova tanúja vagyok. Ez tévedés mert nem vagyok az! S nem is voltam az. Ismerem a tanúkat sokat beszélgetek velük.
"Te arra meg sosem gondoltál, hogy lehet azt a ;testvér; szót sem kellene szó szerint értelmezni, mint annyi minden mást sem a Bibliában." "...a testvér itt most nem vérszerinti testvért jelöl, hanem sokkal inkább hittestvért, gyülekezeti testvért."
Szerintem meg ez a nonszensz. Logikusan belegondolva. Mert vannak olyan emberek főleg manapság hogy nincs is testvérük ,vér szerinti.
Így van hit testvért jelent. De ezt ki magyarázza másképp?
"Nem tudom, hogy Pál, vagy akárki akitől idéztetek tényleg úgy gondolta e amit gondolt, ahogy azt most én gondolom, de szerintem ezen nektek is érdemes lenne elgondolkodnotok."
Te mire alapozod keresztényi ismeretedet?
"Így van hit testvért jelent. De ezt ki magyarázza másképp?"
A bemásolt linkben egy férfi vagy nő arra panaszkodik, hogy apja kitagadta és nem tartja vele a kapcsolatot, mert ő nem gyülis.
Egyébként is, sokan megtagadják testvérüket, apjukat, anyjukat, fiúkat, lányukat.
Katolikus keresztény vagyok. Rendszeresen jártam hittanórákra, vasárnaponként templomba. Minden tant, történetet ismerek a Bibliából, vagy legalábbis hallottam róla. Lapozgattam a Bibliát is. De sosem gondoltam, hogy be kéne magolnom, arra úgyis ott vagytok ti
Más tantárgyaknál is azt tapasztaltam, hogy az anyagot nem bemagolni kell, hanem megérteni, ez a Bibliára is igaz. Aki magol, az sosem tudja mit is olvasott, mert igazából nem is teszi a magáévá.
Vidiripi
Te tényleg azt hiszed hogy én bemagoltam a Bibliát? Kedves tőled hogy kinézed belőlem. De akkor elárulok neked egy titkot. Másolni szoktam nem pedig beírni. Ennek az oka igen csak egyszerű azért teszem mert fejből nem megy. De hozzávetőlegesen tudom hogy mit hol keressek na ez az amit tudok fejből az hogy hol melyik résznél keressem.
"Nem tudom, hogy Pál, vagy akárki akitől idéztetek tényleg úgy gondolta e amit gondolt, ahogy azt most én gondolom,..."
De azért ennél több ismeretem van. Még akkor is ha fejből nem tudom az igéket de kitudom őket keresni.
"A bemásolt linkben egy férfi vagy nő arra panaszkodik, hogy apja kitagadta és nem tartja vele a kapcsolatot, mert ő nem gyülis."
Az apa döntött úgy hogy nem tart kapcsolatot a lányával. De hogy jössz te ahhoz hogy más tetteit rajtam kérd számon? Nekem mi közöm van ahhoz az emberhez. Azt meg végkép nem tudom hogy honnét veszed hogy én hogyan döntenék vagy mit csinálnék ebben a helyzetben. De elárulom neked hogy a családomban rajtam kívül senki sem hívő ember de ennek ellenére tartják velem a kapcsolatot és ÉN IS tartom velük a kapcsolatot. Kérdem én tőled miért kellene nekem megszakítani a kapcsolatot a nem hívő családommal? Azért mert azt mondják hogy a vallás hülyeség? Had mondják ,nem számít. Azért nem számít mert hitem van. De nem azért mert egy ember azt mondja hanem személyes tapasztalat és meggyőződésből fakadóan van hitem. Aminek jelentős részét a Biblia ismeret teszi ki.
"Egyébként is, sokan megtagadják testvérüket, apjukat, anyjukat, fiúkat, lányukat."
Tagadja meg az ő döntése. De a megtagadáshoz nem kell vallás ez ugyan úgy megvan a nem hívő embereknél is.
"Az apa döntött úgy hogy nem tart kapcsolatot a lányával. De hogy jössz te ahhoz hogy más tetteit rajtam kérd számon?"
A szervezetetek tanítását kérjük a vezetőségeteken számon. De mivel te is teljesen magadévá teszed ezeket a tanításokat, így ezt rajtad is számon lehet kérni.
"Nekem mi közöm van ahhoz az emberhez."
Remélem, előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy a "hittestvéreid", akik állítólag szeretnek téged szinte egytől egyig ugyanezt gondolják rólad...
Vidiripi
Kérdező!
Olvasd el ezt a két hozzászólásomat 10. 17.!
"De mivel te is teljesen magadévá teszed ezeket a tanításokat, így ezt rajtad is számon lehet kérni."
Azért a tisztán látás kedvéért idéznéd nekem hogy hol teszem TELJESEN magamévá ezeket a tanításokat?
"Remélem, előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy a "hittestvéreid", akik állítólag szeretnek téged szinte egytől egyig ugyanezt gondolják rólad..."
Hallottál már a nazarénusokról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!