Ha szenteltvízbe mártok egy tárgyat, az meg lesz áldva?
Szia!
Ahogy látod igencsak megoszlanak a vélemények. Való igaz, hogy a Biblia és a Szentírás semmi ilyet nem tanít, ezek emberi hagyományok. Azt kell eldöntened, hogy melyik számdora a mérvadó. A Szentírás szerint az imádság az ami által Isten segítségét ás áldását elnyerhetjük. Ha félelmeid vannak fordulj bizalommal Istenhez, Ő képes arra, hogy megerősítsen és megvédjen bármilyen veszélytől. A tárgyak nem segítenek ebben.
Üdv. Péter
Ez egy kicsit babona-szagú...
Nem a tárgy véd meg a gonosztól, hanem az imádság.
"Ha te tárgyaktól várod a védelmet, akár bemártod dolgokba akár nem, azt a Biblia alapján úgy hívják hogy BÁLVÁNYIMÁDÁS."
Nem a tárgytól várom a védelmet hanem Istentől. Abban bízom hogy az imát meghallgatja, megáldja a szenteltvizet és amikro azt valaki valamire ráhinti akkor azt is megáldja Isten.
T.Kérdező!
Ahogy Péter hozzászólásában irta, ez csak babona lenne, amit Isten nem néz jó szemmel. Másrészt senki emberfia nincs felhatalmazva arra, hogy valamit "megáldjon, és szentté nyilvánitson", még a papok sem. Ezt egyedül Istennek van jogában megtenni, hogy valamit vagy valakit szentté nyilvánitson.
Különben ha belemártod, akkor sem változik semmi, mert semmi csodatévő ereje nincs a viznek. Üdv.Judit!
"Másrészt senki emberfia nincs felhatalmazva arra, hogy valamit "megáldjon, és szentté nyilvánitson", még a papok sem."
Akkor a Bibliában Izsák bizonyára súlyos hibát követett el amikor megáldotta az ételt:
Ter. 24.60.
"Erre Izsák szerfölött megijedt és azt kérdezte: "Ki volt akkor az, aki elejtett egy vadat és behozta nekem? Én jóhiszeműen ettem belőle, mielőtt jöttél volna és megáldottam. Áldott is marad.""
Vagy érdekes mondjuk ez is:
2Sám 6,11 - Az Úr ládája három hónapig maradt a Gátból való Obed-Edom házában, és az Úr megáldotta Obed-Edomot egész házanépével egyetemben.
Az Úr ládája is egy tárgy volt és miatta áldotta meg Isten azt a területet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!