Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak valóban hosszú haja...

Jézusnak valóban hosszú haja volt, ahogy szokták ábrázolni?

Figyelt kérdés

Jézust mindig hosszú hajjal ábrázolják. A Torinói leplen is kivehető, hogy hosszú haja volt.

Pál apostol viszont ezt írja:

"Vajon maga a természet is nem arra tanít-e titeket, hogy szégyen, ha a férfi megnöveszti a haját," - 1Kor 11,14

Miért írta ezt Pál apostol, ha Jézusnak is hosszú haja volt?

2012. okt. 3. 18:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
41%
Jézusnak szerintem azért volt hosszú haja mert ő nem akart megfelelni vagy tetszeni se a társadalomnak se senki embernek. Valószínűleg az időt is sajnálta volna hajvágásra. Ezért semmi oka nem volt rá hogy levágja a haját vagy a szakállát. Valószínűleg elégedett volt a külsőjével úgy amilyennek azt a mennyei Atya teremtette.
2012. okt. 4. 11:24
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es válaszoló! Ha az is igaz ami nem a BIbliában van leírva, akkor pl. az apokrif iratok is igazak, ugye? Hiszen történelmi lelet! Ugy ahogyan ez a lepel!

Tehát akkor JÉzusnak volt felesége is stb.

A Biblián kívül semmilyen más dolgot nem tudok hitelesnek találni...amit hihetetlen módón éppen most sikerült megtalálnia az embereknek...(éppen az utolsó időkben) mind fikció csak azért, hogy elrendítsen minket a Biblia 100%-os hitelességétől! És Jézus Krisztus mivoltáról!

2012. okt. 4. 12:07
 13/19 anonim ***** válasza:

És igencsak egyáltalán nem biztos, hogy Jézusnak hosszú haja volt! A BIblia erről SEMMIT sem ir! És mivel Pál apostol ténylegesen azt mondja hogy a férfinak a hosszú haj csúfság, én merem állítani, hogy valószinűleg Jézusnak sem volt hosszú haja! És abban az időben a zsidók állítólag nem viseltek hosszú hajat!

ÉS még annyit, hogy természetesen nem mindegyik történelmi lelet nem igaz, csak amit Jézusssal kapcsolatosan fednek fel, én azt nem tudom hitelesnek venni!(mert mind beszennyezi a Bibliát és annak valódi értékét!

Bocsánat ha kioktatónak tüntem, nem bántásnak szánom, ez csak az én véleményem! Az Úr áldjon mindenkit!

2012. okt. 4. 12:13
 14/19 anonim ***** válasza:
Lényegtelen hogy milyen haja volt,de ha már itt tartunk szerintem hosszu haja volt mert a názáreti zsidóknál ugy tudom szokás volt,másrészt mivel az emberek rabbinak szólitották ezért szerintem hosszú szakálla is volt.
2012. okt. 4. 15:44
 15/19 anonim ***** válasza:

"Kedves 10-es válaszoló! Ha az is igaz ami nem a BIbliában van leírva, akkor pl. az apokrif iratok is igazak, ugye?"

Hát ez így elég butus érvelés! Nem azt állította, hogy minden igaz, hanem hogy attól még LEHET valami igaz, hogy nincs benne a Bibliában. A kínai császár sem szerepel a Bibliában, mégis létezett akkor. Jézus életének harminc évéről sem tudunk semmit, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt vele semmi akkor.

Persze, az információt nem tudjuk így sem megerősíteni, de kizárni sem. Jézus hajának hossza meg szerintem erősen marginális kérdés. Gyanítom, hogy élete vége felé már eléggé megnőhetett, hiszen vándorló életet élt, sok időt töltött a pusztában. Ha az evangélisták fontosnak tartották volna, biztos említették volna.

2012. okt. 4. 23:37
 16/19 Hazardteam ***** válasza:

"15. Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért, tehát mindazok meghaltak; és azért halt meg mindenkiért, hogy a kik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, a ki érettök meghalt és feltámasztatott.

16. Azért mi ezentúl senkit sem ismerünk test szerint; sőt ha ismertük is Krisztust test szerint, de már többé nem ismerjük.

17. Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden"

Tehát: "Sőt, ha ismertük is Krisztust test szerint, de már többé nem (úgy; test szerint) ismerjük" Hozzáfűzés tőlem az érthetőség jegyében.

Hogy milyen "haja" volt Jézusnak, a Messiásnak, amikor itt járt a földön ideiglenesen, az mellékes. A fának a gyökerére vettetett a fejsze és nem az ágaira, vagy a leveleire, már akkor sem, amikor Jézus testben is a földön járt. Az a lényeg, hogy MOST milyen és mit mond ma, mit akar tenni és kivel/kikkel akar együtt dolgozni. De ha valakit mindenképpen a haja érdekel: olvassa el az utolsó vacsoráról szóló beszámolót. Jézus fogadalmat tett, nazírt méghozzá. Most hosszú haja van és lenyűgöző.

2012. okt. 5. 05:12
 17/19 anonim ***** válasza:

"Kedves 10-es válaszoló! Ha az is igaz ami nem a BIbliában van leírva, akkor pl. az apokrif iratok is igazak, ugye? Hiszen történelmi lelet! Ugy ahogyan ez a lepel!"

A apokrif iratok közül sok nem lehet igaz mivel ellentétesek a Bibliával. De például Énók könyvében én nem találtam semmi rosszat (persze ettől még lehet hamis). Sőt, sok mindent megértettem belőle ami a Teremtés könyvében nem volt elég részletesen és egyértelműen leírva.

"A Biblián kívül semmilyen más dolgot nem tudok hitelesnek találni..."

Nem baj :)

"amit hihetetlen módón éppen most sikerült megtalálnia az embereknek...(éppen az utolsó időkben) mind fikció csak azért, hogy elrendítsen minket a Biblia 100%-os hitelességétől! És Jézus Krisztus mivoltáról!"

Ebben meg teljesen egyetértünk ha arra a hamis leletre gondolsz ami szerint Jézusnak volt felesége.

2012. okt. 5. 09:21
 18/19 anonim ***** válasza:

"Vajon maga a természet is nem arra tanít-e titeket, hogy szégyen, ha a férfi megnöveszti a haját,"

Pál apostol kicsit képzavarban van. a természet miért is tanítja ezt? ha nem vágják le, meg fog nőni, a férfinak is, nőnek is. szóval a természetes akkor a hosszú lenne...

2013. febr. 2. 18:44
 19/19 Hazardteam ***** válasza:
Az a lényeg, hogy most hosszú haja van.
2013. febr. 4. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!