Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztelo, de hogyan?!

Timike26 kérdése:

Keresztelo, de hogyan?!

Figyelt kérdés

mi a menete egy keresztelonek?

èn 28 vagyok ès nem vagyok megkeresztelve,de a gyerekeimet szeretnèm ha meglennènek.hogy kezdjek neki?ès mennyi idobe tellik mindent elintèzni?

2012. szept. 29. 22:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ez vallás függő sajnos.

Persze igazából a gyermekeidnek kellene dönteniük e felől.

Jézus példát mutatott abban, amikor megkeresztelkedett.

30 éves volt, és akkor érte el azt z elmebeli állapotot, hogy átadja az életét Istennek.

az első századi keresztények sosem tanították a csecsemő keresztelést, sőt, sokan még az utolsó apostolok halála után is amikor ezt a szokást behozták ellenezték ezt, mert nem bibliai tanítás.

Az egyénnek magának kell eldöntenie, szeretne-e Krisztus tanítványa lenni.

Ha nem, a keresztelés sem menti meg az életét.

2012. szept. 29. 22:55
 2/7 A kérdező kommentje:

koszi a vàlaszt..nem lettem okosabb...

olaszorszàgban èlek ès a fèrjem is olasz....ès igen idoleges lenne megkereszteni a gyerekeke..eddig birtam huzni az idot... igy màr èrtheto?

a kèrdès:mi a menete hogy megkereszteljèk a gyerekeket,akàr magyarorszàgon is.

2012. szept. 29. 23:08
 3/7 mustafa33 ***** válasza:
Menj el a legközelebbi plébániára és vidd magaddal a házasságlevelet és a gyerek születési papírját. A többi majd megy magától.
2012. okt. 1. 00:32
 4/7 A kérdező kommentje:
sajnos nem megy ilyen egyszeruen..màr probàltuk
2012. okt. 1. 15:09
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
Hol esküdtetek? Azon a plébánián nem kellene, hogy problémás legyen. Ha csak polgári esküvő volt, akkor nehezebb, de akkor próbáld a te szülőhelyeden. Estleg ott ahová a keresztszülők tartoznak. (valójában a keresztszülő tisztje, hellyes vallási úton terelgetni a keresztgyermekét).
2012. okt. 1. 21:30
 6/7 A kérdező kommentje:

tèny ès valo az elso vàlaszoloval èrtek egyet,viszont mondjuk igy"rà vagyok kènyszerulve" a keresztelore.ok

szoval,csak hivatali esku volt,Olaszorszàgban èlek,a fèrjem csalàdja vallàsos,ès ez van,kell a keresztelo hogy nyugi legyen a csalàdban.a fèrjem nem erolteti,de szeretnè ha meglennènek keresztelve a gyerekek,gondolom anyukàja miatt foleg.

2012. okt. 1. 22:08
 7/7 A kérdező kommentje:
èn mivel magyarorszàgon szulettem,de nem vagyok megkeresztelve,ès nem is tudom mennyi ido kellene ennek elintèzèsèhez,nem tudom mennyi idot kène otthon toltenem,a fèrjem nem beszèl magyarul,elèggè komplikàlt a dolog.....
2012. okt. 1. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!