Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rocker és metál rajongók...

Rocker és metál rajongók véleményére vagyok kíváncsi. Akik totál ateistának tartják magukat, nem hisznek Istenben, de Sátánban meg miért igen? Ha, igen.

Figyelt kérdés

Hisz az ördög vallásoktól függően mindig is isten ellenfele, ellentéte volt. Miért van annyi ember, akik metál-fanok, mondjuk Dimmu Borgir-os, Cradle of Filth-es, Lordi, vagy Slipknot-os pólóban járnak és ezek mellé, hogy kifejezzék magukat pentagrammával, esetleg kecskefejes nyaklánccal járkálnak.

És lehet-e jó hívőnek nevezni azt, aki mondjuk death, vagy black metált hallgat?

2012. szept. 16. 18:15
1 2 3 4
 11/31 rajcziz ***** válasza:

Kedves Berta Wooster!

Én nem az "azértvagyoksátánistamertazolyanmenő" alakokra gondoltam, hanem az igazi, meggyőződéses sátánistákra, akik tényleg abban hisznek, hogy a Sátán az igazi felsőbb hatalom. Nos, ők nyilvánvalóan nem a Bibliát fogják lapozgatni, hanem a vallásuknak megfelelő írásokat.

Amit te jegyeztél meg, az is sántít egy kicsit. A Biblia ugye azt írja, hogy a Sátán a gonosz. Ha én azt mondom (nem teszem), hogy ő a jófiú, akkor hogy indulhatnék ki a Bibliából? Hiszen az épp az ellenkezőjét állítja!

2012. szept. 17. 11:51
 12/31 anonim ***** válasza:

Kedves rajcziz barátom!

Ugye bár minden normális ember tudja, hogy a kereszténység nem egy repkedő szakállas értelmi fogyatékost tart Istennek, aki mindenkit jól segg_be rúg, hogy ha nem hisznek neki + nem fizetnek a pap bácsinak sok-sok pénzt.

Ezt csak a tájékozatlan primitív emberek terjesztik (ó a nagy felvilágosult segg_fejek), akiknek megették a kenyerüket vagy ilyen mondásokkal érzik magukat többnek a nullánal (juhé, dughatunk mert nincs Istenke és mindenki hülye mi meg nem).

Több olyan sátánista szemét van, ami csak abból tud kiindulni hogy a másik vallás mennyire nyomorult és hibás. Egyéb értelmes mondanivalójuk nem igazán van, csak zagyvaságok, vádak, kitalációk. Látszólag a Bibliában is vannak ellentmondások, de azok részletesebb utánanézéssel mind megmagyarázhatóak (csak olvasni kell). Ezek a mocsok tanok meg egyszer magukat mondják jónak, egyszer gonosznak. Kiforgatnak mindent és úgy viselkednek, amit ő maguk ítélnek el. Én meg már halálra nevetem magam a hülyeségeiken és a nyálas kis pattogásaikon. Szánalmas undormány az egész. A vérben erjedő oszló férgek ezekhez képest olyanok számomra, mint az afrikai éhezőknek az ingyen gyümölcstorta. Nem bizonyítható a Bibliai Isten, de amit kritizálunk, illene ismerni.

Nem mindegy, hogy a jót Istennek vagy Sátánnak nevezik?

Itt rohadtul nem arról van szó, hogy ők Sátánnak hívják a teremtő jót. Hanem azt hiszik, hogy valami szerencsétlen kis jó szívű patást a gonsoz Istenke jól megszívatott, amiből még nagyobb ellentmondás és zagyvaság lesz.

Ha pedig politikai pártok vannak, az meg alapból hülyeség és csak háborúhoz vezet. Nem lenne mindegy, melyik gyógyost pártolom, ha mindkettő hibás?

Ha Sátánnak nincs köze a Bibliához, akkor változtasson nevet. Vagy a híveinek legyen annyi intelligenciája, hogy felfogják, hogy nem az ő istenkéjükről van szó a Bibliában.

Az olyan számok, amikben pedig feketére vannak festve az emberek, a pofájuk meg fehér és a kereszténységet szídják, szerinted az mi?

Vagy ami a bűnre csábít? (később majd látod, hogy a te vallásod is ilyen csak rejtetten)

Én arra szavazom, hogy ezek a "sátánista" emberek annyit tudnak csak, hogy amit ők hisznek a kereszténységről, azt csak az agymosottak veszik meg. Ezen kívül hallottak valamit valami Sátánról, akit inkább szeretnek, mint Istent, mert nem képesek valószínűleg az értelmes gondolkodásra.

Bár én is arra szavazom, hogy ennek legtöbbször nem vallási oka van. Ezen viselekdések mögött ritkán van sátáni hit, gyakrabban lázadás.

Amiben meg te hiszel. Ne is haragudj, de az nem tudom, hogy mi.

Nem tudom, hogy minek húzták rá a Sátánista szót és a vallást.

Neked kell tudnod, hogy mit hiszel és gondolom vagy olyan értelmes és el tudod dönteni, hogy uszít-e a kereszténység ellen vagy sem. Ha igen, akkor miért.

Bár nekem addig az jött le a kommentjeidből, hogy ez olyan egy fajta fanatikus önimádatról szóló vallás.

Nem akarlak megsérteni, de ilyenkor mindig egy g..zdag feketére festett, lenyalt hajú b..zi jut eszembe, aki reggeltől estig magát nézegeti a tükörben, hogy ő milyen nemes, művelt, értékes, sérthetetlen, akinek minden jár.

Másik esetben pedig egy fanatikus pénzéhes ember, aki dönti le a cégeket és szerzi a milliókat mindenféle gátlás nélkül azzal dicsekedvén, hogy most hogy semmizte ki a másik embert és milyen király (+"a titok"-kal és egyéb gyökérséggel fertőzött memória).

De megígérem, jobban utána nézek ennek. Azt nem értem, hogy ha vannak elveid, miért kell egy ilyen vallást választani, ami nem is vallás, hanem fogalmam sincs mi.

Ez a szemét példul mi?

"Sátán a bűnösnek nevezett dolgokat hirdeti, mert ezek vezetnek a testi, szellemi vagy érzelmi kielégüléshez."

?????????

Több helyen a pusztítást, bosszút lehet olvasni benne. Persze tettek bele szép dolgokat is, hogy ne árts kis gyereknek. De csak elbúj itt ott néhány dolog. A Bibliában is vannak "durva" dolgok, de a legtöbb a régi népnek szólt a gonoszság megtorlásának érdekében. Több történet pedig tanításként szolgál. (tehát egy magát ateistának valló műveletlen ember szemét kritikái a neten, már mind meglettek cáfolva és úgymond elég röhejesek). A kereszténység a szeretetre tanít (még ha nem éppen ez árad az írásomból). Bár nem tudom, hogy sokaknak miért a tisztaság jut e fogalomról eszébe. Gyémántok, bárgyu mosoly és önkínzás, rabszolgasák. Jézus soha nem akart olyat, ami most a világba van. Azt "parancsolta", hogy szeressük egymást, mint ő minket. Ő elismerte magára, hogy mester és mégis megmosta a tanítványai lábát, megmutatván, hogy ők a barátai. Nem mint néhány debil magát "tudósnak" mondó idióta aki tévedhetetlennek hiszi magát és csk úgy tud okos lenni, ha másokat kuláz.

A másik amivel pár embert be lehet etetni, azok a mágikus baromságok és ezotéria. No comment. Jól hangzik. Én is szeretem a titokzatos dolgokat, de irreálisak.

Na mindegy. Tényleg attól kell félni, aki komolyan gondolja a sátánizmus tanait...

Nem akartam a vallásodat sértegetni, mert nem is ismerem.

De tény, hogy a név változtatás előnyös lenne vagy pedig beismerés.

2012. szept. 17. 17:16
 13/31 rajcziz ***** válasza:

Valamit nagyon félreérthettél, mivel én nem vagyok sátánista, csupán azt teszem, amit te is javasolsz: tájékozódom. Nem vagyok se keresztény, sőt, egyik vallást sem követem. Megvan a magam hite, és ezt nem kötöm mások orrára.

Akikről te beszélsz sátánista címszó alatt, elítélendőek, de mint már írtam, ők nem meggyőződésből hisznek a Sátánban, hanem azért csinálják, hogy menők legyenek és lázadjanak - egyiket sem érik el vele.

Egyébként a legelterjedtebb Sátánizmusban a Sátánnak van köze a Bibliához, de nem a Bibliából indulnak ki. A Sátán nyilvánvalóan azt hirdeti, amit a Biblia és Isten parancsai tiltanak - ebben gondolom egyetértünk. Tehát ha valaki anyagi javakra hajt, előnyben részesíti azokat a szellemi dolgoknál, nyilvánvalóan szolgálja inkább a Sátánt, mint Istent. Ha ez így van, akkor elég sokan elfordultak Istentől (köztük sokan kereszténynek vallják magukat). Megint előjön a látszat és a meggyőződés kérdése. Aki látszat keresztény, a bibliai tanításoknak az egyik rétegét fogja fel. Aki meggyőződésből keresztény, az egy mélyebb megismerésig jut el. Ugyanez a helyzet a sátánistáknál is. Aki látszatból követ egy hitet, az bizonyos helyzetekben a vallásának megfelelően viselkedik, de emocionális pillanatokban előjön az igazi énje, és ilyenkor szembe megy a vallása "előírásaival".

A kérdésben ugye a zenészekről és a rajongókról van szó. Nem mondom, hogy nincs köztük meggyőződéses sátánista, ahogy látszatsátánisták is vannak. De a nagy részük azért csinálja, amit csinál, mert fel akarja magára hívni a figyelmet - másképp pedig erre nincs lehetősége. Ez részben az ő, részben pedig a társadalom hibája.

Hidd el, a névválasztás tökéletesn megfelelő, mivel remekül mutatja, hogy ezek a vallások szembemennek a keresztény tanításokkal.

Igen, vannak elveim, tartom is magamat hozzájuk, ez neked, úgy tűnik, nem mindig sikerül:

"amit kritizálunk, illene ismerni" <-> "Nem akartam a vallásodat sértegetni, mert nem is ismerem."

"A kereszténység a szeretetre tanít" <-> "még ha nem éppen ez árad az írásomból"

Ugyanakkor hadd hívjam fel a figyelmedet egy dologra. Írtál a másokat kisemmiző, pénzéhes üzletemberekről. Nos, erre én azt mondom, hogy a mondatba nyugodtan behelyettesíthetnénk a katolikus (vagy más) egyháznak megfelelő kifejezéseket, és a mondat ugyanúgy megállná a helyét. Erre én azt mondom, hogy az ember az után kezdjen el szidni valamit, miután szétnézett a saját háza táján.

Ui.:Bármennyire is vagy tele keresztényi szeretettel, nem vagyok a barátod.

2012. szept. 17. 17:51
 14/31 anonim ***** válasza:

"Ui.:Bármennyire is vagy tele keresztényi szeretettel, nem vagyok a barátod."

Összetörted a szívem darabokra :DD

Ennyit akartam csak írni, de gondolom érted a poént.

Annyit szólnék csak hozzá az írásodhoz, hogy ez a legnagyobb baj, hogy te is abból indulsz ki, hogy a keresztény a régi katolikus egyház (aki mocskosságot követtek el xy tankönyv szerint). Ennek ellentetje pedig csak jó lehet. Fordítsd meg a 10 parancsolatot és gondolkodj el azon, hogy mit beszél Sátán barátom.

2012. szept. 17. 18:03
 15/31 anonim ***** válasza:

A kereszténység pedig nem tanít olyat, hogy legyél depis és öngyilkos mindenről lemondván a világban, önamgad megfosztva az összes örömtől.

Hanem azt mondja, hogy ne add el anyádat egy aranytömbért.

2012. szept. 17. 18:09
 16/31 rajcziz ***** válasza:

Nem abból indulok ki, sőt, merem azt állítani, hogy manapság még rosszabb a helyzet az egyház (és mindegyik) terén, mint régebben, csak a dolgok nem annyira nyilvánosak.

Egy dolgot nem tudsz megérteni. Aki sátánista, az nem a tízparancsolatot fogja megfordítani, hanem egy teljesen más vallást épít fel magának.

"A kereszténység pedig nem tanít olyat, hogy legyél depis és öngyilkos mindenről lemondván a világban, önamgad megfosztva az összes örömtől."

Miért, szerinted a sátánizmus vagy épp a metal ezt tanítja?

2012. szept. 17. 18:17
 17/31 anonim ***** válasza:

Miért, szerinted a sátánizmus vagy épp a metal ezt tanítja?

Nem tanítja ezt. De te mondtad, hogy az anyag fontosabb a szellemi értéknél. Csak utaltam rá, hogy a kereszténység annyit kér, hogy ne adj oda mindent az anyagért és nem azt, hogy mondj le róla. És a Sátánista meg azt mondja ezek szerint, hogy az anyagért bármit megtehetsz. Nem?

"Egy dolgot nem tudsz megérteni. Aki sátánista, az nem a tízparancsolatot fogja megfordítani, hanem egy teljesen más vallást épít fel magának. "

Akkor most ellene megy a kereszténységnek nem?

Ha semleges akkor meg minek sátánista?

Továbbra sem értem.

Ha pedig a kereszténységnek ellene megy, akkor arra mondtam, hogy illene tudni, hogy mi az. Olyan nincs, hogy félig gyilkolhatsz. Soha nem lesz jó dolog.

Vagy te abból a lgoikából indulsz ki, hogy ami nem keresztény, az sátáni?

Hát én inkább választom, a 10 parancsolatot, mint az ellentetjét...

Tudom te erősködni fogsz, hogy a sátánisták teli vannak feltételekkel, hogy akkor ölhetsz, ha. Akkor lophatsz, ha... és ez sokkal jobb. Szerintem meg nem.

2012. szept. 17. 18:27
 18/31 anonim ***** válasza:
Na jó most már lelépek, de még azt megjegyzem, hogy ennél már csak az rosszabb, amikor azt mondják, hogy jó is ha ölsz xy esetben. Mert vannak szerintem is helyzetek, amiket részletesebben vizsgálni kell. De konkrétan kiállítani helyes dolognak, szerintem gáz.
2012. szept. 17. 18:44
 19/31 rajcziz ***** válasza:

Egy szóval nem mondtam, hogy az anyagiak fontosabbak a szellemi dolgoknál. Azt mondtam, hogy valaki szerint így van. A sátánista azt mondja, hogy legyenek vágyaid, és érd el őket, harcolj értük, nem pedig, hogy bármit megtehetsz. Annyit mondanak, hogy az anyagi dolgok lehetnek fontosabbak a számodra a szellemi javaknál.

A kereszténység ellenzi a többi vallást? Igen, hiszen az ő álláspontjuk szerint egyedül a kereszténység az igaz vallás, a többi mind hamis. Ellentéte a kereszténység a többi vallásnak? Nem. Sőt, rengeteg pontban egyeznek. Attól, hogy én ellenzek valamit, nem jelenti azt, hogy teljesen a fordítottját vallom a dolgoknak. Ha ellenzem az áremelést, nem feltétlenül mondom azt, hogy legyen minden olcsóbb.

Én egyáltalán nem abból indulok ki, hogy ami nem keresztény, az sátáni. Én abból indulok ki, hogy bármi lehet keresztény, bármi lehet sátáni, attól függ, kinek a szemszögéből nézed. Volt idő, amikor a gyilkolást is kereszténynek állították be. Az igazi, meggyőződéses sátánisták pedig tudják, hogy mi az a kereszténység.

Választhatod a tízparancsolatot, a te dolgod. Viszont kíváncsi vagyok, hogy betartod-e, mert bizony baromira nehéz dolog, ebben, ezt hiszem, egyetértünk. DE! Mint már leírtam, attól, hogy én nem a tízparancsolatot követem, nem biztos, hogy az ellentetjét tartom követendőnek. A sátánisták SOSEM engedik meg a gyilkolást, náluk az élet a legfontosabb érték.

2012. szept. 17. 18:44
 20/31 anonim ***** válasza:

"A sátánista azt mondja, hogy legyenek vágyaid, és érd el őket, harcolj értük, nem pedig, hogy bármit megtehetsz"

Ezt a kereszténység sem titlja bizonyos kereteken belül. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a keresztény csak sirdogál és imádkozik. Nem.

"Annyit mondanak, hogy az anyagi dolgok lehetnek fontosabbak a számodra a szellemi javaknál. "

Írj err egy példát. Amit pl. a kereszténység meg nem helyesel.

"Igen, hiszen az ő álláspontjuk szerint egyedül a kereszténység az igaz vallás, a többi mind hamis. "

A kereszténység nem egy vallás, csak kiforgatták. Én elég toleráns vagyok más vallások ügyében. Hiszen a szellemi értékeket próbálom figyelni. De akik paráználkodó Istenekről beszélnek vagy gonosz xy-ről, az nekem csak mitológia tud lenni.

"Attól, hogy én ellenzek valamit, nem jelenti azt, hogy teljesen a fordítottját vallom a dolgoknak. Ha ellenzem az áremelést, nem feltétlenül mondom azt, hogy legyen minden olcsóbb."

Isten = a szeretet, igazságosság, bölcsesség és minden ami pozitív a világban.

Ennek ellentetje a gonosz, minden ami negatív. Pl. Gyűlölet, igazságtalanság, kegyetlenség, önzés ezek mind helytelenek vagy bűnbe visznek.

Most jöhetnek sokan ezzel a fekete fehér dumával. Tényleg bonyolultabb a dolog ennél, de minél tovább gondolunk valamit előbb utóbb el lehet dönteni, hogy mi fekete és mi fehér és nem lehet azt mondani, hogy relatív.

A kereszténység szerint Isten fehér, ami ellene van az pedig fekete.

A többi dolog semleges. Ami nincs ellene, vele van. Ami nincs vele az ellene. Ez nem ellentmondás egyáltalán. A cselekedet és a szíved számít a legjobb és nem azt, hogy mit hiszel xy dologról pl az életről.

"Volt idő, amikor a gyilkolást is kereszténynek állították be"

Legalább ha lesz kérdés, hogy mit jelent a szent lélek káromlása, akkor tudni fogod a választ rá.

"Az igazi, meggyőződéses sátánisták pedig tudják, hogy mi az a kereszténység. "

Szerintem meg nem.

"Viszont kíváncsi vagyok, hogy betartod-e, mert bizony baromira nehéz dolog, ebben, ezt hiszem, egyetértünk."

Irigység nincs bennem és nem venném el másnak a dolgát. Ölni sem ölnék, még ha a fájdalom beszél belőlem akkor sem. Max ha nagyon elborul az agyam önvédelemből vagy szeretteim védelméből. De ott nem én vagyok a kezdeményező. Tehát nem csak kedvet kaptam ölni vagy pedig ilyen undorító nyomorult primitív fogalom fogalmazódott meg bennem, hogy xy-nak nagyobb a feje és jogom van megölni.

Ha valaki megbánt, becsap, akkor sem ok rá szerintem hogy megöljem. Bosszút állni pedig olyan gyerekes. Inkább elkerülöm. 1-2x meg lehet bocsátani, de azért nem vagyok hülye, hogy hagyjam magam kiszolgáltatni vagy kihasználni. Ezt senki nem is várja el. A nevelés vagy a tükör üzemmód még nálam nem minden esetben bosszú.

De szerintem most ne menjünk bele, hogy be tartom-e a parancsokat. A legfőbb parancs, hogy szeressük egymást. Viszont nem vagyok tökéletes ne aggódj. Látod milyen stílusban írkálok. Nekem is vannak bűneim, de nem fényezem magam, hogy ez jó és helyes, milyen király vagyok. Sőt még démon is leszek, ha így viselekdem majd vagy valami Istenség.

Lelkiismeretfudalásom van és bűnösnek érzem magam, ami szerintem egy nagyszerű dolog. Nem menekülök el ettől, mint néhány "nagy tudós".

"Viszont kíváncsi vagyok, hogy betartod-e, mert bizony baromira nehéz dolog, ebben, ezt hiszem, egyetértünk."

A keresztényeknél is érték. Az öngyilkosságot sem támogatják...

Azon gondolkodom most, hogy lehet sok közös van a "sátánisták" és a keresztényekben.

De akkor induljunk ki abból, hogy mi teljesen ellentétes.

hisz ha már a sátáni szót használjuk, valószínűleg azért, mert azt akarjuk hangsúlyozni, hogy nem keresztény. Tehát mi undorító a kereszténységben? Mármint az igaziban?

Mert ha állítod pl. hogy az anyag lehet fontosabb a szellemi értéknél. Akkor nem feltétlen lehet. De ebből az adódig, hogy mindegy. Tehát lehetsz jó és meg gonosz is. Vagy rosszul gondolom?

2012. szept. 17. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!