Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem merek Isten "szeme elé"...

Nem merek Isten "szeme elé" kerülni, megbocsát nekem egyáltalán?

Figyelt kérdés

Ma délután nagyon rossz állapotba kerültem, és teljes mértékben kiborultam az események hatására, a falomon lógó keresztnek mondogattam mennyire gyűlölöm "Őt" és Istent, amiért nem tesz semmit, nem segít, nem ad semmi jót, pedig csupán egy mozdulatába kerülne.

Azóta ezt nagyon megbántam, és már bocsánatot sem merek kérni, mert nem tudom mit kéne tennem, mennyit kéne imádkoznom, vagy egyáltalán mit, hogy Isten megbocsásson.

Szerintetek?

19/L

2012. szept. 14. 19:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

"én úgy tanultam az Atya a Fiú és a Szentlélek egy és ugyanaz."

Így van, egy és ugyanaz, de 3 külön személy xD

Én úgy értelmezem a Szent Lélek káromlását, hogy tudatosan, szándékosan, Isten ismeretében minden lelkiismeretfurdalás nélkül azt a célt tűzöd ki, hogy a szeretetet lejárasd, ellehetetlenísd a másik ember életét.

Amikor a jót rossznak, gonosznak mutatod be a másik embernek, mert a lelkedben már olyan vagy, hogy gyűlölöd a fényt. Az irigység, gonoszság, könyörtelenség legnagyobb fokában, megbocsátást nem ismerve. Szavakkal le sem lehet nagyon írni.

De mindenki maga döntse el. Nincs értelme akkor sem szídni.

2012. szept. 14. 20:20
 12/22 anonim ***** válasza:

ma 20:20

Lehet, hogy így van :)

2012. szept. 14. 20:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A Szentlélek káromlása a legsúlyosabb bűn. De ha elolvasod a Bibliában azt a részt, amikor Jézus erre figyelmeztetett, kiderül, hogy azoknak mondta, akik az Isten lelke által véghez vitt csodákat, jó tettet is a gonosznak tulajdonítják. A szentlelket akkor káromolnád, ha a lélek valamely megnyilvánulását a Gonosznak tulajdonítod kész akarva megtagadod a jót és a Szentlélek munkáját. Az, hogy dühösen káromkodsz, hisztizel Isten nevét de még ha a Lelket is szidalmazod nem követted el a legsúlyosabb bűnt. Bűnt követtél el a káromlások bűnét, de azt megbocsátja az Úr ha megbánod.
2012. szept. 14. 20:34
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Azóta imádkoztam Hozzá, és bocsánatot kértem. Remélem megbocsát, én mindenesetre kicsit megkönnyebbültem...

Hogy mi a baj? A teljes elkeseredés..szomorúság, semmi nincs amitől boldognak érezném magam. Persze, hozzá kell tennem, hogy én nagyon érzékeny vagyok, így a legkisebb rosszat is iszonyatosan élem meg...köszönhető ez annak is, hogy sok rossz történt velem. De ugyanez érvényes a jóra is, elég kicsi jó és olyan boldog vagyok...csak, hogy..semmi jó nem történik, nagyon hosszú ideje.

2012. szept. 14. 20:51
 15/22 anonim ***** válasza:
Kitartás, és próbáld megtalálni a békédet! És olvasd a Bibliát, nekem az segíteni szokot...:)
2012. szept. 14. 23:22
 16/22 mustafa33 ***** válasza:

Csak ne azt a részt olvasd, ahol azt írja: -az atyák bűnét hetedíziglen megtorlom. Ne az ószövetség bosszúálló és kegyetlen Istenéről olvass, hanem az újszövetség kegyelmes megbocsájtó Istenéről.

Amúgy valóban, mikor úgy érezted, hogy nem mersz Isten szeme elé kerülni, akkor bocsájtott meg neked mert tudta mit érzel és ha a megbánásod őszintén érezted, ő tudja ha nem is mondod ki hangosan.

2012. szept. 16. 03:21
 17/22 anonim ***** válasza:

ez nem káromlás. én ateista vagyok és konkrétan leszarom a szentlelket, szóval hozzám képest glóriás angyal vagy.

hittanon azt tanítják, hogy ha eléggé megbántad, mindent megbocsát. te meg látszik, hogy megbántad. kizárt, hogy téged bűnösnek tekintene az istened.

2012. szept. 16. 03:55
 18/22 anonim ***** válasza:

Érzékeny vagy mi? Meg kiborultál?

Nicholas James Vujicic No arms No legs No worries!

www.youtube.com/watch?v=1zeb-k-XzaI

2012. okt. 26. 01:23
 19/22 anonim ***** válasza:

"„Aki a Szentlélek ellen káromkodik, nem nyer bocsánatot soha, bűne örökre megmarad” (Mk 3,29)

xD ciki"

A kérdező nem a Szent Lélek ellen káromkodott!

A Kérdezőnek a válaszom, pedig: hogy Isten minden bűnt megbocsát Jézus által, ha befogadod Jézust a szívedbe.

Nyugodtan kerülj a szeme elé :D, mert így is, úgy is lát, és nagyon jól tudja, h mit-miért tettél, és meg is ért, ahogy az akkori dühödet is megérti.

Hogy pedig a keresztnek mondogattad, h mennyire gyűlölöd, hát a keresztet nyugodtan gyűlölheted is! :D

Mert a kereszt imádása egyenlő a bálvány imádással, ami Isten szemében is gyűlöletes.

2013. jún. 4. 23:24
 20/22 világvége1 ***** válasza:
Olyan nincs hogy az ember az egyik pillanatban gyűlöli Istent, a másikban meg szereti. Őszinte megbánás sem létezik. Nem bocsát meg Isten.
2020. jún. 28. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!