Gábriel angyal járt Mohamednél?
A Korán szerint Gábriel hozta el Mohamednek az új kinyilatkoztatást.Vagyis Gábriel angyalnak köszönhető az Iszlám vallás.Viszont a Bibliában olvasható egy figyelmeztetés:
>> "De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átok.
Amint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, amit elfogadtatok, átok legyen." <<
(Galatáknak írt levél 1:8-9)
Akkor ezek szerint Gábriel angyal átkot érdemel?Vagy nem Gábriel járt Mohamed prófétánál, hanem egy démon?
Nehogy azt hidd h csak itt van a szobámba és nem olvastam.Meg azt se h nem tartom Isten könyvének.Fenntartom a lehetőségét annak, hogy az Iszlám az igazság, de mivel a bibliai párhuzamokon látszik, hogy csak HASONLÓAK és nem UGYANAZOK, így nem tudom biztosra venni isteni mivoltát.
Ezenkívűl nehéz megérteni, hogy Mohamed miért hagyta meg a Kába szentély kultuszát, amit még az Iszlám is elismer, hogy pogány kultusz volt.Persze tudom a történeteket, hogy állítólag Ádám, majd az Özönvíz után Ábrahám (újjá)építette, de kérdem én, erre hol a bizonyíték?
Az ószövetségi történetekre hol a bizonyíték. (Legtöbbre sehol)
Gondolom ezért elhiszed.
Az Ószövetség sok történetéről igenis van bizonyíték, igaz ezekből sok az Iszlámnál is bizonyíték (pl. az Özönvíz.)
De én arra gondoltam, hogy például a Biblia miért nem említi azt, hogy Ábrahám Izmaellel épített Istennek házat, miért tulajdonítja ezt (mármint az első Istennek emelt szentélyt) Salamonnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!