Volt már olyan, hogy imádkoztatok Istenhez és segített?

Sokan képzelik úgy Isten segítségét, hogy a szájukba repül a sült galamb. Na most, ez lényegében így is van, csak az a galamb lehet csirke vagy ökörszem grillen vagy serpenyőben.
Azt akarom mondani ezzel, hogy nem feltétlenül azt kapod, amit az adott problémára való megoldásként várnál, mégis valahogy pontosan oda vezet, ahova eredetileg jutni akartál. Ezért érdemes megragadni minden lehetőséget, ami segít kimászni a gödörből. A lehetőség viszont csak egy esély, amihez neked is hozzá kell tenned a magadét, néha igencsak komoly erőfeszítések árán, különben hiába minden lehetőség.

Igen, rendszeresen.
Minden alkalommal, igyekszem a köszönetemet és kérésemet az Ő gondolatai szerint elmondani, és soha nem hagyott még cserben.
Ha valami még sem volt jó, akkor hasonlóan az egyik hozzá szólóhoz, ott Én gondoltam rosszul, vagy más kép.
Zsömle/lány

Talán akkor önvizsgálatot kellene tartanod, ha nem haragszol, hogy ezt írom :)
Vagy a kéréseddel van baj, vagy az ima minőségével, gyakorlati értékével.
(nem bántani akarlak)
Nekem is javítani valóm volt és van is ezen a téren.:)
Zsömle/lány

Igen, sokszor.
És a # 12 pontosan leírta, hogyan kell figyelni Istenre! Isten mindig pontosan tudja, mi a legjobb nekünk, és azt kínálja! De ha ragaszkodunk a saját elképzeléseinkhez, nem biztos, hogy észrevesszük.

Igen, én már sokszor imádkoztam Istenhez, és Ő segitett akár kisebb akár nagyobb próbákban is.
Sokan attól tartanak, hogy Isten túlságosan fenséges, és soha nem kerülhetnek közel hozzá, de még csak nem is számítanak neki. Vajon jól gondolják? A Biblia ennek éppen az ellenkezőjét tanítja. Ezt írja Istenről: „a valóságban nincs messze egyikünktől sem” (Cselekedetek 17:27). Sőt, a Biblia egyenesen buzdít minket: „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:8).
Tehát maga Isten kér arra,hogy forduljunk hozzá imában segitségért.
Az ima olyan mint egy telefon, azon keresztül kiönthetjük a szivünket Istennek. De Ő ma nem szól hozzánk emberekhez személyesen mint a múltban tette. Ám a Biblia által válaszol a kérdéseinkre. Olyan választ ad, ami segit átvészelnünk sok próbát és nehézséget. De fontos, hogy bizalommal imádkozzunk Istenhez.Soha ne veszítsd el a bizalmadat az ima hatásosságában még akkor sem, ha nem azonnal kapsz rá választ. Bizonyos imákra — például a lehangoltságból való személyes megszabadulásért mondott imára, vagy az Istennek végzett szolgálatban a megnövekedett felelősségért mondott imára adott válaszért talán ki kell várni azt az időt, amelyről Isten tudja, hogy az a legmegfelelőbb és a legjobb.

Igen, természetesen. De ne nagy és látványos dolgokra gondolj. Volt ilyen is, maguk az orvosok mondták, hogy nincs reális magyarázat arra, hogy hogy maradtam életben, amikor egyszer nagyon súlyos beteg voltam. Van ilyen is, de az imákra érkezett válaszok 99,99%-ban nem ilyen eget rengető dolgok.
Minden reggel és este imádkozom, és gyakran nap közben is mondok rövid imákat. Reggel azt kérem, hogy ne essen baja aznap a családomnak, este megköszönöm, hogy nap közben nem esett baja, és kérem, hogy éjjel ne törjenek be hozzánk. Az eredmény: soha semmi baja nem esik a családomnak, és még soha, de soha sem törtek be hozzánk (ami ezen a környéken valóságos csoda).
Az Úr minden imánkat megválaszolja, és ha igaz életet élünk és betartjuk a parancsolatokat, akkor meg is válaszolja őket. A lényeg, hogy nem csodákat kell várni (bár léteznek csodák, csak éppen elég ritkák), hanem figyelni kell a pici, apró dolgokra, a sok-sok áldásra, amelyet minden nap kapunk: hogy nem történik velünk baleset, nem rúgnak ki minket, nincs háború az országunkban, stb, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!