Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez most melyik? 1Kir 18,1-2;20...

Ez most melyik? 1Kir 18,1-2;20-21;30-40. Segítsenek

Figyelt kérdés
valami konkrét címet
2012. szept. 9. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy nem értem, milyen címre gondoltál.

Illés próféta itt bejelentést tesz Ahábnak, hogy Isten esőt bocsát a földre.

a következő két versben pedig elmarasztaló ítéletben részesültek a Baál imádók, mert a Teremtő bebizonyította,

Hogy ki az igaz Isten, és halállal lakolt az ellenség.

No most mi találjunk ki ezzel kapcsolatban egy címet?

két cím jutott eszembe:

Illés felmagasztalja az Igaz Istent,

vagy A hamis Isten leleplezése,

esetleg még az is lehetne, hogy:Most van itt az ideje a határozott cselekvésnek

vagy még, Két ellenség találkozik.

Több nem jut eszembe

Zsömle/lány

2012. szept. 9. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Ószövetség:

A királyokról írt első könyv » 18. fejezet

1

És lőn sok idő multán, a harmadik esztendőben, az Úrnak beszéde Illéshez, mondván: Menj el, mutasd meg magadat Akhábnak, és esőt adok a föld színére.

2

És elméne Illés, hogy megmutassa magát Akhábnak. Nagy éhség volt pedig Samariában.

20

És elkülde Akháb mind az egész Izráel fiaihoz, és egybegyűjté a prófétákat a Kármel hegyre.

21

És odamenvén Illés az egész sokasághoz, monda: Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt; ha pedig Baál, kövessétek azt. És nem felelt néki a nép csak egy szót sem.

30

Akkor monda Illés az egész sokaságnak: Jőjjetek én hozzám. És hozzá méne az egész sokaság, és megépíté az Úr oltárát, amely leromboltatott volt.

31

És vőn Illés tizenkét követ, a Jákób fiai nemzetségeinek száma szerint, akiknek az Isten azt mondotta volt: Izráel legyen a te neved;

32

És oltárt építe a kövekből az Úr nevében, és egy árkot húzott az oltár körül, amelybe két véka vetni való mag férne.

33

És oda készíté a fát, és felvagdalá a tulkot, és felraká azt a fára;

34

És monda: Töltsetek meg négy vedret vízzel, és öntsétek az égőáldozatra és a fára. Monda ismét: Tegyétek ezt még egyszer! És másodszor is azt tevék. Monda még is: Harmadszor is tegyétek meg! És harmadszor is azt mívelék;

35

Úgy, hogy a víz lecsurgott az oltárról, és még az árok is tele lett vízzel.

36

És amikor eljött az esteli áldozás ideje, oda lépett Illés próféta, és monda: Óh Uram, Ábrahámnak, Izsáknak és Izráelnek Istene, hadd ismerjék meg e mai napon, hogy te vagy az Isten az Izráelben, és hogy én a te szolgád vagyok, és hogy mindezeket a te parancsolatodból cselekedtem.

37

Hallgass meg engem, Uram, hallgass meg engem, hogy tudja meg e nép, hogy te, az Úr vagy az Isten, és te fordítod vissza az ő szívöket!

38

Akkor alászálla az Úr tüze, és megemészté az égőáldozatot, a fát, a köveket és a port, és felnyalta a vizet, amely az árokban volt.

39

Mikor ezt látta az egész sokaság, arcra borult, és monda: Az Úr az Isten! az Úr az Isten!

40

És monda Illés nékik: Fogjátok meg a Baál prófétáit; senki el ne szaladjon közülök! És megfogák őket, és alávivé őket Illés a Kison patakja mellé, és megölé ott őket.

2012. szept. 9. 23:58
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

A megoldás nagyon egyszerű, bemásolod a [link] keresőjébe, és azonnal kiadja ezeket kiemelve, így:

[link]

Ha van Bibliád a tartalomjegyzékben megtalálod az I.Kir. királyok első könyve, az első szám a fejezet a többi pedig az egyes versek.

Üdv. Péter

2012. szept. 10. 09:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget és a hasznos tanácsokat! :)
2012. szept. 10. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!