Miért büntet engem az Isten?
Anyám lehet elveszíti a munkáját, apám egészségileg beteg, nekem meg semmi nem jön össze. Többször pbálkoztam tippmixen hogy legyen egy kis zsebpénzem, megraktam kis oddszos meccseket persze, hogy elmentek.
Minden technikai tárgy tönkremegy. Bármihez érek nem sikerül :(
Mit tehetek?
Bunkó válaszoktól kíméljetek
Szia!
Mindenkinek van ilyen időszak az életében,amikor a borúlátás és a hibák nem engedik fényhez!
Mindenkinek más segít,de mint az örvénybe jutott embernél a kapálózástól csak mélyebbre süllyedsz!
Van akin az segít,ha kineveti magát,van akinél egy jó baráti beszélgetés!Mások kiülnek egy domboldalba csak úgy gondolatok nélküli szemlélődésre,míg van aki elmegy egy jót edzeni!
Rájössz te,hogy mit kell tenned!
Szia. Unokatesómat a múlt héten temettük. Fiatalon halt meg, hosszú szenvedés után, két gyereke közül egyik még igen kicsi. Mégis hisznek, hogy minden Isten hatalmában van, hogy ezt el kell fogadniuk. El is fogadják, ha nehezen is.
Bizonyos kérdésekre nincs válasz. De ígéretek vannak. Ígéretek arra, hogy ha valaki ragaszkodik Istenhez, az megszabadul. Ha meghal, akkor pedig hazamegy. Ne keress válaszokat. Csak kitartóan ragaszkodj Istenhez.
kedves Kérdező
(Jakab 1:13) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.
A teremtő nem büntet senkit,
Jelenleg mindannyian próba alatt vagyunk, javaslom, hogy a jobb megértés végett, olvasd el a Jób könyve 1,2, fejezetét, ahol a gonosz kikéri Jóbot, hogy megpróbálja.
Ezen felül rendszeres imában foglald bele az érzéseidet a teremtőnek Jézus nevében, hogy adjon erőt a kitartáshoz.
Jelenleg a teremtő nem tesz csodákat, viszont megadja a nehézségekhez a szükséges erőt, hogy eltudjuk viselni.
(Filippi 4:12, 13) . . .. 13 Mindenre megvan az erőm annak köszönhetően, aki erőt ad nekem.
Pál Istenre bízta magát. Ennek eredményeként elégedett volt.
Az isteni erőforrás, akihez Pál a kitartáshoz szükséges erőért folyamodott, ma is elérhető
Ezért volt képes Pál elviselni minden szenvedést és nélkülözést.
Azért büntet Isten, mert nem jött be a tipmix?
Isten soha nem büntet, Isten maga a szeretet, csak a zsidók istenképe szerint büntet Isten. A rossz egész mástól van.
Ha pechsorozatod van, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy az Úr büntet. Persze ez is egy lehetőség, de korántsem az egyetlen. A sorozatos "balszerencse" lehetséges okai, ha már vallási szempontból nézzük:
-Azért, hogy nem jött be a tippmix, hogyan is lehetne felelős az Úr? Nem ő buherálta meg a meccseket, hogy ne az legyen, amit te megtettél. Ez színtiszta pech, semmi köze Istenhez.
-Ha mondjuk nem tartod be a parancsolatokat, nem vagy becsületes vagy önzetlen, stb., szóval nem élsz az Úrnak tetsző életet, előfordulhat, hogy Ő büntet. Ez esetben pofonegyszerű dolgod van: bűnbánatot kell tartani, a továbbiakban az Úrnak tetsző életet élni, és kitartóan imádkozni, többek között azért, hogy segítsen úrrá lenni a problémáidon.
-A megpróbáltatásokból tanulhatunk is, erősödhetünk és fejlődhetünk általuk. Gondolj mindig bele, ha valami rossz történik veled, hogy vajon mit tanulhatsz ebből? Pl.: nem jött be a tippmix -> talán nem szerencsejátékoktól kéne remélni a "megélhetést", hanem el kéne menni dolgozni -> ebből megtanulhatod, hogy szorgalmasabban kell dolgoznod
Szóval több oka lehet annak, hogy semmi sem jön össze. Ha hihtűen és becsületesen élsz, az Úr elég erőt fog adni ahhoz, hogy úrrá legyél a megpróbáltatásaidon. Csak ne keseredj el és fordulj mindig Őhozzá segítségért.
Hát, hogy csak a zsidók istenképe, hogy Isten büntet hatalmas tévelygés. (neve is van: Markion találta ki) Az apostolok pl. abból az istenképből indultak ki, ami az ószövetségben van, pl. Pál elég gyakran szól az ószövetségi cselekedeteire Istennek, és nem úgy mintha azok csak a ferde zsidó istenkép tanúbizonyságai lennének, de maga Krisztus is szól kárhozatról, büntetésrő, gyehenáról (ami ugye ószövetségi) Mellesleg az apostolok leveleiében és a Jelenésekben is olvasunk olyanról, hogy Isten haragja, Isten büntetése, Krisztus eljön, és megfeddi a népeket, vasvesszővel terelgeti, ő nyomja a mindenható Isten haragja borsajtóját stb.
Ezt nem a te kérdésedre írom, kedves kérdező, csak az előttem szóló 6-osnak. Szerintem neked most csak rossz időszakod van. Minden ember életében van ilyen, a rossz időben meg kell emlékezni a jó időkről, a jó időben a rossz időkről,... ez a tanácsom.
Ez nem Isten, ez a Sátán és a bűn műve.
Imádkozz, és higgy, lesz egy ennél sokkal jobb világ is!
Fontos tudnod, hogy biztosan nem Isten büntet téged. A Jakab 1: 13 ezt írja: "Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit." - vagyis a magad körül tapasztalható rossz dolgok sohasem Istentől jönnek.
A mai világ szörnyű állapotban van, de ez is arról tanúskodik, hogy manapság nem Isten uralkodik. Az 1János 5: 19-ből kiderül, hogy Sátán uralkodik a világ felett, ő okolható a sok rosszért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!