Protestánsok, bűn-e SZERINTETEK az önkielégítés?
Igen, Ónánt szokták felhozni ellenérvnek, pedig az nem igazán volt önkielégítés.
Én senkinek nem ajánlom, de szerintem nem bűn. Miért azok a játékok ahol lehet ölni, még ha nem is arról szól elsősorban, azok, bűnök? Nem, csak vigyázni kell velük. Pál apostol egy helyen mond olyat, hogy olyan dolgok az alapok ami nem hasznos. Nem hasztalan, de nem is hasznos.
Összefoglalva: Szerintem nem bűn, amig nem válik fontosabbá, mint a szex (amit Isten adott nekünk), mert akkor Istennél is fontosabb.
Hazardteam, te elolvastad valaha is a Bibliát? Úgy látszik nem, mert az igazság az, hogy egészen konkrétan le van írva a benne:
"Ha egy férfi teste magfolyásban szenved, ez a magfolyás tisztátalan. Aki ilyen folyásban szenved, annak tisztátalanságára ez vonatkozik: Akár kiengedi a teste ezt a folyást, akár visszatartja, mindig tisztátalan." 3Móz 15,2-3
Ezt katolikus fordításból(Szent István Társulati Biblia) szedtem, mert itt van szépen megfogalmazva, hogy akkor is bűn, ha nem élvezel el. De a Károli-fordításban is jól meg van fogalmazva. Én ugyan katolikus vagyok, de protestáns barátaim is azt vallják, hogy bűn.
Van tehát Bibliai magyarázata. Az , aki azt mondja, hogy ennek a törvénynek nincs köze a Bibliához, vagy nem olvasta azt, vagy félre akar vezetni minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!