Keresztelős kérdés. Segítesz?
Evangélikus anya, katolikus apa reformátusnak szeretné megkeresztelni közös gyermekét. Az apa is szeretne átkeresztelkedni reformátussá. Az anyának is kötelező?
Más: Zuglóban van olyan egyházi óvoda ahová mehet református gyerek?

Nem, az anyának egyáltalán nem kötelező, maradhat a saját vallásában.
A másikban nem tudok segíteni.

mekkora gyerek?
miért keresztelitek meg?
hol van ilyen a Bibliában hogy szükség van egy csecsemő megkeresztelésére?
szeretném neked elmondani hogy a katolikus egyház az egyik legnagyobb okkult közösség
ha megköveznek is kimondom

"szeretném neked elmondani hogy a katolikus egyház az egyik legnagyobb okkult közösség
ha megköveznek is kimondom
"
Hú de sötét vagy:)))) Pont, hogy azok üldözték az okkultizmust a középkorban.
Sajnos a mai napig sem lett "okkult közösség", pedig akkor lenne értelme templomba járni.
Nem kell megkeresztelni, de mi egyhazi ovodaba szeretnenk jaratni, oda pedig tudtommal elengedhetetlen.Most masfel eves.
Koszonom a valaszokat!

kedves előző válaszoló
a hogy ki a sötét azt ne firtassuk mert előfordulhat hogy te maradsz alul
A katolikus egyház megváltoztatta Isten tízparancsolatát (hogy tudjanak bálványokat imádni, holott Isten ezt határozottan megtiltotta) és kihagyták belőle a bálványimádásra vonatkozó parancsolatot.
Isten 10 parancsolatának második pontjában ez áll:
2.Móz.20.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
Ne imádd (eredetiben: ne borulj le nekik) és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek.
A katolikus 10 parancsolat:
1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!
Ajánlom nézz utána a témának ha érdekel, de úgy látom téged is elhomályosított a nagy babilon szelleme

David Wilkerson „A látomás és azon túl” c. írását ajánlom
figyelmedbe a katolikus egyház okkult mivolta felderítésére

"szeretném neked elmondani hogy a katolikus egyház az egyik legnagyobb okkult közösség "
A kérdező REFORMÁTUSNAK szeretné a gyerekét megkeresztelni. De úgy látszik biztos nem tudsz különbségeket tenni a felekezetek között, szóval inkább veled van a baj, és nem az Egyházzal.
Bírom, mikor ilyen őrült szektások idejönnek osztani az észt a keresztségről, mikor
1. nem is tudják, mit jelent
2. nem ez volt a kérdés
De hogy én legalább a kérdésre válaszoljak, az anyának nem kell átkeresztelkednie.
Sajnos oviról nem tudok, honlapon nem találtam, és nem vagyok túl ismerős arrafelé.

Sera, kuss!
Téged ki kérdezett? Katolikusŕól, evangélikusról és reformátusságról volt szó. Nem a te szektádról. Hagyd a választ annak akit érint! Ne tolakodj a hiteddel. Neked hogy esik, ha tévelygésnek nevezném a hitedet.
Igenis megkövezlek a te hited és az én hitem szerint!
Ki miben hisz, abban boldogul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!