Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor ez most, hogyan is van?...

Akkor ez most, hogyan is van? Mégiscsak vérfertőzés és bűn?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy ateista vagyok. Akit nem érdekelnek a kritikák ne olvassa.

Na, szóval. Ugye mindenki tudja, hogy Ádámnak és Évának 3 megnevezett gyermeke született,(Káin,Ábel,Séth) de rajtuk kívül még születtek számtalan gyermekeik. (Iosephus Flavius azt írta, hogy "A régi hagyomány szerint Ádámnak 33 fia és 23 leánya született". ) És azt is tudjuk, hogy Káin fia, Hénoch volt. Akkor ki is volt az anya?:) Séth fiáé pedig Énós, neki ki is szülte azt a gyereket? Ezek szerint mégis csak bűnt követtek el. Plusz a Bibliában is olvasni lehet, hogy miközben Noé alszik, lányai számtalanszor magáévá teszik.

2012. aug. 24. 15:48
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
58%

Azok, akik szó szerint veszik a történetet, biológiai magyarázatokat keresnek.

Azonban a teremtés könyve inkább gazdag példázatok gyűjteménye, mint tudományos esszé, és nem is lehet elvárni, hogy az legyen.

Akik még szó szerint értelmezték és értelmezik, azok valahogy - ahogy a hozzászólásokból is látni lehet - megindokolták, de akiknek csak jelképes történetek, azok a lelki, nem pedig a biológiai és tudományos tartalmat keresik benne.

Emellett van, ami egyszerűen a korabeli zsidó gondolkodást, mitológiát tükrözi.Nem kell, sőt, mondhatni nem is szabad szó szerint venni, mert ma már másként gondolják az emberiség születését. Ettől függetlenül az erkölcsi tanulságok máig érvényesek.

És az nem erkölcsi tanulság, hogy ha Ádám és Éva gyermekei egymással házasodtak, akkor nekünk is így kell! :-) Ez egy mítosz, és megannyi értelmezési lehetőség van.

Pl. az életidő csökkenése jelenthet tényleges csökkenést, de szimbolikusan inkább a szentség csökkenését jelenti.

Szerintem, ha kíváncsi vagy a Biblia értelmezésére, jobb helyet is kereshetsz rá (könyvek, katolikus lexikon, stb.), mint ez a gyakorikérdések.hu!

2012. aug. 25. 14:08
 22/24 anonim ***** válasza:
Mire visszajöttem volna, hogy kikeressem, addig 16-os megtette helyettem :) Bocsi, ha nem írom le még egyszer.
2012. aug. 25. 15:31
 23/24 anonim ***** válasza:
54%
A Biblia egy mese es a hulyek etetese.. Csak sajnos egyenlore tobb a hulye a vilagban. Az ujabb generacio mar okosabb lesz mint a mostani kioregedettek..
2015. aug. 27. 19:24
 24/24 anonim ***** válasza:
23 as vagyok. Senki nem volt ott a teremtesnel es nemntudhatjuk minvolt akkor..
2015. aug. 27. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!