Melyik keresztény egyházban (az adventista egyház kivételével) NEM keresztelnek gyermekeket?
A keresztény/keresztyén egyházakban és felekezetekben minden esetben követik Urunk parancsát;
18Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön. 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."
Mt 28, 18-20
Van két álkeresztény szekta
-jehova tanúi
- mormonok
akik nem követik Urunk parancsát.
Ezt a két szektát azonban az Egyházak Világtanácsa nem ismeri el, többek között azért nem mert tagadják a Szentháromságot.
A másodiknak:
Önmagadat nulláztad le szerencsétlen!
Az, hogy léteznek keresztény egyházak, akik nem hisznek a háromságban, csak azt bizonyítja, hogy létezik sok érv ellene. A kifejezés és a konkrét tanítás is hiányzik a bibliából. De így ez is off, mint a tied.
A csecsemőkeresztelés szerintem is csak a történelmi egyházaknál létezik.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:35
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
Te kisegítő iskolába jártál?
Nem bűn csak baj.
Egy ilyen egyszerű fórumszabályt nem értettél meg?
Azért OFF-olsz mert a kérdésre nem tudsz válaszolni?
Ja, értem, fröcsögni mndig könnyebb mint érvelni.
A Hit gyülekezetében, a baptistáknál, de szerintem a Krisztus Szeretete egyházban sem keresztelnek kisgyereket, csak olyat, aki saját maga dönt úgy, hogy átadja az életét Jézusnak.
Egyébként Jézus is felnőtt korában keresztelkedett és a bibliában sehol nem olvasunk olyat, hogy pici gyermekeket vitték keresztelni. Csak felnőttek voltak és szívből döntöttek. De pl. a farizeusokat, akik képmutatásból álltak sorba megkeresztelkedni, János elzavarta őket...
Tehát szívből és saját döntés alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!