Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Hit Gyülekezetében bizonyos emberek "betöltekeznek a Szent Szellemmel"?

Figyelt kérdés
Egyszer láttam ilyet, de nagyon megijesztett. Esetleg személyes tapasztalatok?

2012. aug. 15. 21:49
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenesetre most már totál össze vagyok zavarodva...:D
2012. aug. 16. 23:03
 22/32 Hazardteam ***** válasza:
47%
Fogadd úgy Isten országának igazságait, mint egy kisgyerek: éhesen és nyitottan. Képzeld azt, hogy Isten tesz szokatlan dolgokat, újakat, vagy legalábbis olyasmiket, amiket nem ismersz (mint mondám: nem olyan hétköznapi, mint egy doboz tejért leugrani:) Amikor az ember belátja, hogy mennyire nem tud még semmit, akkor azt is belátja, hogy végső soron ez j hír, mert ha olyan nagyon hülye lenne, akkor arra sem lenne képes ráeszmélni, mennyire nem tud nullát sem. Mert ahhoz is tudás és egyfajta érettség kell, hogy az ember kilépjen az intellektuális "dackorszakából" és rácsobbanjon, hogy a világ nem pusztán annyi, amenynit ő lát belőle és még Isten alkotásait, a teremtett világot sem képes felfogni teljes valójában, ha tótágast áll sem, sőt még a legnagyobb, legzseniálisabb koponyák sem. Akkor hogyan foghatná fel, ami nem is látható? Annyit tehet, hogy megalázza magát, leborul és azt mondja Istennek: taníts. Én hallgatok, te taníts. Isten pedig mutatni fog olyan dolgokat, amiknek a képzeleted megfeszített izmaival sem lennél képes a nyomukba érni. És ez jó dolog:) Légy újra gyermek fedezd fel Istent. Mert ő csodálatos. A humorát is bírni fogod:) Ahogy Jobs idézte: "stay hungry-Stay foolish" Evilág bolodjai vagyunk olyan dolgok miatt, amik természetes, emberi aggyal NEM felfoghatóak. És a kereszt botrányát hirdetjük. DE ahogy a kereszt botrányának, úgy még sok hasonló, kapcsolódó dolognak szintén VAN magyarázata és oka. A szellemi dolgok hülyeségnek tűnnek testi szemmel, testi gondolkodásmóddal élők előtt. Egyedül Isten az, akitől igazán választ kaphatsz a kérdésedre, kérdezd meg ŐT! De ne prekoncepciókkal, mert akkor már eleve elhatároztad a választ, amit hallani akarsz. Hanem nyitottan és őszintén, ha tényleg érdekel.
2012. aug. 17. 01:11
 23/32 Pietrosol ***** válasza:
6%

Szia!

Ez semmi egyéb,mint egy extra laza állapot!Semmi szakrális jelentősége nincs,mindamellett nyilván egy kellemes fajtája az önhipnózisnak!A szekták amelyek ezzel operálnak,tökéletesen tisztában vannak azzal,hogy az őket felkereső ember stresszes,feszült állapotban van!Ha kellemes zenével,"igemantrázással",ingázással,stb...szóval lazult állapotba kerüléssel megszabadulsz a feszültségtől,egyszerűen jól fogod magad érezni!Valami hasonló a "nyelveken szólás" is,csak ott még halandzsázol feltétként lazult állapotban!

2012. aug. 17. 08:30
 24/32 Pietrosol ***** válasza:
21%

Ezt a "szent szellem" segítségével állapítottad meg vagy ez a nyelveken szólás?

Egyik függőségből a másikba,ennyi a titka a gyülidnek!

2012. aug. 17. 11:58
 25/32 Pietrosol ***** válasza:
19%

"Képzeld azt, hogy Isten tesz szokatlan dolgokat, újakat, vagy legalábbis olyasmiket, amiket nem ismersz."

Képzeld azt,hogy toronyóra vagy láncostól,vagy hogy betöltekezel a "szent szellemtől",esetleg "nyelveken szólsz"!

Vagy ne képzelj el semmit,mert ami fantazma az nem létező,ami nem létező az irreális,és ami irreális az démoni!

Valójában nem kell elképzelni és nem kell elhitetni magaddal semmit,csak figyelni,mert a Teremtő valóságos nem pedig fantazma!Nem kajlaságokon keresztül manifesztálódik,hanem kristálytiszta valóságként!A többi csak a saját játékod,amivel szórakoztatod magad!

Ettől függetlenül,lehet hogy én elmebeteg vagyok!

2012. aug. 17. 14:55
 26/32 Pietrosol ***** válasza:
0%
Kár,hogy törölték,engem nem zavart!
2012. aug. 17. 15:15
 27/32 anonim ***** válasza:
61%

Valaha a Hit Gyulekezetbe jártam, mert tiszta szívembol kerestem Istent. Még eloszor tetszett is a gyulekezet, nagyon szerettem a dícséreteket, és a testvérekkel is jó volt a kapcsolatom. Aztán egyszer csak elkezdodtek a Kanadából "importált" "torontói áldás" nevu megnyilvánulások a gyulekezetben. Le sem tudom írni azt az érzést amit akkor éreztem, mikor megláttam testvéreim hogy fetrengenek onkívuletben, magukról nem tudva, hogyan utánoznak kulonféle állatokat(néha éppen kígyót)...ez hangban, és cselekedetben is megnyilvánult. A Bibliában a foldre esések Isten dicsosége megnyilvánulásának a meglátásától, megtapasztalásától torténtek, vagy éppen az O ítélete kinyilvánításai voltak, amiket nem emberek idéztek elo ráolvasásokkal(Toltsd be Szent Szellem!) ill. ráeroszakolt hanyatt lokdosésekkel. Az Ó, vagy akár az Újszovetségiek a dobbenettol, a meglepetéstol, Isten és Jézus hatalmától, nagyságától rémultek meg, ami bénítóan hatott rájuk, de Jézus ilyenkor rogton megnyugtatta oket és azt mondta nekik, hogy "Keljetek fel, és ne féljetek!...nem pedig hagyta sikoltozva, orjongve vonaglani oket a foldon órakig. Amikor az emberek elkezdtek reszketni vagy megnémulni a dobbenettol, azután mindíg kedves szavak kíséretében megnyugtatást kaptak. Arról nem is beszélve, hogy inkább arcra borultak Isten jelenlétében az emberek. Gondolhatod, hogy nem állt ott mogottuk mindíg egy oket elkapó ember. A nyelveken szólásnak nem vagyok ellene hiszen igei, bár ahogy a HGY-ben csinálják az igeellenes. Hol van pl. a nyelvek magyarázása? Amikor pl. Kenneth Copeland és Rodney H. Brown nyelveken hulyéskedik egymással, azt istenkáromlának tartom. Vagy mikor Rodney azt ismételgeti, hogy Drunk again, Drunk again, és erre eldolnek az emberek. ...Ez mi ha nem ráolvasás? Jézus vagy a tanítványai mikor mondtak ilyeneket? Amit tapasztaltam az egyszeruen megbotránkoztatott. El kell mondanom engem sem a nevetés, sem a tobbi borzadály nem tudott befolyásolni, soha nem voltam a hatásuk alatt. Mindíg megrokonyodve néztem az embereket. A démonuzést természetesen elfogadom, abban számomra semmi megbotránkoztató nincs. Tudod az kissé furcsa, hogy ha Istentol vannak ezek a megnyilvánulások, akkor miért éreztem kellemetlenul magam? Isten maga a békesség. O nem botránkoztat meg, ha a jelenlétébe kerulunk, foleg úgy hogy nyitott, tiszta szívvel keressuk Ot, és elfogadjuk azt, ami a Bibliában van írva. Isten jelenlétében nem érezhetunk zavart, félelmet, osszekuszáltságot, még akkor sem, ha bunosként állunk elotte. O szent, és megkívánja a tiszteletet is, mivel O a mi Urunk. Amit a HGY-ben láttam, az minden volt csak nem tiszteletteljes viselkedés. Noket látni fetrengeni, majdnem kint van az alsónemujuk, az nem Istentol van. Sokszor be kell oket takarni, mert kilátszik aminek nem kéne. Volt, hogy egy no meg egy férfi egymásra estek, és úgy nézett ki, mintha éppen egy nemi aktusban lenne részuk. Az sem igei, hogy valakire rájon a rohogogorcs. Az onkívuletrol nem is beszélve, rángatózni mint akit megrázott az áram, hol van az megírva? Az állathangok hol vannak a Bibliában? Isten tegnap, ma és mindorokké ugyanaz, tehát ugyanolyan ma mint 2000 éve...vagy esetleg az áll a Bibliában, hogy a Szent Szellem majd az utolsó idokben megváltozik? ..Isten a józanság szellemét adta nekunk, nem a káoszét, ami ezeken az Istentiszteletnek mondott alkalmakon torténik. Ez sajnos az okkult társaságoknál is megtalálható, és a neve a szellemnek Kundalini. Nehogy azt hidd kedves kérdezo, hogy ezeket csak a karizmatikus egyházakban találod meg. Nagy tévedés.

Mivel a gyulinek jó oldalai is voltak, ezért meg tudta tartani azokat az embereket, akik nem kérdojelezték meg e megnyilvánulások isteni mivoltát. Engem ez akkor a világba lokott vissza. Nem hinném, hogy ha Istentol vannak ezek a dolgok, akkor az embereket a világba taszítja vissza a helyett, hogy magához vonzaná. Ez lehetetlen. Mára már hála Istennek visszatértem Hozzá, de a Hit Gyulekezetet sok más tévtanítás miatt is, messzire elkerulom!

2012. szept. 11. 02:17
 28/32 Hazardteam ***** válasza:
21%

Közléseid szubjektívek, erősen eltúlzottak és téves alapokon álló magyarázatokkal alátámasztott emberi koncepciók felsorolása. Annak idején, amikor még ez ment a hit gyülekezetében, én is jártam ott és noha említettél általános dolgokat, beleszőttél valótlan állításokat is, amik egyértelmű hazugságok. Sok összejövetelükön személyesen volt alkalmam jelen lenni, sok olyasmit láttam, amiket felsoroltál nagyobbik részüket és utólagos magyarázataid "okát" azonban nem. Emlékszem, még csodálkoztam is, hogy ennyi ember (budapest sportcsarnoknyi) között széltében-hosszában járva nem láttam sérüléseket, vagy kimondottan megbotránkoztató megnyilvánulásokat, már ha a nevetést és a rázkódást, meg pár ember futásnak eredését nem számítjuk annak. Eleinte nekem is fura volt és nem tudtam hová tenni. Aztán tanulmányoztam a bibliát és az egyháztörténelmet is és elég hamar rá kellett jönnöm, hogy a dolog nem újkeletű és az okára is rájöttem (NEM Németh Sándor "magyarázataiból", saját keresésem eredményeképp) Egészen más nézni és átélni. Volt alkalmam "átélni". Abban a pillanatban minden kétségem eloszlott és tapasztalva a "hatásait" már más szemmel néztem, értelmet nyert. Annak ellenére, hogy tudtam, mindigis lesznek emberek, akik, ahogyan eleinte én is, értetlenül állnak majd a dolog előtt, hülyeségnek, "anti keresztényinek" stb. titulálják és lesznek, akik támadni fogják, ez evidens. Amikor ezek történtek, én magam teljesen szkeptikusan álltam az egészhez, szinte úgy "keveredtem oda" és megpróbáltam a tőlem telhető legnagyobb mértékű racionalitással értékelni a dolgot. Személyes véleményem (egyik része) azóta is az, hogy, ahogy mindig is, voltak és vannak olyan emberek, akik a többieket látva "rájátszottak/rájátszanak/rájátszani fognak" amig világ a világ, de maga a jelenség elvitathatatlan és teljesen érthető. Semmiképpen sem a "megnyilvánulások" a fő szempont, ezek csak külső mutatói valaminek, ami közben végbemegy és ilyen (sokakat megbotránkoztató) hatással vannak az emberek testére. Már az elején úgy tartottam, hogy ezek rövid lefutásúak lesznek és vártam a folytatást, ahová (szerintem) torkollania kellett volna, de akkor, (ismét csak magánvélemény) maga a hitgyüli vezetősége is viszakozott, megijedt, vagy Isten tudja miért, de teljesen "befagyasztotta" ezt az egészet. Láttam a következményeit ennek is és nem mondhatnám jó szívvel, hogy "pozitívak" voltak. A hit gyülekezete valójában azóta sem tért magához abból a sokkból, ami az ellenállásukat követően érte őket, de ez már nem ide tartozik, nem hiszem, hogy a GYK általános célközönsége akár egy szót is értene belőle így is (NEM a tudatlanságuk, vagy értelmi képességeik hiányolsságai miatt!)

Akinek egy kicsit is van köze az élethez, van némi élettapasztalata és nem tegnap landolt ezen a bolygón, szerintem józanul beláthatja, illetve magától is rácsobbanhatott már, hogy ezen a világon vannak szokatlan és pusztán emberi orientációból kiindulva megmagyarázhatatlan dolgok. Az általan (is) említett "megnyilvánulások" NEM tartoznak ezek közé, NEM megmagyarázhatatlanok, ugyanakkor az is TÉNY, hogy magyarázatuk nem a világ felhalmozott, 3D-s tudásán alapul, forrásuk sem itt keresendő. Talán épp ez a lényeg. Viszont, akik átélték (engem is beleértve) megegyeznek abban, hogy hatásait/gyümölcseit tekintve összességében pozitívak voltak. És ennek az értékéből nem von le lényegileg semmit az, hogy voltak akkor is és ahogy már utaltam rá most és a jövőben is olyanok, akik tulajdonképpen csak "utánozzák" az original "megnyilvánulásokat" (az "ok" és a tényleges mögöttes tartalom ismerete, megértése nélkül) követve egyfajta "sablont" amit épp követendőnek tartanak, látva a többieket.

Hogy egy példával illusztráljam: meg sem tudnám számolni hány alkalommal láttam embereket, akik nyelveken szólás címszóval egyszerűen "halandzsáztak" (ismételgettek bizonyos szavakat, de egyértelmű volt, hogy sem a Szent Szellem ereje nem itatta át őket, sem a nyelveken szólás ajándékát nem kapták meg, ennek ellenére valamiért úgy érezték, az a legjobb, ha úgy tesznek, mintha ténylegesen is megkapták volna. Láttam (sőt átéltem) érintés nélkül összerogyni Isten ujja alatt embereket, akiket abban a pillanatban elhagyott minden erejük (miközben SOSEM esett bajuk, még zúzódás sem, mintha Isten maga vigyázna rájuk) és láttam "prédikátorokat/lelkészeket" mesterkéltem hátra LÖKNI az általad is említett "elkapóemberek" szorgos közreműködése közepette és be kell valljam, míg az első (illogikusnak tűnhet, vagy sem) "tetszett", addig a másodikat csak imitációnak, szemfényvesztésnek és emberi erőlködésnek vagyok képes felfogni, pozitív hatások és Isten Szellemének munkája nélkül. Nem tudom, mennyire fogalmaztam közérthetően. De egy bibliai példával élve: Mikor Mózes egyiptomba ment és Isten szavának engedelmeskedve botját a Fáraó elé dobta, amely kígyóvá változott, a Fáraó mágusai megtették ugyanezt szó nélkül, majdnem ugyanakkora sikerrel (Mózesé felfalta a többi, botból lett kígyót) A mágusok megtették ezt az "utánzást" még 2 alkalommal, nagy csodákat művelve, de a továbbiakban közölték a Fáraónak, hogy "bocsi, de ez már Isten ujja, mi léptünk, ehhez képest piskóták vagyunk sorry"

A nagy különbség (nem pozitív különbség) a téged megbotránkoztató, sokszor imitált és "követő" megnyilvánulások produkálói és a Fáraó mágusai között az, hogy ez utóbbiak rendelkeztek valós (de sátáni eredetű) tényleges hatalommal, míg az előbbiek nem, csak valamiféle vélg "szociális kényszerrel". A sátán mindenben Istent másolja, az egész birodalmát isteni mintára alkotta, ő az első utánzó, vagy "kommersz" figura a létezők között.

Szinte minden tevékenységére rányomta bélyegét ez a motíváció és a bibliában is lépten-nyomon tettenérhető/kimutatható. De az is jellemző és felismerhető, hogy 1. valahol mindig kilóg a lóláb avatott szemnek könnyen, sokszor első látásra felismerhetők 2. Jellemzően a hatás mindig "felemás" és a külsőségekre megy rá 3. Igazság morzsákkal fűszerezett hazugság hegyekkel operál és 4. A vége sosem az, hogy Istenhez közelebb kerülve kövesd őt, elmaradnak a pozitív hatások és csak az elhallgatott, bólogató bűntudat marad, meg a színjátszás, miközben a lassú leépülés alattomos méregként beleveszi magát az illető lelkébe és csontjaiba (életébe)

NEM véletlen, hogy Isten a Szent Szellem csodatévő, halottakat támasztó, teremtő csodákat véghezvivő ajándékai mellé adott LEGALÁBB OLYAN FONTOS ajándékokat, mint a "szellemek megítélése/megkülönböztetésének" ajándéka. Jézus maga is gyakran élt vele, még őt is megpróbálták sokszor rászedni. Ugyanakkor Isten Szelleme is jelen volt és a tettei kézzelfoghatóak, Istentől valóak voltak és csöppet sem vont le az értékükből az, hogy némelyek már akkor is utánozni próbálták párhuzamosan, vagy őt vádolták azzal, hogy ba'al zebub által tesz csodákat és űz démonokat az emberekből. Az apostolok cselekedeteiben is gyakran szembesültek az Apostolok ezzel a problémával. A python szellem, amit Pál a jövendőmondó lányból kiűzött görögországban, egy szóval sem hazudott, sőt igaz volt minden szava. Követte Pélékat és fenhangon kiáltozta a tök nyilvánvaló IGAZSÁGOT, hogy Pál Isten embere stb. De a forrás, a cél és a "megvalósítás" nem jó forrásból táplálkozott, nem Isten akarata volt, az a lány és a démona pedig NEM a Szent Szellem voltak, még ha abban a pillanatban igazat is állítottak.

2012. szept. 11. 14:08
 29/32 anonim ***** válasza:
Amit írtam, az a saját tapasztalatom volt, nem kitaláció, nem túlzás, és nem ferdítés! Nem értem miért írod, hogy valótlan dolgokat szovok bele, mikor itt semmi valótlan nincs. Most hogyan bizonyítsam be? Tudod, mióta ismét keresztény vagyok, az interneten sikerult olyan emberekkel felvennem a kapcsolatot, akik hasonló dolgok miatt hagyták ott a HGY-t. Ugyanaz a véleményuk, mint nekem, pedig nem beszéltunk ossze. Nyitott embernek tartom magam, de ezeket a manifesztációkat nem tudtam megemészteni. Pontosabban azt nem, hogy ezek Istentol vannak. Kulonben érdekes módon nem minden keresztény gyulekezetben vannak ilyen megnyilvánulások. A Word of Faith mozgalomra jellemzoek ezek, és mint jóval késobb megtudtam rengeteg amerikai gyulekezet is támadja ezt a fajta kereszténységet. Tehát nem csak én találom furcsának ezeket a dolgokat, hanem nálam sokkal bolcsebb keresztények is. Viszont én nem lettem olyan, mint sokan, hogy a Hit Gyulekezetébe járókat leszektázom. Németh Sándort sem illetem semmi jelzovel, ha nem megfeleloen viselkedik, Isten majd úgyis megítéli egy napon. Az oda járó hívok nagy részérol pedig az a véleményrem, hogy a világ sokkal jobb lenne, ha ilyen emberekbol állna. Szuleim, ismeroseim is oda járnak, nem tudok róluk egy rossz szót sem mondani. Ezért egyáltalán nem lehet engem elfogult HGY ellenzonek hívni, hiszen tudom, hogy vannak a gyulekezetnek jó oldalai is. Sot! De ez nem változtat azon amit arról gondolok, amiket ott akkor a 90-es évek elején(és késobb youtube videókon) láttam. A tévtanításokat(pl. Benny Hinn szerint a Szentháromság 9 személybol áll stb.), milliomos, pénzt két kézzel szóró pásztorokat(most nem kimondottan NS-re gondolok, hanem az amerikaiakra) akkor sem tudom jó szemmel nézni ha kellene. Sajnálom.
2012. szept. 11. 23:04
 30/32 anonim ***** válasza:

Érdemes ezt a cikket elolvasni:

[link]

2013. jan. 15. 23:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!