Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Hit Gyülekezetében bizonyos emberek "betöltekeznek a Szent Szellemmel"?

Figyelt kérdés
Egyszer láttam ilyet, de nagyon megijesztett. Esetleg személyes tapasztalatok?

2012. aug. 15. 21:49
1 2 3 4
 11/32 munyamunya ***** válasza:
91%

>(1Korintusz 13:8-10) . . .. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen AKÁR ISMERET, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de AMIKOR megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges. . .<

Ezzel azt akarod mondani, hogy az apostolok halála óta ismeretünk sincs Istentől/Istenről? Továbbá olvasd végig a saját idézetedet: MIKOR lesznek eltörölve ezek a dolgok? Vajon eljött már a teljesség? Akár egyénenként, akár a világon?

2012. aug. 16. 08:42
 12/32 anonim ***** válasza:
0%

igen tisztelt Munyamunya:)(tetszik a beceneved)

Igen, kész van a teljes ismeret vagy is a teljes biblia elkészült i.sz. százban. az utolsó könyv is megíratott.

Azért mondja az apostol, hogy részleges az ismeret, mert még nem volt kész az egész biblia csak amikor János is megírta az utolsót.

Ebből kell táplálkozni a szent szellem segítségével amely a biblia olvasása és tanulmányozása során vezet minket a teremtő. De ezt nem természetfeletti hatalmas csodákon keresztül hajtja végre, hanem az egyén személyenként kap ha kéri a segítséget a biblia megértéséhez alkalmazásához.

(Lukács 11:13) 13 Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni a gyermekeiteknek, akkor az égi Atya mennyivel inkább ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt!”

A nyelveken szólás és a csodákat a teremtő már nem használj fel mert kész a teljesség, vagy is az egész biblia mindeninek a saját nyelvén rendelkezésre áll.

2012. aug. 16. 09:26
 13/32 yuda ***** válasza:
56%

Az én személyes bizonyságom, hogy amikor Isten Szelleme betölti az embert, az egy kibeszélhetetnül csodálatos, boldog élmény.

Ha valaki elesik, vagy furán viselkedik ez idő alatt, erre azt mondom nem az a lényeg, hogy a test hogyan reagál Isten jelenlétére hanem az, amit közben az ember szívében átél és az valami csodálatos és felemelő.

Nincs ebben semmi hipnózis, bár az mennyire jellemző, hogy legtöbben simán el tudják képzelni, hogy ördögi, vagy démoni megszálás alatt lehetségesek ilyenek, de ha Isten kerül szóba, akkor azt nem tudják elfogadni, hogy Isten betölthet hívőket Szenlélekkel.

Mégis mennyire csodálatos Isten, hogy ezt megteszi annak ellenére, hogy mások vallási tradícióik fogságában nem hisznek ezekben. :)

Van két igém, nem keresem ki őket, de aki gondolja keressen rá, nem olyan bonyolult:

Pünkösd után, amikor betöltekeztek az apostolok, olyan furán viselkedtek, hogy a kívülvalók azt mondták rájuk, hogy részegek :D

Olvassátok, benne van a bibliában.Ap.csel.

Aki már látott részeget, tudja milyen mozgása stb.. Szerintem mulatságos, ahogy az emerek Isten jelenléte alatt mozognak, sok ilyet láttam és tapasztaltam is már.

Másik ige Dávid, mikor az Úr ládáját kisérte és úgy táncolt, hogy a felesége megundorodott tőle. Gondolhatjátok, hogy ez nem valami visszafogott, vallásos tánc volt, mint sokan megélik a visszafogottságot a templomban, hanem egy ember, aki teljesen kivetkőzik magából, annyira örül az Úrnak.

Sem Jézus, sem a tanítványok nem voltak soha visszafogottak, hanem nagyon is élek. Még ha megkövezték Pált, akkor is felkelt. Ma is így van. isten valódi követői bátrak, határozottak és felvállalják, ha Isten betölti őket szentlélekkel és ennél még furább dolgok is lesznek, hogy ti csodálkozzatok :D

Ne gondoljátok, hogy némelyek vélekedése elrentettentene egy valódi hívőt Isten jelenlététől.

Savanyú a szőlő tudom, de nektek, tradíciókba belefásult, megkeseredett, örömtelen embereknek is ad Isten Szentlelket, ha elfogadjátok őt és újjászülezthettek, majd megtaapasztalhatjátok ti is Isten csodálatos, izgalmas érintéseit.

2012. aug. 16. 09:32
 14/32 munyamunya ***** válasza:

Kedves 12-es válaszoló!

Az Isten megismerése, a hit nem az Írásokból fakad. Azok természetesen hasznosak a tanításra, feddésre, nevelésre, de nem belőlük ered a hitem, nem azért vagyok Isten népének része, mert sokat olvastam a Bibliát (ezzel az erővel mindenkinek, aki valaha kezébe vette, hívőnek kéne lennie, ami ugyebár nagyon nem így van), hanem mert Ő Maga elhívott, és nyilvánvalóvá tette Önmagát számomra, bizonyságokat adott szeretetéről és hatalmáról.

Arról nem beszélve, hogy én tudok olyan írásokról, amelyek nem az első században készültek, de bizonyosan Istentől ihletett szövegek, melyeket ugyanúgy haszonnal forgathat az egyház, ahogy anno pl. az apostoli leveleket. Az Isten beszéde élő, nincs belezárva egyetlen könyvbe, hanem folyamatosan táplálja a szenteket olyan étellel, amely igazán megelégíti a bensőnket és édesebb a méznél.

Hiszen még Jézusnak a tetteiről is azt mondja János, hogy képtelenség mindent megírni, a világ összes könyve sem fogadhatná be a róla szóló teljes ismeretet. Akkor mennyivel inkább igaz ez a Mindenható, Örökkévaló Istenre, akiről nem lesz teljes az ismeretünk mindaddig, amíg meg nem látjuk Őt saját szemeinkkel.

Az említett igehelynek még a környékén sem szól egy mukkot sem az Írásokról Pál, hanem több fejezeten keresztül a gyülekezeti rendről és a szellemi ajándékokról beszél. Önkényes dolog ide belekeverni a Bibliát.

2012. aug. 16. 09:41
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 10-esnek is.

Ezek a versek az i. sz. V. és VI. századból származó egyes bibliai kéziratokban és fordításokban fordulnak elő. A régebbi görög kéziratok, a Codex Sinaiticus és a IV. századi Codex Vaticanus 1209. számú kézirata nem tartalmazzák. Dr. B. F. Westcott, a bibliai kéziratok egyik szaktekintélye azt mondta, hogy „ezek a versek . . . nem részei az eredeti írásoknak, hanem betoldások” (An Introduction to the Study of the Gospels. London, 1881, 338. o.). Jeromos (Sophronius Eusebius Hieronymus), az ötödik században élt bibliafordító ezt mondta: „szinte egyetlen görög kézirat sem tartalmazza ezt a részletet” (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark. London, 1871, J. W. Burgon, 53. o.). A New Catholic Encyclopedia (1967) ezt írja: „Szókincsben és stílusban oly élesen elütnek az evangélium többi részétől, hogy aligha képzelhető el, hogy Márk írta volna azokat [a 9–20. verseket]” (IX. köt., 240. o.). Egyetlen olyan feljegyzésről sincs tudomásunk, hogy a korai keresztények mérget ittak vagy kígyót vettek fel hívő voltuk bizonyítékaként.

A teremtő már nem így kívánja a zent szellemét felhasználni, hogy csoda gyógyításokat alkalmaz, meg nyelveken szólnak, mert nincs már rá szükség, mindenki olvashatja a bibliát a saját nyelvén a földön mindenütt.

Persze az biztos, hogy a szent szellemet megkapja aki szeretné az írásokat megérteni és helyesen alkalmazni.

De nem mindenki.

Meg kell vizsgálni, hogy valóban jó helyről jön-e mert Sátán is feltudja magát a világosság angyalának tüntetni, és különösen az ő megnyilvánulásai azok amik látványosak, hogy ha lehet még a választottakat is becserkéssze..

A szellem pedig a gyümölcsöket segít megteremni az emberben nem a csodákat:

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

2012. aug. 16. 09:42
 16/32 Hazardteam ***** válasza:
32%

Teljesen bibliai. Teológiailag is. Igazából több kellene oda is (HGY) Szent Szellemből. Az meg, hogy elesnek, táncolnak, furán viselkednek, remegnek az emberek teljesen logikus. Sok példa van rá a bibliában, az ó és újszövetségben is, de a legérzékletesebben talán Dániel próféta könyvében van leírva.

"És felemelém szemeimet, és látám, és ímé: egy férfiú, gyolcsba öltözve, és dereka ufázi aranynyal övezve. És teste olyan mint a társiskő, és orczája olyan mint a villám, és szemei olyanok mint az égő szövétnekek, karjai és lábatája mint az izzó ércznek színe, és az ő beszédének szava olyan, mint a sokaság zúgása. És egyedül én, Dániel láttam e látomást, a férfiak pedig, a kik velem valának, nem látták a látomást; hanem nagy rettenés (REMEGÉS) szálla reájok, és elfutának, hogy elrejtőzzenek. És én egyedül hagyattam, és látám ezt a nagy látomást, és semmi erő sem marada bennem, és orczám eltorzula, és oda lőn minden erőm. És hallám az ő beszédének szavát; és mikor hallám az ő beszédének szavát, én ájultan orczámra esém, és pedig orczámmal a földre. És ímé, egy kéz illete engem, és felsegített térdeimre és tenyereimre; És monda nékem: Dániel, kedves férfiú! Értsd meg a beszédeket, a melyeket én szólok néked, és állj helyedre, mert most te hozzád küldettem! És mikor e szót szólá velem, felállék reszketve (remegve) És monda nékem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédid, és én a te beszédeid miatt jöttem. De Persiának fejedelme ellenem állott huszonegy napig, és ímé Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre, és én ott maradék a persa királyoknál; Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, a mi a te népedre az utolsó időkben következik: mert a látomás azokra a napokra szól. És mikor ilyen szavakkal szóla velem, orczámmal a földre esém és megnémulék. És ímé, olyan valaki, mint egy ember-fia, megilleté ajkaimat és megnyitám a számat és szólék és mondám annak, a ki előttem álla: Uram, a látomás miatt reám fordulának az én fájdalmaim, annyira, hogy semmi erőm nincsen. És mi módon szólhat ezzel az én Urammal ennek az én Uramnak szolgája? Hiszen bennem attól fogva nem álla meg az erő, és lélekzet sem marada bennem. És ismét illete engem az emberhez hasonló, és megerősíte engem. És monda: Ne félj, te kedves férfiú; békesség néked, légy erős és bizony erős! És mikor szóla velem, megerősödém, és mondék: Szóljon az én Uram, mert megerősítél engemet"

Tehát: Dániel böjtölt 21 napig, mert nem értette, ha már lejárt a kiszabott 70 év, miért nem tért még vissza Isten népe a szolgaságból/deportálásból a hazájába a szentföldre. Megérkezett hozzá Isten "követeként" (ezúttal) az Úr Angyala. Dániel épp társaságban volt, többed magával. A többiek nem láttak SEMMIT a világon, csak annyit éreztek, hogy elhagyta őket az erejük és remegnek, és az ijedtségtől kúszva-mászva elmenekültek. Dániel azonban maradt és ugyanazokat a "tüneteket" produkálta, amiket a többiek, viszont ő látta is az okát: Isten küldöttét, akinek a jelenléte okozta ezt a hatást. Minden ízében remegett és összecsuklott, "arcára esett" mint egy rongybaba ("ájultan") és beszélni sem volt ereje/képes. Egészen addig a pontig, míg az Úr Angyala meg nem érintette a száját és újra beszélni nem tudott. Utána az első,l amit közölt az volt, hogy "Uram, a látomás miatt reám fordulának az én fájdalmaim, annyira, hogy semmi erőm nincsen" vagyis, hogy ilyen állapotban képtelen bármire is (figyelni/reagálni pölö) "És mi módon szólhat ezzel az én Urammal ennek az én Uramnak szolgája? Hiszen bennem attól fogva nem álla meg az erő, és lélekzet sem marada bennem"

Erre reagálva az Úr Angyala rátette a kezét, azt mondta neki, hogy "Ne félj, te kedves férfiú; békesség néked, légy erős és bizony erős!" és Dániel visszanyerte annyira az erejét, hogy képes legyen figyelni/reagálni: "És mikor szóla velem, megerősödém, és mondék: Szóljon az én Uram, mert megerősítél engemet"

Az a nagy helyzet, hogy nem véletlen nem jön Isten az emberek közé (sokaktól hallottam, hogy "majd akkor hiszek, ha Isten ide áll elém"; valójában túl sem élnénk jelenlegi formánkban) Amikor Isten a törvényt adta a hegyen, meg sem közelíthették a hegyet és az egész rengett/mozgott, még az állatokat sem szabadott a közelébe engedniük. Amikor Jézus visszajön másodszor, nem jön le a földre, csak a "felhőkig" és nem véletlenül. A "jelét" mindenki látni fogja az egész világon, de a földre nem teszi le a lábát, mert a föld és a rajta lévők képtelenek lennének elviselni Isten jelenlétét ennyire "tömény" formában.

Amikor az olyan gyülekezetekben, mint amilyenek az apostolok idejében, vagy manapság az olyanokban is, mint a Hit Gyülekezete megmozdul Isten Szelleme, Isten ujja és kenete, akkor az emberek bizony néha tótágast állnak, ugyanúgy "eltorzul az arcuk" mint Dánielnek és a vele lévőknek, vagy nemes egyszerűséggel összecsuklanak, mint akiket fejbekólintottak. Az ember teste valamiért így reagál Isten jelenlétére, ami körülveszi. És mivel a Szent Szellem=Isten, ezért az egész egy természetes jelenség. Láttam már imitálva ilyesmit, de aki már átélte teljes valójában, az könnyen észreveszi a csalókat, mert látható a különbség. Sokan visszaélnek ezzel, de az is igaz ugyanakkor, hogy nem minden esetben ennyire "energikus" (kívülről nézve) Viszont személyes tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy ha úgy Isten igazából, akár egy pöppet, megérinti az embert a Szent Szellem ereje, akkor az annyira drámai hogy egy fikarcnyi ereje sem marad, kiterül, mint egy medve. Azt is megfigyeltem, hogy ennek ellenére ezekből a "kiterülésekből" nem származnak balesetek. Tudom, hogy "visszásnak" meg "szokatlannak" tűnhetnek, de a helyzet az, hogy a visszásság és a meghökkenés oka ugyanaz, mint a pozitív "hatásaié": Isten közelsége. Mivel az emberek nem olyan gyakorisággal és természetességgel lépnek kapcsolatba Istennel, vagy Isten ővelük, mint amilyen gyakorisággal leugranak egy doboz tejért a kisboltba, éppezért nem túl "megszokott" az sem, hogy ilyen jelenségeknek a tanúi legyenek. Ugyanis "önmaguktól" nem történnek csak úgy. Egyébként van egy tippem, hogy mindazok részéről, akik átélték akárcsak 1x is, CSAK pozitív beszámolókat fogsz hallani:) Én legalábbis még sosem hallottam olyat, hogy "és akkor betöltött valami és húderossz volt, te jó ég!":))

2012. aug. 16. 15:34
 17/32 Hazardteam ***** válasza:
7%
OMG ez ilyen hosszú lett?:)) Sorry skacok, míg írtam, nem látszódott ebben a 6-7 sávos kliensablakban.
2012. aug. 16. 15:36
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

(Róma 10:16-18) . . .” 17 Így hát a hit a hallottakat követi. A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak. 18 De kérdem én: talán nem hallottak? Hisz valójában „az egész földre kiment a hangjuk, és a lakott föld végső határáig szózatuk”. . .

Az erős hit alapja az ismeret. „A hit a hallottakat követi” — jelentette ki Pál (Róma 10:17). Mit értett ezen? Azt, hogy Isten Szavából táplálkozva erősítjük a istenbe és , az ígéreteibe vetett hitünket és bizalmunkat. Megnyugtató válaszokhoz juthatunk el, ha őszinte kérdéseket teszünk fel a Bibliával kapcsolatban. A Róma 12:2-ben továbbá ezt tanácsolja Pál: ’próbatétellel állapítsátok meg, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata’. Hogyan tehetjük ezt meg? Úgy, hogy megszerezzük az ’igazság pontos ismeretét’ (Titusz 1:1). szelleme segítségünkre lehet abban, hogy még nehéz témákat is fel tudjunk fogni (1Korintusz 2:11, 12)

Tehát a hit abból z ismeretből van amit isten szavából olvasunk és ezen elmélkedve az életünkbe alkalmazzuk is.

2012. aug. 16. 16:17
 19/32 anonim ***** válasza:

azért ez érdekes lenne.

Ugyan is azok akik az első században kaptak a szent szellemből, azok nem kezdtek el rángatózni, meg önkívületi állapotba esni, hanem amit kaptak azt rögtön az isten jó hírének a terjesztésére használták fel.

A külföldiek a maguk nyelvén hallották a jó hírt és sehol nem írja, hogy a tanítványok neki álltak volna hanyatt esni.

Ezen kívül Dániel nem a szent szellem miatt esett remegésbe, ha nem a félelembe, akkor még nem is ígérték a szent szellemet senkinek, így nem lehetséges, hogy Dániel e miatt kezdett el rángatózni.

egyszerűen a látványtól megijedt.

2012. aug. 16. 16:23
 20/32 Hazardteam ***** válasza:
31%
Ott a leírásban nem ez áll. Csak képzelted. Gyakran megesik oda se neki:) Majd kigyógyulsz és minden jobb lesz meglátod! Én drukkolok neked, meg tudod csinálni, ha nagyon akarod! Dávid önkívületben táncolt az úr előtt, Saulra még akkor is rászállt Isten Szelleme a prófétákon keresztül, akik szembe jöttek vele, amikor Dávidot üldözte és ruháit tépkedve prófétált önkívületben, amit pedig az apostolokról, tanítványokról mondtál eleve hülyeség, mivel nem csupán nyelveken szóltak, hanem dülöngéltek, elestek is, mint a részegek. Péter, mikor felkelt szólni, a sokaságnak éppen azzal kezdte, hogy "nem bortól részegek ezek" mivel részegeknek LÁTSZOTTAK. Dániel könyvében pedig tökéletes leírás szerepel többször is megismételve. A te állításod viszont nincs közöttük, hogy félelemtől ájult volna erőtlenül az arcára és még a száját sem tudta kinyitni. Sorolhatnám tovább, de mennem kell és unom az olyan önjelölt "bibliamagyarázókat" akik rendszeresen megpróbálják kimagyarázni, hogy a bibliában mi miért NEM ÚGY van, ahogy ott áll feketén fehéren. Mint már számtalanszor mondtam: ez NEM jó koncepció, sőt nagyon rossz metódus.
2012. aug. 16. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!