Ti tisztelitek Assisi Szent Ferencet, és ha igen miért?
én azért,mert o az állatok,a természet,és a kornyezetvédok védoszentje.
Megfogott bennem egy érzés...talán ferences szeretnék lenni
16/F
Szia!
Gyerekkorom óta sokszor hallgatom a madarak énekét,néha vissza is fütyülök a rigóknak,ők meg válaszolnak!Nem túlzás,tényleg dialógus alakul ki ember és madár közt,amit nem mindig sikerül lefordítani emberi gondolattá(lehet nem is kell)!
A természet rendező elvei és törvényei univerzálisak!Az emberi elmére éppúgy érvényesek,mint a legkisebb kőre!
Szent Ferenc nem tagadta a Gnózist,külsőségeket nélkülöző élete mindenképp példaértékű!
Tisztelem őt én is. Az utóbbi időben többet foglalkoztam vele, mert a hittanos gyerekek táborában dolgoztam, ahol az ő munkássága volt a téma.
Számomra példaértékű, hogy abban a korban, ráadásul azzal a családi helyzettel, amiben élt felismerte a szegények gondjait, és felkarolta őket.
Szép hivatás ferencesnek lenni, nem véletlen, hogy a köznyelv is barátoknak szólítja őket. Egy legenda szerint Isten megígérte a ferenceseknek, hogy a rend az idők végéig fenn fog maradni, és talán nem is véletlen, hogy máig az egyik legnépszerűbb rend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!