Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők. Ha Holnap kiderülne...

Hívők. Ha Holnap kiderülne hogy a vallásotok valamelyik alapja téves mit tennétek?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom ezt az érvet hitvitákban a vallásosoktól hogy:Istentől származik a jó az erkölcsös.Ha mondjuk kiderülne hogy egy megcáfolhatatlan bizonyíték azt mondja nem élt Jézus (tudom élt , de ez csak egy gondolatkísérlet)akkor mit tennétek? Így dőlne az egész vallás.Tehát minden erkölcsi dolog amit eddig Isten parancsa miatt betartottatok megszűnne?

2012. júl. 29. 20:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Éppen az a hit lényege, hogy teljesen biztos legyél benne, a te utad a jó, és az egyházad tanítása helyes csak. Tehát gondolatban sincs értelme a kísérletnek, mivel ha mint hívő kérdezel, az a válaszom, hogy nem derülhet ki ilyen, éppen ahogy nem derülhet ki egy kőről, hogy akarata van.
2012. júl. 30. 00:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Használnám a duplagondolt.
2012. júl. 30. 10:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Akinek még van gondolata írhat.
2012. júl. 30. 11:37
 14/21 anonim ***** válasza:

Már tegnap is eszembe jutott, hogy volt nemrég egy hasonló kérdés, de csak ma sikerült megtalálnom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Elég hosszú, de ha tényleg érdekel a téma, akkor érdemes végigolvasni, mert vannak nagyon jó válaszok.

Üdv. :)

2012. júl. 30. 14:28
 15/21 Tóthné Marika válasza:
Megégetném az eretneket, aki ilyent állít!
2012. júl. 30. 15:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Makacsul hiszek benne, szóval fel se merül benne, hogy mi lenne, ha...:)
2012. júl. 30. 15:32
 17/21 anonim ***** válasza:
bennem*
2012. júl. 30. 15:50
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos fognak kiderülni vallásos helytelenségek, persze nem Jézus nem létezéséről, mert Ő létezett!!!!!!!!!!!!!!!!

Az utolsó napokban az utolsó pillanatokban mindenki mindent megfog tudni, és sajnos a biblia szerint az emberek nagy része meghal a gondolattól és elájulnak a félelemtől annak várása miatt ami a földön élőkre várható,mert nem engedelmeskedtek a teremtőnek, és viccet csináltak a biblia és a teremtő és Jézus komolyan gondolt erkölcsi irányadó mértékeiből, elvárásaiból. lesznek akik egymást fogják megölni félelmükben

(Lukács 21:25, 26) 25 És lesznek jelek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig nemzetek gyötrődése, mivel nem ismerik a kiutat a tenger zúgása miatt, és a háborgása miatt, 26 miközben az emberek elalélnak a félelemtől, és azoknak várásától, amik a lakott földre jönnek; mert az egek erői megrázkódnak.

8 A „nagy nyomorúság” kezdete utáni valamely szakaszban — de még azt megelőzően, hogy végrehajtaná ítéleteit a világ többi részén — természetfölötti események fognak bekövetkezni. Figyeld meg, milyen hatást váltanak majd ki. „ Akkor feltetszik az ember Fiának [Krisztusnak] jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel” (Máté 24:29, 30). „Lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban . . . mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek” (Lukács 21:25, 26).

Az evangéliumok megmutatják, hogy ez a nyomorúság nem veszi kezdetét és nem fejeződik be egy csapásra. Miután elkezdődik, az engedetlen emberiség egy része még mindig életben lesz, hogy meglássa ’az ember Fiának jelét’, és hogy reagáljanak rá — siránkozzanak, és ahogy a Lukács 21:26 kijelenti: hogy ’elhaljanak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek’. Ez az elhatalmasodó félelem annak köszönhető, hogy látják „a jelet”, amely jelzi közelgő pusztulásukat.

18 A Jelenések beszámolója megmutatja, hogy az eljövendő nagy nyomorúság akkor fog elkezdődni, amikor a nemzetközi „fenevad” felfegyverzett „szarvai” „a nagy parázna”, Nagy-Babilon ellen fordulnak (Jelenések 17:1, 10–16). De sok ember fog megmaradni, hiszen királyok, kereskedők, hajómesterek és még mások gyászolni fogják a hamis vallás végét. Kétségtelenül sokan fel fogják ismerni, hogy most az ő ítéletük következik (Jelenések 18:9–19).

Mi van még hátra?

2012. júl. 30. 23:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Én nem fogom kikerülni a kérdésed. Persze tényleg több sebből vérzik mert szerintem egy értelmes hívő vallását a logika/tények + hit kombinációjával közelíti meg, tehát az alap dolgokban már nem lehet akkorát véteni, a többi meg részletkérdés.

Na de íme a válaszom. Normális esetben egy ember nem lesz olyan vallás követője, ami neki csak szenvedést okoz. Megfordítva, nem csak Isten szeretete vezérli, hanem ő kap is ebből az egészből, nem mást mint boldogságot. Na már most, ha én boldogan élek egy vallás követőjeként életem végig, mely annyiszor adott hitet és reményt, húzott ki a bajból, és mondom, okozott boldogságot, akkor ha a halálos ágyamon valahogy mégis kiderülne, hogy humbug volt az egész, hát üsse kő, legalább boldogan éltem!

2012. júl. 30. 23:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Még kiegészíteném azzal, ha nem életem végén tudom meg, hanem hamarabb, aki szilárd volt addig hitében, az továbbra is hinni fog, hisz Isten lehet csupán próbára tesz. Nem a remény hal meg utoljára, hanem az őszinte hit. :)
2012. júl. 30. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!