Hívők. Ha Holnap kiderülne hogy a vallásotok valamelyik alapja téves mit tennétek?
Szia !
Ez lehetetlen mert már kiderült ÉL
megcáfolhatatlan bizonyíték van rá !
Ezért nem is gondolkodok ilyeneken )
Shalom.
Semmit. Én tudom, hogy a rámhúzott vallásban és a többi vallásban is van hiba.
Az alapját pedig nem lehet megdönteni semmivel, ezt biztosra mondom neked.
Ahhoz olyan dolgot kellene mondanod, ami meggyőzne tényleg arról, amit gondolok.:P pl. logikus, értelmes lenne és nem olyan, mint az evolóciónak nevezett baromság. Bár nem az evolúció a baromság, hanem inkább amit belemagyaráznak sokan. Mert alkalmazkodás van, de az élet keletkezését ezzel magyarázni...Na mindegy.
Nem szűnne meg semmilyen erkölcsi dolog, amit eddig betartottam. Mit gondolsz, mi csak azért próbálunk úgy élni ahogy, mert félünk Istentől? De még az is jobb, mintha valaki úgy akar élni, ahogy neki jó (másokat teljesen leszarva). Ez a véleményem.
Az előző kérdésed alapján, amit letöröltek, s amiben azt kérdezted, nem szánalmas-e a Biblia, gondolom ilyesmi válaszokat vársz:
"Ha lenne egy megcáfolhatatlan bizonyíték... akkor minden nap leinnám magam a sárga földig, időnként drogoznék is; az ehhez szükséges pénzt pedig bankrablással és prostitúcióval teremteném elő."
Hát NEM.
Képzeld el, hogy a hívők - optimális esetben - nem csak azért nem csinálnak ilyesmiket (vagy bármit, ami nem erkölcsös), mert Isten azt parancsolta, vagy a Biblia azt írja. Hanem azért, mert meg vagyunk győződve arról, hogy az úgy helyes. Belülről.
Én például ateista koromban elég sok hülyeséget csináltam, de azért akkor is volt egy erkölcsi mércém. És többnyire lelkiismeret-furdalásom volt, ha azt átléptem.
De a lelkiismeret tompulhat is, akár külső hatásokra is. Na, ezért kell egy állandó, változatlan szint.
Látom, te értelmes vagy, azért szánok még egy választ.
Engem azzal fogsz csak meggyőzni, ha elmondod, hogy mi van és az tényleg úgy van és nem azzal, hogy mi nincs szerinted.
Tehát ha kiderül az igazság, akkor el fogom fogadni.
De ahhoz meg kell mondanod, hogy hogyan alakult ki az élet és mi az élet értelme.
Az evolúciót azért említettem meg, mert onnantól sem értelems, hogy létrejött az első élősejt.
Egyedül a mikro része értelmes és bizonyítható, ha végig gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!