Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van egy Bibliával kapcsolatos...

Van egy Bibliával kapcsolatos kérdésem (Kiv,20) -ban?

Figyelt kérdés

Nem értem teljesen miért volt szükség ezekre a dolgokra, vagy ez csak jelképes? Nagyon összezavarodtam, mert a 6.:

Akkor vigye őt az ő ura a bírák elé, és állítsa az ajtóhoz vagy az ajtófélhez, és az ő ura fúrja által az ő fülét árral; és szolgálja őt mindörökké.

Az ár egy fém csap, miért okoztak fájdalmat másoknak Isten nevében? Katolikus vagyok, ezért nem tudom elképzelni, hogy Isten saját maga mint törvényt jelenti ki ezt.

2012. júl. 29. 12:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nos nem megsüketítik:)

Hanem a fülcimpáját szúrják át. nem a dobhártyáját.

:D) D :D))

2012. júl. 29. 23:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Nos én ennek utána nézek, de ha az ura adott feleséget, az nem az Ő saját tulajdona hanem az ura tulajdona, miért is vihetné magával?

De ígérem még utána nézek!!

2012. júl. 29. 23:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Az ár mint szerszám egy hegyes eszköz. Mivel bőrdíszműves vagyok tudom.Ezzel kis lukat lehet a bőrön vagy más keményebb anyagon csinálni, valamivel vastagabb mint egy gombostű.
2012. júl. 29. 23:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Tejóég!

Bocsánat a tudatlanságomért és a fantáziámért, akkor én biztosan egy nagyított képen láttam, és ezért...

Köszönöm a segítőkész válaszokat!

Ami pedig most merült fel: Miért hagyta egyáltalán Isten, hogy az emberek rabszolgákat tartsanak?

2012. júl. 29. 23:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A Biblia világosan leszögezi, hogy Isten nem helyesli, hogy "uralkodik az ember az emberen maga kárára", és ebben a kegyetlen rabszolgatartás is benne foglaltatik (Prédikátor 8:9).

Isten Izraelnek adott Törvénye például kimondta, hogy az emberrablás és az emberkereskedelem halállal büntetendő (2Mózes 21:16). Igaz, Isten ókori népe között létezett rabszolgaság, de azt nem lehet egy napon említeni a rabszolgaságnak azzal a kegyetlen formájával, amelyről a pogány nemzetek évezredes történelmében olvashatunk. Minthogy a rabszolgaság hozzátartozott a Római Birodalom gazdasági rendszeréhez, némelyik keresztény tartott rabszolgákat. De függetlenül attól, amit a római törvények lehetővé tettek, a Bibliából kiderül, hogy a keresztények nem kegyetlenkedtek azokkal, akik a szolgálatukban álltak, hanem "testvérként" kellett bánniuk egymással (Filemon 10–17).

Az, hogy némelyik izraelita rabszolga inkább urával maradt, pedig már elmehetett volna, világosan bizonyítja, hogy Isten népe között a rabszolgatartás nem társult kegyetlenséggel (5Mózes 15:12–17). Ezért helytelen lenne azt állítani, hogy az izraeliták közötti rabszolgaság igazolja a történelmet végigkísérő embertelenséget.

Szavában, a Szent Bibliában Isten megígéri, hogy a rabszolgaság minden formája hamarosan megszűnik (Mikeás 4:4).

2012. júl. 30. 15:04
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha elolvasod a 15 fejezet 7-es versétől akkor ráfogsz jönni.

Ez nem olyan rabszolgaság volt, mint az előttem író írta.

Sajnos valamiért elszegényedett eladósodott és ezért kellett valamilyen kölcsön aminek valószínűleg a ledolgozás volt a feltétele.

2012. júl. 30. 22:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Bocsika, de én nem írtam a zsidóknál létező rabszolgaság okairól, hanem a tényéről és velük való bánásmódról.

Mivel a Mózesi Törvény tiltotta az emberkereskedelmet, nyilván nem a római törvények szerinti adok-veszek alapján kell érteni ezt!

2012. júl. 31. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!