Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus papnak lehet női...

Katolikus papnak lehet női barátja?

Figyelt kérdés
És mi van, ha a legjobb barátja nő? Nem szerelmes belé, csak lelkileg megértik egymást.
2012. júl. 25. 16:20
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De sajnos ez mégiscsak rossz, hogy ha találkozunk, akkor mindenki pletykál. De ha meg óvatosak leszünk, hogy ne lássanak minket sokszor együtt, akkor meg azt hiszik, bujkálunk. Nem egy jó helyzet.

2012. júl. 26. 11:08
 12/24 anonim ***** válasza:

Én egy 19 éves lány vagyok, és szerintem nehezen működik a férfi-nő barátság. Nekem sose ment. Én mindig elkezdtem érezni valamiféle gyengéd érzelmet, ha egy férfi kiöntötte nekem a szívét. Szerintem ez egy női lélekben természetes folyamat. (Bár hozzátartozik a kérdéshez, hogy nincs fiú testvérem. Lehet, ha lenne, máshogy tudnám ezt kezelni.)

Másrészt: arra gondolt az atya, hogy ne botránkoztassa meg a kicsinyeket? Akik rosszra gondolnak, nem feltétlen pletykálkodni akarnak, hanem féltik Önt.

2012. júl. 27. 14:37
 13/24 anonim ***** válasza:
55%

Az előző vagyok. Még eszembe jutott valami. Miért nem kérdezi meg róla a lelki vezetőjét, gyóntatóját? Biztos tudna tanácsot adni ebben a nehéz helyzetben.

Ráadásul láttam már olyat, hogy egy nő csüngött a papon... Szerelmes volt belé, csak nem vallotta be. Szerintem nem jó az ilyesfajta érzelmi kötődés.

2012. júl. 27. 14:39
 14/24 A kérdező kommentje:

én nem vagyok atya, hanem csak érdekel a kérdéskör :)

a kicsinyeken nem tudom, mit értett, de az biztos, hogy nem féltés a pletyka. csak az emberek magukból indulnak ki, és rögtön mindenki kombinál, ahogy már egy kedves válaszoló is írta.

működne ez a dolog, ez nem kérdés, megvan nálunk a barátság. inkább a külvilág zavar, amúgy minden ok.

2012. júl. 27. 18:12
 15/24 A kérdező kommentje:

még annyiban adjatok tanácsot, hogy hol lehet úgy találkozni egy katolikus pappal egy nőnek, hogy ne legyen gyanús. tehát, ha nála találkoznak, vagyis a papnál, akkor az úgy rendben van, és az a legtisztább, igaz?

és a gyakoriság? lehet pl 2-3 hetente, ez így rendben van szerintetek?

2012. aug. 2. 13:11
 16/24 anonim ***** válasza:

Nekem van egy pap barátom. 28 éves, én 25 vagyok. Már gyermekkorunkban is barátok voltunk, és azóta tart a barátságunk. Még nyaralni is együtt járunk el (nem csak kettesben, hanem a többi baráttal).

Nincs ebbe semmi rossz. Persze minket is meggyanúsítottak már...de ilyen helyzetben szerintem ez mindenkivel előfordul. Mi tudjuk, hogy tiszták vagyunk, és ez a lényeg. :)

2012. aug. 3. 17:53
 17/24 anonim ***** válasza:

Hogy hol találkozzatok? Bárhol. Nem kell ebből ügyet csinálni. Én is szoktam menni a pap barátomhoz, még néha a plébánián is alszok. (ha mondjuk több napos bulit szervezünk). Azzal, hogy bujkáltok, csak megalapozzátok a pletykát. Ha viszont mutatkoztok az emberek előtt, azzal az üzenitek, hogy nincs semmi titkolni valótok.

Volt, hogy a pap barátom "főnöke" (mivel még csak káplán) húzta a száját, amikor meglátott engem, végül ő is belátta, hogy pusztán barátságról van szó, semmi többről.

Ha annyira akarnánk a szexualitást, azt bárhol el lehetne intézni úgy, hogy a kutya sem tudna róla.

2012. aug. 3. 17:59
 18/24 mustafa33 ***** válasza:
Lehet. Sőtt, még férfi barátnője is ☻
2012. aug. 3. 23:46
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sok biztatást kaptam Tõletek! Ha bárkinek van még pozitív példája, azt szívesen veszem! Például pápák, és nõi bizalmasaik, akik pèldázzák ezt.
2012. aug. 4. 20:33
 20/24 anonim válasza:
És nekem lehetne egy olyan kérdésem,hogy egy papot meg lehet ölelni?
2012. dec. 28. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!