Katolikus papnak lehet női barátja?
Köszönöm a választ! Reményt adott :)
Az zavar, hogy ha látnak minket együtt, mindjárt kombinálnak. Mi már megbeszéltünk mindent, nincs gond kettőnk között, nagyon jókat beszélgetünk. És igényelném is ezt, csak félek, hogy nehogy őt bajba keverjem emiatt. Meg hát nekem sem tenne jót, ha mindenki pletykálna.
Szóval akkor ez nem tilos, hogy egy pap barátságot ápoljon egy nővel, igaz? Legjobb barátok is lehetnek, minden tiszteletet és "szabályt" betartva.
Kicsit úgy érzem, mintha gyengeségnek tartanák az emberek, ha egy pap nőkkel is megosztja az érzéseit, pedig szerintem ez hasznos, és így, ahogy mondjátok, sokat tudnak egymásnak segíteni és tanulni egymástól.
Nos kedves Kérdező.
Erre azt szoktam mondani, hogy mindenki magából indul ki.
Azok akik egyből rosszra gondolnak, azok valószínűleg magukból indulnak ki, mert ők ezt csinálják, és azt hiszik, hogy mindenki olyan.
Nem kell velük foglalkozni.
A teremtő előtt tiszta vagy ez számít!!!!
Mert Ő úgy is mindent lát.
Na most meg lelombozódtam, ezt olvasom itt: ""Nő nem lehet a pap legjobb barátja, beszélgetőtársa, még 'tudományos' kérdésekben sem." Hasonlóképp baj, ha valakinek nem a házastársa a legjobb beszélgető partnere."
Én ezt nem tartom jó dolognak. Miért zárná ki magát egy lelkipásztor a barátságból? Hát tehet róla a másik fél, hogy nőnek született?
Kedves Barátom!
Nos lehet, hogy azért tettek ilyen nagyon erős kitételeket, mert nem akarják, hogy a paráznaságnak kitedd magad.
Az ember tökéletlen akármilyen Krisztus szolgája is.
Van egy vers amit Pál írt, hogy aki azt hiszi, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essen.
A rendszeres találkozásokból, egyetértésekből érzelmi hatások kerekedhetnek, az ember társas lény és egy idő után úgy érezheted, hogy szükséged van erre a társra.
Ezt akarják meggátolni.
Persze Én nem értek egyet az egyházak tanításával, mert nem teljesen a biblia tanításán alapulnak, a biblia helyett teológiát tanítanak ami messze áll a biblia tanításától.
Ha figyelembe vesszük Pál azt írta, hogy a Püspök legyen egy feleségű józan mértékletes, gyermekeit engedelmességben neveli...
Sehol nem mondta hogy nem lehet nősülni. Aztán meg ebből keletkeznek a bűnök.
De hát Őn tudja.
Tisztelettel.
Nézd, Kedves Kérdező! Ha Te magad megtapasztalod, akkor hiába írja valaki, hogy valami nem lehetséges.
Én ugyan nem vagyok pap, de nekem is van egy nagyon jó lány barátom, aki az egyike a hozzám legközelebb álló embereknek, és mégsincs köztünk vonzalom. Szoktunk is róla beszélgetni, hogy mennyi felől halljuk mindketten, hogy elvileg a kettőnk viszonyának nem kellene léteznie, de aztán nevetünk rajta. Most mit csináljunk, ha egyszer mégis? :D
Szóval érted, hogyha ti megtapasztaljátok ennek a létezését, akkor onnantól érdektelen, hogy ki mit mond erről. Ti tudjátok az igazságot, s ez számít.
Nézd, amíg Isten a legjobb barátja, addig nem baj, ha Veled is barátságban áll. Ha tartós Nálatok ez az állapot és nem csapott át sem kísértésbe, sem Bennetek kétségeket nem vet föl, akkor járható út. Amint viszont bármi kétségetek felmerül a kapcsolat mivoltáról, azonnal beszéljétek meg, és ha kell, lépjetek egy lépést vissza.
A virtuális plébánia jó dolog, de nem Szentírás és nem a Hittani Kongregáció véleménye. Van, akinek tényleg jobb, ha semennyire sem közeledik nőkhöz, mert túl tüzes és elszalad vele a ló, ha máshol nem, fejben. Ez csak egy tanács, amit idézel. Amennyiben Nálatok nincs semmi vész, nem kell Magatokra venni. De tényleg vigyázzatok mindketten!
Amúgy jó példa még Szt. Ferenc és Szt. Klára is.
Ha ez vigasztal, a jelenlegi pápának is vannak olyan női ismerősei, akik eléggé közel állnak/álltak a szívéhez:
"When Ratzinger moved into the papal apartments in 2005, he suddenly had to go without a longtime confidante. Ingrid Stampa, the housekeeper who had succeeded his sister, was not permitted to join Ratzinger in his new quarters. She had been disgraced in the Vatican for having once pointed at St. Peter's Square from the window of the pope's apartment and waved to the crowd -- an unforgivable faux pas.
Instead, four lay sisters with the Memores Domini association -- Loredana, Cristina, Manuela and Carmela -- became his new housekeepers. They looked after him for five years, attended his prayers every morning, celebrated Christmas and saints' days with him, and ate their meals with him.
Then one of them, Manuela Camagni, was killed in a traffic accident in 2010. The pope was shaken. He knelt before her coffin, delivered a eulogy and spoke of the 'unforgettable family-like moments' he had enjoyed with her."
Szia!
Ne olvasgass annyit,mert úgy tűnik csak összezavar!Inkább hallgass a szívedre,és tegyél nagyot a konvenciókra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!