Vallást szeretnék váltani, de már meg vagyok keresztelve és első áldozó is voltam. Van valami 'kiút', hogy hivatalosan is új vallásom legyen, vagy ez attól is függ, hogy melyik vallásról melyikre akarok rátérni?
Figyelt kérdés
2012. júl. 20. 21:42
12/15 anonim válasza:
"és ha a keresztelési okiratot semmisítem meg? :D
mert találtam egyet a padláson ..
és azzal nem lehet hivatalosabbá tenni,hogy elmegyek egy templomba,és beszélek ott valakivel?"
Semmisítsd... Attól még abban az anyakönyvben benne leszel, ami azon a plébánián van, ahol kereszteltek.
Elmehetsz a templomba is akár, de ott is ugyanezt fogják mondani.. A keresztséget nem tudod eltörölni.
13/15 anonim válasza:
Én is megvagyok keresztezve mégsem hiszek Istenben
14/15 anonim válasza:
Az új vallásodban is nyilván van valamilyen szertartás, amely által az egyház tagjává válsz: ha egy keresztény felekezethez csatlakozol, akkor valószínűleg keresztelkedés, de gondolom, más vallások esetében is létezik ilyesmi.
Szerintem ezáltal válsz az új egyházad tagjává.
15/15 anonim válasza:
Ateistaként miért akarsz egyáltalán másik vallást? Mi az a másik "vallás", ahol nem hiszem Istenben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!