A Jehova Tanúi még mindig tanítják Charles Taze Russell elméleteit?
Kedves Kata!
A sajat Bibliamban is ugyanaz az allaspontja Istennek a hamis profetakrol, mint a Ti forditasotokban. Megis kotozkodessel vadolsz...
:) Nos bocsáss meg már nekem.
Nem vádollak semmivel.
Az embernek van egy első reakciója, amit aztán lehet hogy meg bán.
Olyan nagyon támadónak találtam a kérdésedet, és tudod a legjobb védekezés a támadás.:))
Nos örülök, hogy utána néztél a bibliádban ebből láthatod, hogy nincs külön bibliája a tanúknak, ugyan is ezzel is vádolva vagyunk.
Szerinted a bibliában leírtakból, hogyan lehet azonosítani a hamis prófétákat?
:((
Lehet hogy rosszul fogalmaztam, nem mondtam, hogy beszélgessünk a biblia fordításokról.
Annyit kérdeztem, hogy szerinted milyen biblia versek mondják meg a hamis prófétákra vonatkozó adatokat?
Ahhoz képest pedig, hogy nem érsz rá, elég jól el cseverészünk itt hajnal tájt.:))) :D
Kedves Kérdező!
Ezen nagy kár vitatkozni, mert csak a különbözőségeket mozdítod elő. Mivel mindenkinek más az álláspontja - az egyik szerint az Ő akárkije buktatta le a másik nézeteit meg fordítva - soha nem lesz közös pont. A pápák is ugyanúgy emberek mint Russell, és ők is csináltak hülye kijelentéseket, csak mivel ők "tévedhetetlenek" így vissza sem lehet vonni. Amúgy én nem hallottam még Russell ilyen kijelentésiről amit beírogattak egyesek. Én is tudok kreálni gondolatokat a pápa szájából, csak nem süllyedek odáig. Russell kezdetleges kutatási voltak az alapjai a tanításainknak ez így van, de Ő maga már régen halott, és azóta sokat finomítottunk, mert attól, hogy Ő írta még nem biztos hogy pontos. Szóval sok víz lefolyt Russell óta, hiba idáig vissza jönni annak, aki belénk akar kötni.Bár mivel mindig lesznek emberek akik ezt élvezik, így szinte mindegy is, hogy mit írok.
Üdv :Imre
Engem egyszerűen érdekel más emberek álláspontja. Szeretném bővíteni a látásteremet és ezért más emberek véleményére is kíváncsi vagyok.
Nem feltétlenül kell ezt támadásként felfogni, egyszerűen leírjátok a véleményeteket és én azzal boldogan továbbállok és emésztgetem.
Kedves Kérdező!
Nem feltétlenül Neked szólt a támadásos rész. Természetesen kérdésedre is igyekeztem válaszolni, azzal, hogy leírtam a változásokról a dolgokat. Örülök, hogy nem vagy szűk látókörű, magam is úgy gondolom, hogy mindent meg kell vizsgálni, csak így lehet ésszerű döntést hozni.
Üdv Imre
Kedves Kata!
Még mindig Russell elméletét tanítjátok, csak mindig eltolódik egy nappal armageddon. Beláttátok hogy tévedtetek, mivel keresztények vagyunk meg kell bocsátanunk. Elvégre te nem tehetsz róla, hanem annak a baja aki elhitte. De én személy szerint Russellt okolom, mert ha nem alapította volna a szervezetet, most nem kellene kellemetlen kérdéseken rágódni.
Szia, én Jehova Tanúja vagyok. Mi nem tanítjuk senkinek a tanításait, hanem a Bibliájét.
Charles Taze Russel egy eszköz volt Isten kezében és ahogy a Biblia mondja az ismeret egyre világosabb lesz és ez volt igaz nálunk is. Mindig arra törekszünk, hogy a tanításaink szilárdan a Biblián alapuljanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!