Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hungaristák is keresztények?

A hungaristák is keresztények?

Figyelt kérdés
Mitől nevezhető kereszténynek valaki?
2012. júl. 20. 08:09
1 2 3
 11/28 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

A hazáját,házát megbecsülő és ápoló ember a hungarista?

Akit,e nemzet nemzett?

A keresztény ember bizalommal,szeretettel fogad idegeneket a házába?

Keresztény magyar emberként befogadsz valakit a házadba,majd egy idő után azt veszed észre,hogy a vendég a saját szokásait szeretné meghonosítani nálad.Ha megbecsülöd a vendégedet,teret adsz az érvényesüléséhez,hiszen nem zárda a te házad!

Ha az új szokások hasznosak,nincs probléma!

Viszont,amennyiben ezek az új szokások,amelyekből egyre több lesz károsak rád és házad(hazád) népére,jogosan emeled fel a hangod!

Ha a te rendedet át akarja írni valaki,úgy,hogy abból neked és családodnak károd származik,jogos,hogy fellépsz ellene!

Kereszténynek lenni nem azt jelenti,hogy bezárod mások előtt a házad kapuját,de azt sem,hogy nem véded meg azt!

Örülj az esőnek,de ha vihart látsz közeledni,figyelmeztess másokat is!

Egyszerű és még sem az!

Bizonyára te is ismered a mondást:"Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak akik megtalálják azt."

A Zen ezt úgy mondja:"Légy mindig a penge vékonyságú jelenben"

Hibáztatni senkit nem kell,mert nincs egységes,egészséges nemzettudat!Ennek eredményeként az emberek zászlórázó,őrjöngő vadhajtássá és a vihar szolgájává válnak!

2012. júl. 21. 10:57
 12/28 anonim ***** válasza:
74%
a kettőnek semmi de semmi köze egymáshoz, hiszen alapvető dolgokban nem egyeznek. ők az ősmagyar vallást köveik, ami bálványimádáson, és hamis istenek imádásán alapszik.
2012. júl. 28. 21:52
 13/28 Ozmium42 ***** válasza:
33%
Utolsó, miért kell hülyeséget írni?
2012. júl. 29. 00:05
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem akkora hülyeség az, Ozzy...

Tessék, egy kis olvasnivaló a témában:

[link]

Üdv. :)

2012. júl. 29. 00:24
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Köszi Berta egyébként ez az írás nekem is eszembe jutott. itt jól ki van fejtve a kérdéskör. egyébként megint én voltam akivel leveleztél ma. GBY
2012. júl. 29. 03:08
 16/28 Pietrosol ***** válasza:
13%

Szia!

Egyre inkább úgy tűnik,hogy a keresztényi minősítést bosszú éltető vallások vették magukra,amelyek alul,felül,kívül,belül elárulták a kereszténységet!

Ma ezek a gyülekezetek,egytől-egyig keresztény-paródiák!

2012. júl. 29. 07:10
 17/28 Ozmium42 ***** válasza:
Berta, ennek semmi köze a hungarizmushoz :D
2012. júl. 29. 11:42
 18/28 anonim ***** válasza:
akkor áruld már el pl a Turul madárnak mi köze van Jézus Krisztushoz? Vagy pl ez Boldogasszony misztéria is eléggé bibliaellenes dolog, még ha Mária is az alapja amiből kitatálták ezt az ostobaságot. Alapvetően a Mária kultusz sem keresztényi!!! Az őskeresztények nem Máriáztak, Máriát eltemették amikor meghalt, de nem imádkoztak hozzá. Mária majd feltámad amikor eljön az ideje ugyanúgy mint mások. Lehet hogy konkrétan a hungarizmus alatt ti nem ezeket a dolgokat értitek, de akkor is összeszövődnek ezek a dolgok valahol, és ki kell jelenteni, hogy a kereszténységhez semmi de semmi közük nincs. De persze fölösleges ezt olyan embereknek magyarázni, akik nem forgatják a Bibliát, vagy ha esetleg már bele olvasta, ezt nem úgy tették, hogy letették az életüket Krisztusnak. Mert a Bibliát megérteni igazán csak újjászületve és Szent Szellemmel betöltekezve lehet. Amig ez nincs meg, addig csak betű marad. az írás megöl a szellem pedig megelevenít.
2012. júl. 29. 13:13
 19/28 Ozmium42 ***** válasza:
A Turul nemzeti jelkép, a magyar nép őstörténetének szereplője. Én konkrétan nem tudok róla, hogy a keresztény hungaristák bárhol használnák, pláne mint vallási szimbólumot. Mária megítélése pedig elég szubjektív, nem hungarizmus kérdése!
2012. júl. 29. 17:57
 20/28 anonim ***** válasza:
jó,lehet hogy te benfentesebb vagy hungarista kérdésben, de az egy biztos én meg benfentesebb vagyok keresztény kérdésben, és azokban a közösségekben, ahol keresztények vannak, még nem találkoztam hungaristával. Olyannal igen, aki ápolta magában a nemzeti érzelmeket, de a hagyományokkal, és minden olyan szellemi dologgal ami az ősi magyar kulturához köthető, azzal leszámolt. Mert a kettő valahogy nem fér össze egymással.
2012. júl. 29. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!