Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz hogy egyes vallások...

Igaz hogy egyes vallások régen öltek és üldöztek embereket, és hogy a mostani vallásoknak is benne van a "kezük a politikában és a háborukban"?

Figyelt kérdés
És ha igen melyek ezek a vallások és mi alapján müvelik ezt hisszen a Biblia nem ir arrol hogy gyilkolni kellene "isten hirével".
2012. júl. 19. 15:18
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Nem akartam ilyen durván fel teni a kérdésemet csak kiváncsi vagyok létezik-e ilyen vallás amilyiknek elfogathato a multja. Érdekes volt a válaszod Kata te milyen vallást gyakorolsz (ha nem bánto a kérdésem)?
2012. júl. 19. 21:32
 22/32 A kérdező kommentje:
Hű kétszeris elolvastam a komenteket azok akik biblia versekel támasztják alá válaszukat elég hiteles és látszik hogy van ismeretűk milyen valláshoz tartoztok (ha nektek sem bánto a kérdésem)?
2012. júl. 19. 21:41
 23/32 Ozmium42 ***** válasza:

Üdv!

A vallás egy elvont fogalom, nem tud sem ölni, sem politizálni, és keze sincs, háborúzni sem tud. Ez régen is így volt, és most is.

2012. júl. 19. 21:52
 24/32 Hazardteam ***** válasza:

Én nem tartozom egyik felekezethez sem, viszont hiszek Istenben és a "vallásom" az, hogy ahol a tradíciók, külsőségek és képmutatás vette át Isten beszédének, igazságának, a bibliának a helyét az a hely/vallás nem méltó Istenhez és csak lejáratja az emberek előtt, mert közben azt hangoztatva mutogat a plecsnijére, "cimkéjére" hogy ő Isten követe és tudásának egyedüli birtokosa.

A keresztényeknek a biblia alapjain kell állniuk, Isten beszédéhez kell ragaszkodniuk, máskülönben átmennek emberi okoskodásokba, és egy idő után az egész elsatnyul, elveszti az erejét, még akkor is, ha annak idején jól indult. Én azokat a felekezeteket pártolom, ahol ismerik és értik is a bibliát, Isten szavát és ragaszkodnak hozzá minden körülmények között. Nem akarok senkit sem megsérteni, de ha az ember találomra kiválaszt egy "született" katolikust, evangélikust, reformátust stb. ilyen "történelmi" vallásba keresztelt embert, azt láthatja, hogy életében max gyerekeknek való képes bibliát látott, azt is baromi régen, de amúgy fogalma nincs semmiről és ugyanúgy éli az életét, mint egy full ateista, semmi különbség. Ha meg bemegy az ember a templomba, akkor pár öregasszonyt lát a máriaszobor lábát csókolgatva, ami már teljesen elszíneződött (LÁTTAM!) és a 20 éve meghalt "urukat" gyászolandó, feketébe öltözve lejtenek. Ha megnézem akár a hegyi beszédet és a körülményeket, ahogy Jézus élt és tevékenykedett, vagy akár a többezer tanítványa, valahogy elég éles a kontraszt és nem ezt várná az ember..

2012. júl. 19. 22:14
 25/32 Hazardteam ***** válasza:
Szerencsére mint minden korban, most is van "alternatíva" és hithű, bibliának és Jézus tanításainak engedelmeskedve élő keresztény gyülekezetek. De ezeket divatosan szokás a "nagy/történelmi" egyházak képviselőinek részéről nemes egyszerűséggel: "leszektázni". Csak azért, mert ők követik a biblia útmutatásait és aszerint is akarnak élni, nem elég pár festmény, meg álszent mosolygás..
2012. júl. 19. 22:18
 26/32 anonim ***** válasza:
Én meg nem olvastam el a válaszokat és nem is vagyok semmilyen vallás elkötelezettje. A kérdésre a válasz az, hogy igen. Lehet ezt csűrni, csavarni, de a válasz akkor is ez. De ettől még nem a vallás rossz, hanem az emberek, akik azok nevében teszik ezeket.
2012. júl. 20. 09:32
 27/32 anonim ***** válasza:

Csatlakozom Hardteam barátomhoz, és az előttem szólóhoz.

Csak azért mert a konkolyt hagyja a teremtő a búzával együtt nőni, azért még nem kell a búzát aratás elött kitépkedni!!:)

Kata

2012. júl. 20. 09:43
 28/32 anonim ***** válasza:
Bocsi Hazardteam!
2012. júl. 20. 09:43
 29/32 anonim ***** válasza:

Ilyen alapon nézve az ateizmus nevében is megöltek/ölnek egy pár millió embert. Ha ez szóba kerül a kedves ateisták rögtön azzal védekeznek, hogy ezek őrült diktátorok voltak stb... Csakhogy akkor a vallások nevében elkövetett emberöléseknél is ugyanezt a mércét kellene alapul venni. Ha megnézzük a legtöbb vallás nem a máshogy gondolkodók kiirtását tanítja, az mindig egyes hataloméhes emberek műve, akik csak gyártottak egy ideológiát maguknak a hatalom fenntartásához.

Kedves kérdező ha megpiszkálod majdnem minden nagyobb felekezetnél/egyháznál/vallásnál fogsz ilyet találni. Ennek egyszerűen az az oka, hogy mindig is lesznek olyan emberek akik ebben látják a meggazdagodás/hatalomszerzés lehetőségét. Ezek az emberek rendkívül jó képmutatók és manipulátorok, mint ahogy az ateizmus nevében hatalmat szerzők és gyilkolók is azok.

2012. júl. 21. 12:22
 30/32 anonim ***** válasza:

Sziasztok :)

1. Kata, sajnálom, de ha vetted is a célzást, mégsem tudod pontosan, mire utalt a 11. válaszoló.

Te a 4. sz. alatti válaszodban ezt írtad: "A Vatikánnak kétes ügyletei vannak ezért egy Londoni napilap óva inti az embereket, hogy vatikáni valutába fektessék a pénzüket. De vannak még részvényei is fegyvergyárakban és mélyen lepaktáltak a politikával."

A 11. válasz 1. mondata: "Sajnálattal közlöm veled, hogy a ti szervezetetek sem különb a te általad kritizált Vatikánnál."

Én legalább egy dolgot tudok erről, amire előzőleg a 10. sz. alatt utaltam is, mint friss felfedezésemre, idézem: "Csakhogy van egy hatalmas visszásság ebben a társaságban: amíg a tagok ezt tanulják és adják tovább a jelenre és a jövőre nézve is, addig a szervezet néhány vezetőségi tagjának részvényei vannak egy katonai termékeket előállító cégben."

Ez pedig pontosan az Őrtorony Társulatra vonatkozott. És ezt nem lehet megcáfolni, mert hiteles forrásokkal bizonyítható:

Az alábbi kormányzati portál hivatalos adatai bizonyítják, hogy WTBTS-vezetőknek részvényei vannak egy bizonyos cégben (REGI):

[link]

A cég profilja pedig itt található:

[link]

Sőt, van még egy érdekesség: dohánygyártásból származó jövedelem. Ld. itt:

[link]

2. Ozzy, amit írtál, igaz. De egy-egy vallás hívei / követői / tagjai mindezt megtehetik; és ebből származtak már bajok... Mint pl. az antiszemitizmusból is; gondolom, az egyetem előtt törit is tanultál, nem csak természettudományokat. :D

Nekem sehogy nem jön össze a kereszténység és a zsidók elleni piszkálódás(od), még ha némileg visszafogottabbnak is tűnik, mint az átlagos széljobberek mocskolódásai. Pl. a tőled legutóbb olvasott kommentedben is az alábbi kérdésnél:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Majd nemsoká számíthatsz rám ott ismét. ;)

Üdv. :)

2012. júl. 21. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.