Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miután megtértem és megbántam...

Miután megtértem és megbántam bűneimet eltávolodtam Istentől. Hogyan tudnék újra közelébe jutni?

Figyelt kérdés
Úgy érzem megkeményedett a szívem. Már nem tudom úgy megbánni a bűneimet, mint az elején. Kezdek a régi lenni és már nem érzem olyan őszintén, hogy szolgálni szeretnék neki. Törekszem bűn nélkül élni, de van, hogy véletlenül beleesem, főleg hazugsággal, amit akkor azt hittem, hogy igaz (pl.: úgy láttam, hogy 1 paprika van a hűtőben és ezt mondtam apósomnak is, pedig 3 volt). Az ilyen is bűn?

2012. júl. 19. 09:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

@ Kelevéz:

Én meg nem vagyok rendes ember, legalábbis a te mércéd szerint. A sajátom szerint igen. :D

Nekem nem az a problémám, ha valaki nem hisz Istenben. Az sem, ha ezt a _megfelelő_ helyen kinyilvánítja. DE: A GYK elvileg arról szól, hogy a kérdésekre _adekvát válaszokat_ írunk, meglátásunk szerint hasznosakat; és a szabályzat is tiltja az olyan válaszok írását, amiknek nincs köze a kérdéshez.

A folyamatosan provokálók szerint lehet, hogy hasznosak ezek az egy-két mondatos benyögések (bár szerintem ők is tudják, hogy nem, de direkt bosszantani akarnak másokat); viszont objektíve nézve a dolgot egyszerűen NEM lehetnek azok.

Ha az a kérdés, hogy létezik-e / van-e Isten, vagy hogy hisznek-e Istenben a felhasználók, akkor rendben, ilyen válasznak is helye van. De egyéb esetben nincs.

Lehet értékes és hasznos egy nem hívő válasza, vannak is ilyenek, de sajnos kevesen.

Ha pedig lepontozunk egy inadekvát választ, az nem azt jelenti, hogy a válaszoló szerintünk egy ostoba ökör, csak azt, hogy számunkra az a válasz nem hasznos. Az _egyéni értékelés_ ugyanis erről szól. Majd akinek hasznos lesz az adott válasz, az zöldet nyom, ennyi a történet.

Üdv. :)

2012. júl. 19. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem baj, Berta Wooster, attól még te is rendes ember vagy.

Kelevéz

2012. júl. 19. 12:08
 13/17 HudsonHawk ***** válasza:

Sziasztok : )

Ha úgy tudtad 1 paprika van akkor igazat, ha tudtál a többiről is hamisat szóltál. Az igazság jó, a hamisság bűn!

Szerintem sem vágott ide a "Nincs Isten" kijelentés, ezért én is lepontoztam.

Gondold végig milyen bűnök vannak az életedben, írd is le őket. Mond el Istennek, hogy ezek vannak, de Te nem akarod, hogy legyenek. Mond el, hogy meg akarsz változni és kérd a segítségét. Olvasd az igét, imádkozz. Nincs kikötés, hogy este vagy reggel... Rendszeres legyen (heti min 2x). A legfontosabb a koncentráció, ne foglalkozz mással, más gondolatokkal/gondokkal. Nem baj ha nem érted. Szűrd ki ami számodra is érthető. Idővel több és több világosul meg. Ajánlom az Újszövetséget kezdőknek.

2012. júl. 19. 16:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia !

Az Urat úgy lehet megtalálni, hogy keresed az eltávolodás közben összeszedtél bűnöket, sérüléseket, démonokat ezek okozzák a kemény szívet ezeket segítséggel tudod lerakni és tudsz tőlük megszabadulni, nem tudom melyik gyülekezet tagja van de biztosan van nálatok pásztorlás és nem ártana egy bűnvallás sem valamint kérd hogy imádkozzanak érted.

Az Atya már nagyon várja, hogy ismét jó állapotban kerüljél és közösségben legyetek egymással.

A paprikás esetet én tévedésnek ítélem meg más kategória ha tudtad volna mennyi paprika van eredetileg benne, ilyenkor megmondod az apósodnak tévedtél elnézést és kész.

Shalom.

2012. júl. 20. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Arra a kérdésre, hogy a paprika-ügy bűn-e: igen, nincs mit szépíteni. Hazugság az, ha nem az igazságot mondjuk, és benne van a tízparancsolatban, hogy ne hazudjunk. Ilyen egyszerű.
2012. júl. 22. 17:00
 16/17 anonim ***** válasza:

@ Kelevéz:

Köszcsi. :)

Bár a logikádat nem igazán értem...

@ 15:

Nem tudom, végigolvastad-e a válaszokat; ha nem, akkor tedd meg, kérlek, és gondolkodj el rajtuk.

Plusz azon is, hogy ha Isten a tudatlanság idejét elnézi, akkor vajon miért kérne számon az embertől olyasmit, amiről az nem tudott...

És még egy: figyeld meg a saját beszédedet pár napon keresztül. Szándékos hazugságot általában nem tételezek fel keresztény emberekről (csak nagyon alapos okkal); de előfordul, hogy valaki nem szándékosan állít olyat, ami nem _teljesen_ igaz. Lehet az akár csak egy ici-pici túlzás vagy egy kis színezés; egy kis csavar; féligazságok; az igazság elhallgatása egy-egy helyzetben... Nem kérem, hogy írd be ide az eredményt, csak úgy magadnak jegyezd meg. :)

2012. júl. 24. 04:34
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Úgy látom van néhány hasznos válasz. Hálás vagyok törekvésetekért. Remélem megint közel kerülök hozzá.

Az, hogy nincs Isten az nem igaz, mert néhány hónappal ezelőtt én is ezt gondoltam és pofára estem. Jobb lenne, ha többet megtudnál Róla, nehogy úgy járj mint én, amikor megszólít téged is. Amikor hinni kezdesz és úgy érzed, hogy valami siettet az a sátán. Csak nyugodtan és türelmesen gondold végig a dolgokat és ne rohanj, mert a vesztedbe szaladsz. Ez csak tanács, amit arra az esetre adok, ha te is megtérnél. Remélem így lesz.

2012. júl. 24. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!