A II. Világháborúban a zsidóknak milyen törvényei voltak? úgy értem, milyen szabályokat kellett betartaniuk?
Szia Berta Wooster!
Hogy felhívom időnként a figyelmet Izrael állam visszás működéseire,nem jelenti azt,hogy antiszemita vagyok!Ezt a skatulyázást,csak a saját kényelmedre használod fel!
Ha az ablakon kinézve azt látom,hogy egy ördögszekeret forgat a szél és ezt kimondom,nem jelenti azt,hogy én nem kedvelem a szelet!Csupán megállapítottam a működését!
Inkább az a kérdés,hogy miért sért ez téged!
Csak nem magadra ismertél a válaszaimban?
Szia 07-16 02:14!
Még egyszer:Izraelben nem köthetnek házasságot zsidók és arabok!
Ha "BÁRMILYEN" más országban kötnek házasságot az valóban érvényes Izraelben,de ettől még Izraelben nem köthetnek házasságot!Nem "BÁRMILYEN" más országról volt szó,hanem Izraelről!Tehát a külföldi házasságkötés,külföldi lehetőség,Izraelben viszont nincs ilyen lehetőség!
Sértegetni felesleges,csak a saját színvonaladat rontod!
picit pontosítanék ezzel a házasság kérdéssel kapcsolatban, mert az a fontos dolog kimaradt, hogy az Izraelben kötött házasságok közül nem csak zsidó vallás szerinti kötött házasságot ismerik el, hanem a keresztény meg muzulmán házasságot is.
A dolog arról szól, hogy Izraelben nincsen polgári házasság, a házasság szó náluk vallásit jelent - legyen az zsidó, keresztény vagy muzulmán vallás szerint.
Egy muzulmán pár vagy egy keresztény pár ugyanúgy össze tud hivatalosan, az állam által elismerten házasodni ott, mint egy zsidó.
Ha két különböző valláshoz tartozó akar összeházasodni, akkor kell csak külföldre menni.
Szerintem se túl jó rendszer, de nem is diszkriminatív a többi vallással szemben
@ Pietrosol:
Te nem csak időnként, hanem rendszeresen írsz zsidós témákban ellenségesen. Nem számoltam meg pontosan, hány kérdésben hány válaszodat láttam, de az biztos, hogy sok volt. Ez pedig nem éppen objektivitásra vall...
Sértegetni pedig nem én szoktalak téged, talán inkább pont fordítva.
Mivel más válaszolók írtak olyasmit, ami számomra újdonság, majd megpróbálok pontosan utánanézni, hogy mi a valós helyzet. Ha egyszer végre több időm lesz. :)
De ez nem változtat a válaszom többi részén. :D
Szia Berta Wooster!
Érdekes a szűrőd!Mintha csak azt olvasnád el,amiből kiindulva támadást tudsz indítani!
Pietrosol ismét többszörösen hülyét csinált magából, de legalább a házasságkérdés megoldva:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
# 16!
Volt már, hogy hülyeséget írtam, de ez az érzés most mégsem önt el. Kérlek fejtsd ki, hogy miért csináltam magamból hülyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!