A maszturbálásnak mi köze van a szeretkezéshez? Az egyiket spontán is felfedezed, a szexuális fejlődésnek egyik szakasza a maszturbálás.
A szeretkezés, mint tevékenység nem pattan csak úgy ki a fejedből, hanem valahonnan ismeretet szerzel róla.

Szigorúan Keresztény szempontból: Igen bűn.
Az egyik indok pedig a következő. Jézus Krisztus ezt a kijelentést tette az életében:
"Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. " (Mát 5,27-28)
Vagyis, aki már gondolatban megkíván egy nőt aki nem a felesége, bizony vétett a törvény ellen. Azt pedig gondolom nem kell részleteznem, hogy a maszturbálás közben mennyire működik a szexuális fantázia...

Én úgy tudom igen.
De nem tudom miért, ezzel tényleg nem ártasz senkinek.

Én 8 évesen kezdtem el, és nem bűn.
16/F

Nos a baj itt van szeretett felebarátaim
A mondatok ugy kezdődnek vagy végződnek, hogy: SZERINTEM.
Nos ki határozhatja meg mikor bűn valami, vagy bűn-e
Rossz válaszok születtek, tisztelet a kivételnek
Nos ha valaki kereszténynek tartja magát, annak ez nem is szabad hogy kérdés legyen, mert a biblia tanulmányozása során a teremtő megtanította, mit szabad, mit nem.
S nem az számít, hogy egyes emberek szerint bün-e hanem Isten szerint számít.
Nos itt a baj emberek. Mi határozzuk meg istennek, hogy hogyan élünk.
Pedig ez fordítva van. Ha tetszeni szeretnénk, akkor az Ő akarata szerint cselekszünk.
(Máté 15:6-10) . . .Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. 7 Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

A maszturbációt egyáltalán nem említi a Biblia. A bibliai időkben a maszturbáció általános szokás volt a görögül beszélő világban, és különböző görög szavakat használtak a gyakorlat leírására. De ezen szavak egyikét sem használják a Bibliában.
Bár nem lehet olyan súlyos bűnként minősíteni, mint a paráznaságot, a maszturbáció kétségtelenül tisztátalan szokás (Efézus 4:19).
A maszturbáció egy bizonyos viselkedést kelt az emberben, amely lelkileg romboló. (Koríntusz 11:3.) Maszturbáláskor a személy a saját testi érzéseibe mélyed bele — teljesen énközpontúan, önzően.
A maszturbáló egyén esetleg hajlamos lehet arra is, hogy a másikat a szexuális kielégülés puszta eszközének tekintse.
A szex így elkülönül a szeretettől, és csupán egy olyan reflex lesz, amely enyhíti a feszültséget. De Isten a szexuális vágyat arra szánta, hogy azok nemi kapcsolatban nyerjenek kielégítést a férj és a feleség közötti szeretet kifejezéseként (Példabeszédek 5:15–19).
Isten Szavának alapelvei azt mutatják, hogy „javadra válik”, ha erősen ellenállsz ennek a tisztátalan szokásnak (Ésaiás 48:17).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!