Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbálás bűn?

A maszturbálás bűn?

Figyelt kérdés
keresztény szempontbol kérdezem

2012. júl. 10. 16:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A maszturbálásnak mi köze van a szeretkezéshez? Az egyiket spontán is felfedezed, a szexuális fejlődésnek egyik szakasza a maszturbálás.

A szeretkezés, mint tevékenység nem pattan csak úgy ki a fejedből, hanem valahonnan ismeretet szerzel róla.

2012. júl. 10. 17:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Szigorúan Keresztény szempontból: Igen bűn.

Az egyik indok pedig a következő. Jézus Krisztus ezt a kijelentést tette az életében:

"Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. " (Mát 5,27-28)

Vagyis, aki már gondolatban megkíván egy nőt aki nem a felesége, bizony vétett a törvény ellen. Azt pedig gondolom nem kell részleteznem, hogy a maszturbálás közben mennyire működik a szexuális fantázia...

2012. júl. 10. 17:48
 13/20 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom igen.

De nem tudom miért, ezzel tényleg nem ártasz senkinek.

2012. júl. 10. 17:54
 14/20 anonim ***** válasza:

Én 8 évesen kezdtem el, és nem bűn.

16/F

2012. júl. 10. 23:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Nos a baj itt van szeretett felebarátaim

A mondatok ugy kezdődnek vagy végződnek, hogy: SZERINTEM.

Nos ki határozhatja meg mikor bűn valami, vagy bűn-e

Rossz válaszok születtek, tisztelet a kivételnek

Nos ha valaki kereszténynek tartja magát, annak ez nem is szabad hogy kérdés legyen, mert a biblia tanulmányozása során a teremtő megtanította, mit szabad, mit nem.

S nem az számít, hogy egyes emberek szerint bün-e hanem Isten szerint számít.

Nos itt a baj emberek. Mi határozzuk meg istennek, hogy hogyan élünk.

Pedig ez fordítva van. Ha tetszeni szeretnénk, akkor az Ő akarata szerint cselekszünk.

(Máté 15:6-10) . . .Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. 7 Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

2012. júl. 11. 01:05
 16/20 Hazardteam ***** válasza:
Te hány éves vagy kérdező?
2012. júl. 11. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
15. Ez szép és jó, de semmilyen még kitérő választ sem adtál a kérdésre. Ezek után lehet, hogy mi nem sokat segítettünk, de te még annyit se.
2012. júl. 11. 12:16
 18/20 anonim ***** válasza:
43%
nem a masztizáskor az ember tisztátalan és nem bűnös.. a nő is tisztátalan mikor megjön a havija.
2012. júl. 18. 00:24
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A maszturbációt egyáltalán nem említi a Biblia. A bibliai időkben a maszturbáció általános szokás volt a görögül beszélő világban, és különböző görög szavakat használtak a gyakorlat leírására. De ezen szavak egyikét sem használják a Bibliában.

Bár nem lehet olyan súlyos bűnként minősíteni, mint a paráznaságot, a maszturbáció kétségtelenül tisztátalan szokás (Efézus 4:19).

A maszturbáció egy bizonyos viselkedést kelt az emberben, amely lelkileg romboló. (Koríntusz 11:3.) Maszturbáláskor a személy a saját testi érzéseibe mélyed bele — teljesen énközpontúan, önzően.

A maszturbáló egyén esetleg hajlamos lehet arra is, hogy a másikat a szexuális kielégülés puszta eszközének tekintse.

A szex így elkülönül a szeretettől, és csupán egy olyan reflex lesz, amely enyhíti a feszültséget. De Isten a szexuális vágyat arra szánta, hogy azok nemi kapcsolatban nyerjenek kielégítést a férj és a feleség közötti szeretet kifejezéseként (Példabeszédek 5:15–19).

Isten Szavának alapelvei azt mutatják, hogy „javadra válik”, ha erősen ellenállsz ennek a tisztátalan szokásnak (Ésaiás 48:17).

2012. júl. 24. 08:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Én 7-8 évesen kezdtem nem tudtam mi az csak jó érzés volt.
2012. szept. 20. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!