Ha a Bibliában leírt keresztséget szeretném megkapni (megkeresztelkednék), hová kell fordulnom?
Én úgy tudom, plébánia csak a katolikusoknál van. Ők viszont pont nem a Bibliában leírtak szerint járnak el. Merthogy a Biblia bemerítésről / alámerítésről ír; ez azt jelenti, hogy a teljes testet a víz alá kell meríteni, nem csak lelocsolni a fejet.
Keresztelő János, aki Jézust bemerítette, igazából Bemerítő János volt, a görög szónak ez a jelentése.
A reformátusoknál és az evangélikusoknál úgyszintén csak "locsolkodás" van. Tehát ha tényleg a bibliai mintát akarod követni, akkor olyan felekezetet keress, ahol ezt gyakorolják (pl. baptisták, pünkösdi közösségek, Golgota Gyüli, Hit Gyüli).
De azért ennek vannak - szintén a Biblia szerinti - alapfeltételei is; nem tudom, mik a motivációid.
Bibliában, ha valaki figyelmesen olvassa, kétféle keresztség létezik.
Keresztség szó helyesebben fordítva : bemerítés.
Első: víz alá merítkezés, ami az újjászületés első lépcsője, miután valaki már megtért és befogadta Jézust a szívébe.
Második: a Szentlélek keresztség.
Tudomásom szerint a baptistáknál van bibliai vízbemerítkezés , de Szentlélekkeresztség nincs. Mindkettő viszont megtalálható a pünkösdi és karizmatikus közösségekben.
Jézus azt mondta Nikodémusnak: ( Ján.3.5) Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
A "bizony, bizony" kifejezés nyomatékosító utalás, azt jelenti, kiemelkedően fontos üzenet.
Biblia igazolás a vízbemerítés szükségére:Jézus mondta:
Máté.28.19
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén(vízbe bemerítvén) őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Szentlélek keresztség igei igazolása:János mondta:
Máté 3.11.
Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jő, erősebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő(Jézus) Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.
Ezt megismétli: Ap.csel.1.4-5.
És velök összejövén, meghagyá nékik, hogy el ne menjenek Jeruzsálemből, hanem várják be az Atyának ígéretét, melyet úgymond, hallottatok tőlem:
5
Hogy János ugyan vízzel keresztelt, ti azonban Szent Lélekkel fogtok megkereszteltetni nem sok nap mulva.
---és Ap csel 3-elejét elolvasva ez megtörtént a tanítványoknál, majd Ap.csel. további részében másokkal is, akik Isten követői lettek kivétel nélkül.
Előszőr magadban kezdődik.
1 Fogad be Jézust az életedbe.(Ima)
2 hagyad el minden bűnös cselekedetett.
3 vizkeresztség. (A bűnök bocsánatára)
4 szent szellem vezetése (ajándék)
Ha ajálhatom ne menj a templomba inkább keress fel egy gyülekezetett ami meg egyezik a lelkeddel. ISTEN ÁLDJON
János evangéliuma 3:1-8 (
Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszítek a Szent Lélek ajándékát. Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk.
"Kérd Istent, hogy megmutassa neked a helyes utat!"
Szerintem ez a legjobb megoldás.
Nem az számít, hogy melyik gyülihez, egyházhoz tartozol.
Hanem ami a szívedben, eszedben van. A cselekedeted és a hited! Nem a keresztség üdvözít, hanem Krisztus!
Ha érdekel, jelképesen ő bemerítkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!