Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az 1Kor 7,9-ben az...

Mit jelent az 1Kor 7,9-ben az "égni" szó? Mire utal?

Figyelt kérdés

"Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni." - 1Kor 7,9

Az égni szó a lelki vagy a testi szenvedésre utal? Esetleg mind a kettőre? Vagy ha másra utal, akkor mire?

2012. júl. 5. 12:31
 1/10 anonim válasza:
Kellemetlen helyzetbe kerülni amir cikinek érzel..röhöghetnek rajtad az emberek cikizhetnek csúfolhatnak ekkor..=Égni..
2012. júl. 5. 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Két dologra is utalhat:

-lelki szenvedésre

- a kárhozatra

2012. júl. 5. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a kárhozatot jelentheti, elég értelmezni a mondatot. Ha nem bírjátok szex nélkül házasodjatok meg, mert csak jobb az, mint a pokolban égni. Legalább is én erre a következtetésre jutottam szövegkörnyezet nélkül.
2012. júl. 5. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:

A biblia , azaz a teremtő elvárása szerint a szexuális kapcsolat, csak házas felek között, megengedett.

Aki házasság kötés előtt megengedi, magának, hogy nemi kapcsolata legyen leendőbelijével, azt Jézus is paráznának hívja.

No most a 1 korintus 6:9-től Pál apostol ezt írja=

"Micsoda? nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni isten országát?

Ne vezessenek félre titeket, sem paráznák,sem bálványimádók,sem házasságtörők,sem természet ellenes célra fent tartott férfiak,sem tolvajok, sem kapzsik,sem részegesek sem szidalmazók,sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.

Ebből jól láthatjuk, hogy a teremtő, nem vesz fél vállról semmit, nem lehet az "isten úgy is megbocsát" mögé bújni.

Ez abból is jól látszik mikor azt mondja, hogy NE VEZESSENEK FÉLRE TITEKET.

Vagy is ne csapjuk be magunkat, vagy ne engedjük, hogy más becsapjon minket ezzel az érveléssel, hogy :"Á, ÚGY SEM LESZ SEMMI AZ ISTEN ÚGY IS MEGBOCSÁT.

Ez tévedés,

2012. júl. 5. 13:17
 5/10 Hazardteam ***** válasza:

Nem bonyolult. Pont előtte mondja Pál, hogy ha lehetne, mindenkinek az lenne a "legjobb" ha szólóban maradna (mint ő is) viszont a kívánságok és a lelki szükségletek miatt is (amikért végülis Isten maga gondoskodott Ádámnak társról, holott ő még azt sem tudta mi a nyűgje) inkább házasságban éljenek azok, akiknek nem adatott cölibátus. Mert az kegyelem/ajándék és nem "elvárás" ahogy az sem elvárás, hogy "mindenki" házasságban éljen a társával, viszont, ha nincs cölibátusa, akkor indokolatlan támadásoknak teszi ki magát, hagy egy "rést a pajzson" (méghozzá nem is kicsit!) még akkor is, ha egyébként mindent jól csinál és jó keresztény, hithű és szereti Istent, meg az embereket stb. Ráadásul szükségtelen. Az emberek legalább 99%-a társas lény, így lett teremtve.

Az, amit kérdeztél, az az "égés" hogy milyen jellegű dologra céloz? Kínzó magány, elfojtott szexuális vágyak, deformálódás, magába roskadás, bűntudat és "negatív vallásosság" amik végső soron oda vezetnek, hogy az ember minden jószándéka ellenére nem képes normális keresztény életre, másoknak Isten szeretetét és örömét, a Szent szellem szabadságát közvetíteni, csak egy megkeseredett, bűntudattal terhelt, betöltetlen (természetes!) nemi és társ utáni vágyban ÉGŐ vesztes lesz. Mert az lesz. És ahogy már utaltak is rá mások: végső soron fennáll a kiégésnek és annak a veszélye, hogy (főleg a mai világban, amikor minden sarokról a szexuális agymosást tolják az agyadba, ha akarod, ha nem, vak meg ugye nem vagy) előbb utóbb egy nehéz napon és mikor már nagyon nem bírod a magányt és az intimitás hiányt (no puszi, no szex, no törődés, no kedvesség, csak rizsák, de nem egy intim TÁRS) nem leszel képes "ellenállni" a kísértésnek és ha belemész ebbe a "játékba" akkor elválaszt Istentől, rászoksz, vívódsz, megindoklod saját magad előtt (meghasonlasz) és végül a pokolban végzed, vagyis közben is,. meg utána is "égsz".

Ha nem csinálsz semmi különösebbet, "csak" elfolytod akkor meg ehhez hasonló "égést" élhetsz át (full feleslegesen):

"A halogatott reménység beteggé teszi a szívet, de a megadatott kívánság életnek fája"

2012. júl. 5. 13:43
 6/10 Hazardteam ***** válasza:

egy dolgot félreérthetően, rosszul fogalmaztam és talán nem mindenkinek olyan "egyértelmű" úgyhogy most javítom:

"mindenki házasságban éljen a társával" - A társával persze éljen házasságban, a mondat csak arra az "elvárásra" utalt, amibe néha belefutok, hogy "mindenkinek KELL" egy társ, ami általában véve az emberek többségére igaz, de ugyanúgy nem "követelmény" ahogy a cölibátus sem.

Vannak helyzetek, "idők" amikor egyszerűen, még a cölibátussal nem rendelkező embereknek is csak többet árt, mint használ egy házasság.

A cölibátus sem véletlen adatik bizonyos embereknek. Pál apostol nem tudom, hogy tudta volna véghezvinni azt a munkát (amit Isten rábízott és amire elhívta) egy feleséggel/gyerekekkel az oldalán..

2Korintus 6:4-6: "Hanem ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái; sok kitartásban, nyomorúságban, szükségben, szorongattatásban, verésekben, tömlöcben, háborúságban, küszködésben, virrasztásban, böjtölésben, tisztaságban, ismeretben, hosszútőrésben, kedvességben, Szent Szellemben, tettetés nélkül való szeretetben"

MEEERT:

Krisztus szolgái-é? Balgatagul szólok, én még inkább; több

fáradság, több verés, több börtön, gyakorta való halálos veszedelem által: A zsidóktól ötször kaptam negyvenet egy híján, háromszor megkorbácsoltak, egyszer megköveztek (amibe bele is halt, majd feltámadt) háromszor hajótörést szenvedtem, éjt-napot a mélységben töltöttem, gyakorta való utazásban, veszedelemben folyóvizeken, veszedelemben rablók közt, veszedelemben népem között, veszedelemben pogányok között, veszedelemben városban, veszedelemben pusztában, veszedelemben tengeren, veszedelemben hamis atyafiak közt; Fáradságban és nyomorúságban, gyakorta való virrasztásban, éhségben és szomjúságban, gyakorta való böjtölésben, hidegben és mezítelenségben. Mindezeken

kívül van az én naponkénti zaklattatásom, az összes gyülekezetek gondja. Ki gyenge, hogy én is gyenge ne volnék? Ki botránkozik meg, hogy én is ne égnék? Ha

dicsekednem kell, az én gyengeségeimmel dicsekszem"

Yeeah! Pál POWA!

2012. júl. 5. 16:32
 7/10 eric_one ***** válasza:

1Kor 7,9:

"De ha nem tudják magukat visszatartani, inkább házasodjanak

meg, illetve menjenek férjhez. Mert jobb házasságban élni, mint a szexuális kívánság tüzében égni."

2012. júl. 5. 18:10
 8/10 Hazardteam ***** válasza:
Jah. elég nehéz úgy prédikálni, ha közben atombomba ketyeg a gatyádban/bugyidban
2012. júl. 5. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:
ja szerintem is szexuális tűzben égést jelent. Csak ez azért elképzelhetetlen a mai ember számára, mert kitörölték a bibliai fogalmakból a paráznaságot mint bűnt, és simán olyanokat tanítanak a katolikusok és más egyházak között is, hogy nyugodtan szeretkezz házasság előtt, a szeretet még nem bűn. Pedig a szeretetnek az a formája bűn Isten szemében!!! Persze ha ezt ki mered mondani, egyből bigott fanatikus vagy. Ilyenkor jönnek a katolikusok azzal, hogy én nem vagyok fanatikus. Szóval a lényeg, ha valaki próbálta megtartóztatni magát akár pár évig is, akkor az tudja mit jelent ez az ige. de mivel a bűnért pokol jár akár igazi tűzben égést is jelenthet.
2012. júl. 5. 22:18
 10/10 lsandor ***** válasza:
Itt az égés szó a nemi vágyak túlzott jelenlétére utalnak, arra, hogy romantikus érzésekkel vagy tele és ezeket nem tudod kielégíteni
2012. júl. 7. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!