Az abortuszt Isten meg tudja bocsátani? Ha nagyon megbánják, és azt követően jül élnek akkor még a mennyországba lehet jutni?
Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 12:14
21/25 anonim válasza:
Nézzük a karma filozófiáját. Jézus is így tudta, Péternek mondta: Tedd el a kardod. Hát nem tudod, hogy aki karddal öl az kard által hal meg? Szóval: Aki öl (pl. egy magzatot) annak ezt meg kell tapasztalni akár abban, akár valamelyik következő életében a maga bőrén. Valószínüleg egy másik életében, és nem fog rá emlékezni, hogy miért kapta ezt, hogy őt megölték. Viszont ha "ledolgozta" ezt a karmát, akkor már nincs ott, megbocsáttatott, sőt ki is töröltetett, és igen, lehet a mennyországba jutni, azaz egy magasabb dimenzióba. Ez tehát azoknak szólt, akik a karma filozófiáját követik. Úgy értem, ha a karma filozófia igaz, akkor mindenkire igaz. De hogy igaz-e vagy nem, azt ki-ki döntse el.
22/25 A kérdező kommentje:
előttem szólónak mondanám, h a reinkarnációnak nincs helye a katolikus vallásban.
én pedig óvszer védekezésre gondoltam.
2009. júl. 13. 09:43
23/25 anonim válasza:
Így van. Azt csinálsz amit csak akarsz. Isten irgalmas
24/25 anonim válasza:
Igen, a reinkarnációnak nincs helye a katolikus vallásban, mint ahogy az abortusznak, vagy bárminemű védekezésnek sincs! " A házasélet gyakorlásának olyan módja, amikor a nemi aktus emberi beavatkozás következtében meg van fosztva attól a lehetőségtől, hogy új élet közvetítője, létrehozója legyen, ellenkezik az isteni és természeti törvénnyel, ezért, aki így él, súlyos bűnt követ el." IX. Piusz pápa, Casti conubii enciklikájának 56. paragrafusa
Abban az esetben, ha komoly, méltányos ok van a fogamzás elkerülésére a termékeny napok alatti megtartóztatás fogadható el.
25/25 anonim válasza:
Kérdezd meg a helyi plébánost! Persze katolikusat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!