Hogyan és mi alapján fog minket megítélni az Úr amikor arra kerül a sor?
Itt az oldalon az egyik válasznál ezt olvastam:
>>Az utolsó ítéletkor pedig mindenki a saját szíve alapján lesz megítélve<<
Vagyis mindenkinek a maga mércéjével mérnek?
Tehát ahogy én viszonyulok másokhoz,ahogy vislekedek, vélekedek róluk, ahogy ítélkezek rúluk és felettük,ahogy megbocsátok nekik úgy (a saját mércémal) leszek én is megítélve?
A bűneimnél és saját magam megítlésénél az fog számítani,hogy én másokat megítélek?
Hogy érdemes ÉLNI nem hívőként,hogy ne legy rossz vége?
Nem tudom ki írta, hogy saját mércéjével lesz megítélve, hiszen ez vallási rovat. Elvileg aki ide kompetensen beír, tisztába kell lennie azzal, hogy az embernek nem saját maga a mércéje, hiszen akkor senki nem itéltetne el, hanem minden esetben egy objektív mérce lesz, ez pedig Isten igéje.
Tehát Istenhez való viszonyában, Isten igéjéhez viszonyítva lesz megítélve mindenki.
Egyébiránt pedig azt mondom, és a biblia is ezt tartalmazza, hogy nem kell és nem is lehet sok-sok jó cselekedetből megigazulni, hanem hit által vehető át, Isten ingyen kegyelméből a megigazultságnak az ajándéka. Erről szól az új szövetség.
A régi, ismertebb nevén ószövetség tartalmazta azt, hogy ha valaki betart minden parancsolatot, akkor él azok által, ámde nem volt olyan ember aki ezt teljesíteni tudta volna, mert az ember Ádám leszármazottjaként önkéntelenül is örökölte a bűnös emberi természetet és még jócskán hozzá is tett :)
Másrészről pedig még azt fűzném hozzá, hogy Isten jó Isten és igazságos. Valóban a szíveket vizsgálja. Ő pontosan tudja hogy akármit tettél, teszel és tenni fogsz, milyen motívumok alapján tetted, teszed. Úgysem lehet sem átverni Őt, sem mellébeszélni.
Azt sem gondolom, hogy korrektül el lehetne magyarázni majd Istennek amit te szándékozol, hogy valaki nem hívő-és szeretné elkerülni a rossz véget. Felmerül a kérdés, ha látod hogy a hívőknek van esélyük, mégis magadat kizárod ebből, másrészről szeretnél egy pozitív végkifejletet? Valahol valami összekuszálódott :D
Máté 25
32
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
Ajánlott szöveg:
Vidiripi
Nos egy dolog biztos hogy kell hozzá. A hit.
Zsidók 11:6 Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
saját mérce:
Ez alatt nem azt értem ahogy magam vagy ahoyg magunk megítéljük.Hanem azt,hogy ahogy másokat ítélünk meg!
Mindneki ítélkezik mások felett,rendes ember vagy nem, jó vagy rossz,mocskos csöves nem adok semmit, ő meg nagyképű,stb.. Arra a saját mércére gondolok amivel másokat ítélünk meg és nem magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!