Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől vannak a betegségek?

Mitől vannak a betegségek?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsán kérdeztem, tudom, de a Lukács 13:11-ben azt írja, hogy "betegség lelke lakott az asszonyban". Lehet, hogy a betegségeket gonosz szellemek okozzák valójában?
2012. jún. 17. 13:42
1 2 3
 11/29 Pietrosol ***** válasza:
73%

A Berta Wooster alaposan kicsomagolta a témát!

Annyit mindenképp hozzátennék,hogy szerintem a balesetek egy része is lelki eredetű!

Hallottad már,hogy mit mondanak arra a szakácsnőre aki elsózza z ételt?Biztos szerelmes!A szerelmes pedig álmodozik,szinte repül és lelkileg csak ritkán van jelen a sütés-főzésnél!Hol van az asztalos,mikor a gyalugép letolja a fél hüvelykujját?Lehet,hogy a szakácsnőnél!És hol van akkor,amikor bár tudja,hogy rákkeltő kemikáliákkal dolgozik és mindazok ellenére,hogy dől a por csiszoláskor,mégsem vesz fel maszkot?Amikor az extrém sportoló eltöri a lábát,szerintem joggal merül fel a kérdés,hogy mitől lesz adrenalinfüggő?Ennek nem fizikai,hanem lelki okai vannak!

2012. jún. 17. 22:55
 12/29 Pietrosol ***** válasza:
73%

Bocsánat"A Berta Wooster",természetesen"A" nélkül értendő!

Megyek aludni!

2012. jún. 17. 22:57
 13/29 yuda ***** válasza:

3 forrásáról tudok a biblia alapján.

Egyik az említett sátáni, démonikus eredetű betegségek. Biblia szerint gonosz szellemi lények okoznak betegségeket. Ezt nem folytatom.

Másik, ha valaki felelőtlen,mondok példát. Télen rövidnadrágban kimegy hógolyózni. Jól felfázik és nem mondhatja ez sátáni eredetű, hiszen saját ostobaságának köszönheti, vagy ilyen lehet a dohányzás miatt tüdőrák, vagy alkohol miatt máj..nem folytatom, biztos sokat tudnátok sorolni.

Harmadik a lelki eredetű. Ilyen lehet pl. valaki sokat stresszel, idegeskedik magas vérnyomás, vagy mondjuk bebeszéli magának betegségeket. például orvostanhallgatóktól hallottam, hogy tanulnak egy betegségről és közben a hallgatóság elkezdni magán érezni a tüneteket. Pszichikusan működik. Ha sokáig bebeszéli magának és el is hiszi, akkor megtörténik az ő hite miatt.

Ez utóbbi bizonyíték a hit negatív erejére, de működik ez pozitívan is, mint ha már itt tartunk, a bibliai hitben :)

2012. jún. 18. 14:13
 14/29 anonim ***** válasza:

Amikor kórházban voltam mellettem feküdt egy idősebb bácsi aki elmesélte hogy amióta a feleségével elváltak, ő attól a naptól fogva lett asztmás. Azóta gyógyszert kell szednie és néhány évente orrpolipokat eltávolító műtétre is be kell mennie a kórházba.

Ez egy nagyon érdekes bibliai rész ahol Jézus egy epilepsziás beteget gyógyít ördögűzéssel:

[link]

Én nem állítom hogy minden fajta epilepsziánál egy gonosz lélek lenne a betegség oka, de egyes esetekben azért valószínűleg erről van szó.

Jézus se minden egyes beteget gyógyított ördögűzéssel, csak egyeseket.

2012. jún. 18. 15:57
 15/29 anonim ***** válasza:
32%
Csodálkozom is, hogy a pszichiátrián miért nem papok dolgoznak orvosok helyett, hiszen a módszereik már beváltak, ugyebár.
2012. jún. 18. 17:26
 16/29 A kérdező kommentje:
Epekő, vesekő, vesezsugor, tüdőrák, szívkoszorúérbetegség, influenza, lyme-kor, bárányhimlő, vírusos betegségek, visszér, tbc, fertőzések következtében kialakult gócok a szervezetben stb, ezek mind lelkieredetűek?
2012. jún. 18. 17:31
 17/29 anonim ***** válasza:
Még egy magyar mondás is erről szól, ép testben ép lélek.
2012. jún. 18. 17:56
 18/29 Pietrosol ***** válasza:

Szia ma 17:26!

"Csodálkozom is, hogy a pszichiátrián miért nem papok dolgoznak orvosok helyett, hiszen a módszereik már beváltak, ugyebár."

Ez nem vallás,hanem történés!Önismereten,önmegfigyelésen keresztül kibogozhatod,hogy mi miért történik!Miből születik és miben manifesztálódik!

2012. jún. 18. 18:08
 19/29 anonim ***** válasza:

Mivel nem vagyok jártas (eléggé) a Bibliában így kérdeznék:

Az állatoknak is van lelke? Mert azok alapján amit írtatok, ha nincs lelkük akkor nem lehetnek betegek, sőt még balesetük se lehet (azt, hogy levadásszák őket, meg se említem).

2012. jún. 18. 19:47
 20/29 A kérdező kommentje:

Azt kijelenteni, hogy márpedig a betegségek általában, kollektíve lelki eredetűek, egy nagyon komolytalan megfogalmazás és minden szakmai tudást nélkülöz. Vannak egyes betegségek, amelyeket esetleg összefüggésbe lehet hozni hosszú ideig tartó felfokozott stresszes állapottal is, ilyen pl. a gyomorfekély, de még ebben az esetben sem igaz, hogy minden gyomorfekélyt kizárólag a stresszes állapot idézhet elő, hiszen ennek a betegségnek is számos más egyéb oka lehet. De minden betegség esetén azt állítani, hogy az kizárólag és elsősorban lelki eredetű, ez semmiképp sem állja meg a helyét.

De már nagyon elkanyarodott a téma. Eredetileg én arra lettem volna kíváncsi, amit kérdeztem.

2012. jún. 18. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!