Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől vannak a betegségek?

Mitől vannak a betegségek?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsán kérdeztem, tudom, de a Lukács 13:11-ben azt írja, hogy "betegség lelke lakott az asszonyban". Lehet, hogy a betegségeket gonosz szellemek okozzák valójában?
2012. jún. 17. 13:42
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
75%
ember csukd be a bibliát és kapj elő legalább egy gimis biosz könyvet
2012. jún. 17. 13:46
 2/29 anonim ***** válasza:
42%

Akkoriban tényleg azt hitték.

Amúgy meg első válaszolónál a pont.

2012. jún. 17. 13:51
 3/29 Pietrosol ***** válasza:
26%

Szia!

A betegségek lelki eredetűek!Az emberek általában külön választják a lelki és testi bajaikat és emiatt nem veszik észre az összefüggéseket!Előbb a lélek betegszik,majd ha ezt a lelki problémával hosszasan küzdő nem orvosolja,megjelenik a testi tünet!

2012. jún. 17. 14:12
 4/29 A kérdező kommentje:
Értem, tehát, ha valaki légcsőhurutot kap, vagy tüdőgyulladást esetleg, az valójában lelkibeteg? Vagy ha valaki asztalos és fát csiszol, lakkoz egész nap és tüdőrákot kap az is inkább depressziós? Esetleg ha eltöri valaki a lábát, a valódi ok akkor is inkább lelki eredetű és nem az, hogy elesett síelés közben? De sorolhatnám reggelig a példákat.
2012. jún. 17. 14:24
 5/29 anonim ***** válasza:
52%
Az ókori emberek ebben hittek. De ma már nem élünk az ókorban.
2012. jún. 17. 14:36
 6/29 anonim ***** válasza:
49%
Igen,a betegségek legnagyobb részt lelki eredetűek.régebben nem nagyon hittem ebben a felfogásban,de egyre jobban kezdem átlátni.Ha csak arra gondolunk,hogy orvosilag bizonyított tény,hogy a hosszabb ideig tartó lelki feszültség könnyen magas vérnyomást okozhat,és ennek további következményeit,szövődményeit,akkor egyáltalán nem olyan hihetetlen a dolog.Hosszabb ideig tartó harag,agresszió,önmarcangolás-fejfájás,fokozott gyomorsav képződés,ami gyomorfekélyhez is vezethet,ebben sincs semmit titok.Depressziós betegeknél gyorsabb öregedést figyeltek meg,memóriazavarokat,lassabb gondolkodást,romlik a funkcionális szervek működése,fáradékonyság,ingerlékenység.És persze helytelen táplálkozás,mozgáshiány is kialakíthat betegségeket,de mivel az életben nem minden egyértelmű,ezért nem csak lelki tényezők okozhatják a betegségeket,olyan is lehet,amikor nincs konkrét válasz egy betegség meglétére.
2012. jún. 17. 14:54
 7/29 anonim ***** válasza:
57%
Jézus erről tájékoztatott. Ha szeretetre építed az életed, megtisztul az egész tested lelked. Isten az embert nem arra teremtette hogy rettegjen és féljen. A rossz, hamis hitnézetek miatt, negatív gondolkodásra vagyunk beprogramozva. Ha jól megbetegszünk ez az oka. Bármilyen betegségből felgyógyulhatunk ha hiszünk benne, hogy gyógyulunk. Persze úgy értem,hogy el kell menni orvoshoz, aztán utána már magad is könnyebben gyógyulsz, ha hiszel benne. Pozitív gondolkodás.
2012. jún. 17. 15:58
 8/29 anonim ***** válasza:
68%

"A betegségek lelki eredetűek!"

Mint például az influenza?

2012. jún. 17. 16:13
 9/29 anonim ***** válasza:
39%
Bacik,vírusok,mérgezés,hiány betegségek,helytelen életmód.Semmi ravaszdi nincs ebben,az ember egy biokémiai gép.Aki ezt nem veszi tudomásul,annak betegség lesz az osztályrésze.Nem egy hívő elpatkol 50 éves kora előtt,mert azt hiszi,hogy a helytelen táplálkozást leimádkozhatja.A szív-koronáriát sajna ez nem hatja meg.
2012. jún. 17. 16:33
 10/29 anonim ***** válasza:
93%

Hiába ágálnak ellene néhányan, a betegségek többsége - de nem mindegyik! - akkor is lelki eredetű. (Nem a baleseti jellegűek, bár sokak szerint még a balesetek közül is van, amelyiknek köze van a lelki problémákhoz.)

Amikor én tanultam pszichológiát, akkoriban valahova 60 és 90 % közé tették a pszichoszomatikus betegségek arányát. Bocs, hogy nem emlékszem pontosan, de nem tegnap volt... :D

A fő gond ezzel, hogy az orvosok egy része csak a tüneteket tudja kezelni, így időszakosan javulhat a beteg állapota; de mivel a kiváltó ok nem szűnik meg, ezért gyakori a visszaesés.

Összezagyválni meg nem kell, kérdező, senki nem mondta, hogy _mindegyik_ betegséget lelki okokra lehet visszavezetni. Úgyhogy inkább olvass utána, milyen lelki probléma milyen testi betegségeket okozhat. Írt már néhány példát a 6. válaszoló, de van még több is. Csak egy-két további: rosszindulatú, gyűlölködő embereknek nagyobb eséllyel lesznek epeproblémáik (nem véletlen az "epés megjegyzés" kifejezés sem...); szorongó típusú emberek általában székrekedésesek (nem csak a gyerekek, felnőttek is); aki nem tudja megfelelően kezelni és feldolgozni a problémáit, az jó eséllyel emésztési zavarokkal fog küzdeni előbb-utóbb (reflux, gyomorfekély stb.)

Egy hirtelen erős lelki trauma pedig egészen extrém tüneteket okozhat: régebben olvastam egy cikkben, hogy egy hölgy napok alatt megőszült egy bizonyos sokkhatás után; ill. személyesen ismerek olyan embert, akinek a látása hirtelen nagyságrendekkel romlott az édesanyja halála után. (Szerencsére idővel javult az állapota; az összefüggés pedig azért biztos, mert több emberen is megfigyelték.)

A fő kérdésedre pedig: Igen, van, amikor a betegséget gonosz szellemek okozzák, mint ahogyan a bibliai példádból is látszik. Ennek a típusnak az egyik ismertetőjele, hogy a beteget kezelik egy bizonyos betegséggel, de ahogy kigyógyul belőle, ugyanaz a betegség jelentkezik máshol (pl. egy fájdalom); vagy az illető meggyógyul egyfajta betegségből, de szinte azonnal beleesik egy másikba.

2012. jún. 17. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!