Mit tanulhatunk abból, hogy Isten megengedte a gonoszt?
Szia!
Nem isten teremtette a gonoszt,hanem az emberek teremtettek gonosz istent,mint például jehovát!
"A sötétség a fény hiánya, a gonoszság a jó hiánya, de egyik sem létezne a másik nélkül."
Azért ez félreérthető, mivel ez azt sugallja, hogy a jó és a rossz két azonos értékű erő/halmaz. De ez nem így van, ugyanis csak egyetlen erő/halmaz van.
A jó/rossz, fény/sötétség egymással halmaz-részhalmaz viszonyban van.
üdv
27/F
LastOne.Left
Ledves LastOneLeft!
Mihez hasonlíthatnám? A részhalmaz hiányában az egész megsűznik teljesnek lenni, ahogy egy kocsi sem megy motor nélkül :) Nem az erőviszonyokon, hanem a kölcsönösségen van a hangsúly.
"Ledves LastOneLeft!
Mihez hasonlíthatnám? A részhalmaz hiányában az egész megsűznik teljesnek lenni, ahogy egy kocsi sem megy motor nélkül :) Nem az erőviszonyokon, hanem a kölcsönösségen van a hangsúly."
Figyelj, én csak azért írtam le amit, hogy ne értsék félre az emberek. Valójában nincs is hiány, tehát nincs olyan, hogy a részhalmaz hiányában, ugyanis az Egészet nem lehet felvagdalni, maximum csak elméletben. A Hangsúly pedig inkább a viszonyítottságon van, bár lehet kölcsönösség alatt te ezt érted, nem tudom. Ha a kölcsönösséget arra értetted, hogy kölcsönhatásban van a jó és rossz, akkor valószínűleg nem gondoltad végig a válaszod. A hatás egyoldalú. A halmaz hat a részhalmazra, a részhalmaz viszont nem tud hatni a halmazra. Érted...a fénytől függ milyen mértékű a sötétség...fordítva ez nem igaz.
üdv
27/F
LastOne.Left
ha nem engedte volna meg Isten a gonosz létezését, nem tudnál választani jó és rossz között, tehát nem lenne szabad akaratod, csak egy irányba mozoghatnál.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem a jóra kell törekednünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!