Honnan tudja bárki is, hogy Isten útját járja?
Felmerül a kérdés, hogy mit is értünk "Isten útja" alatt. Számomra ez az általa kijelölt utat jelenti, vagyis azokat a lehetőségeket és embereket, akik közé, valamint a helyszíneket, ahova elvezet. A mottóm, hogy minden ilyen lehetőséget meg kell ragadni, mert oka van annak, hogy az utamba került.
Persze, ahány ember, annyian vélekednek erről másként. Sokan keverik az egyházuk szabályaival, a Biblia törvényeivel, és sok minden mással.
Hogy honnan tudja az ember, hogy az Isten által kijelölt úton jár? A válasz nagyon egyszerű: onnan, hogy boldognak, teljesnek érzi magát.
Imádkozz Istenhez, hogy megmutassa a fényt...
Hogy segítsen abban, hogy elkerüld a bűnt és a "szeret útján" járhass. Adjon erőt neked!
szervusz. Isten utját járni azt jelenti hogy:
Jézus példát mutatott ebben- vagy is a teremtö elmondta hogy mit kell tenni, hogy elfogadható cselekedeteket mutass be és igyekezz azoktol nem eltérni.Jézus a tanitásában feltárta, hogy mik ezek az aktiv és nem passziv cselekedetek. ettöl lesz élö a hited. hiszen a hit halott cselekedetek nélkül. ám a hit nem egyenlő a vak buzgosággal. az erös hit szilárd meggyözödésen alapul és a szerint éli a minden napjait. példa: Sátán is hiszi hogy van isten de nem tesz érte semmit, söt mindent ellene tesz. köszönöm.
János evangéliuma 14.fejezet 5-9. verse:
"Monda néki Tamás:
-Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az utat? Monda néki Jézus:
-ÉN VAGYOK AZ ÚT, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. Ha MEGISMERTETEK volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Monda néki Filep:
-Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Monda néki Jézus:
-Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? Aki engem látott, látta az Atyát..."
"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és KÖVETNEK engem." (Jn 10,27)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!