Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, mit gondoltok a Harry...

Hívők, mit gondoltok a Harry Potter könyvekről?

Figyelt kérdés
Egy hívő baráttal való beszélgetés kapcsán merült fel, hogy..ahogy ő fogalmazott "az ördögtől való" és szerinte rossz hatással van a gyerekekre.

2012. jún. 13. 21:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

attól hogy nem hiszel valamiben még ne gondold hogy nem is létezik, ez elég gyerekes hozzáállás

és nekem nincsen mércém, Istennek van mércéje Ő meg is mér, és vigyázz nehogy könnyűnek találtass

én is ezen munkálkodom

2012. jún. 14. 21:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

OFF

" számomra ez még nem üti meg a "hívő" mércét "

A hit kívülről nem megítélhető, mi pedig nem látunk bele az emberek szívébe. Hogy kinek milyen a hite, azt mi nem tudhatjuk. De a hit nem az írások ismeretének vagy az ájtatosságnak a függvénye. Nem attól függ, hogy mivel értünk egyet és mivel nem.

/OFF

2012. jún. 14. 22:22
 13/19 anonim ***** válasza:

Hogy nem hívők nem látnak bele ezekbe a dolgokba, teljesen megértem, de hogy sok hívő ennyire szellemi vak, azt már szomorúnak tartom.

Ajánlom ezt a cikket, illetve videót a témával kapcsolatban:

[link]

[link]

Üdv.

2012. jún. 15. 03:08
 14/19 anonim ***** válasza:

"attól hogy nem hiszel valamiben még ne gondold hogy nem is létezik, ez elég gyerekes hozzáállás "

Hát pedig ha nem hiszel valamiben az pontosan azt jelenti, hogy azt gondolod róla, hogy nem is létezik. Csak egy példa: te hiszel a télapóban vagy a húsvéti nyúlban? Nem? Jó de gyerekes volna a részedről azt gondolni hogy az nem is létezik.

A mesék szerepe a gyermek lelkivilágában pedig pontosan az, hogy oldják a feszültséget, a félelmeket, lelki jelenségeket jelenítsenek meg és főként: levezessék az agressziót. Ezért szeretik a gyerekek a kalandos akció történeteket, ahol varázslás van és túllépünk a való világon. Ahol egy varázspálcával móresre tanítjuk a kötözködő osztálytársunkat, akitől a valódi világban félünk. Minden gyermekben vannak késztetések sok mindenre, amit ezekben a történetekben levezetnek.

Varázslás pedig a való világban nem létezik, legalábbis nem a varázspálcás, kondéros, csúcsos süvegű mesebeli értelemben.

"Varázslás" lehet amikor egy domináns apa vagy anya elnyomja a családot és kialakít egy nem létező világot, ahol a gyermekei, házastársa nem a valódi életüket élik, hanem az ő "bűvkörében" forognak. De nem kell félni attól, hogy egy vingardium leviosa! Eredményhez fog vezetni, még sok gyakorlás után is....mert nem fog. Aki nem tudja megkülönböztetni a mesét a valóságtól, az inkább ne is olvasson semmit.

2012. jún. 15. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:

kedves utolsó

zsaroltál, manipuláltál már valakit érzelmileg?

az is varázslás

nézz utána a Bibliában

2012. jún. 15. 13:25
 16/19 A kérdező kommentje:

Nekem az a hívő aki hiszi, hogy létezik Isten, és innentől nekem olyan mindegy, hogy jár-e templomba vagy sem.

Köszönöm a válaszokat, érdekeseket írtatok. Én szeretem ezeket a könyveket és majd ha a gyermekem eldönti, hogy melyik vallás áll hozzá a legközelebb, eldönti azt is, hogy mit gondol a könyvről.

Azt viszont nem hinném, hogy még ha a Harry Potter könyvek "meg is nyitják " a gyereket a varázslás felé, egyik napról a másikra sötét varázslatokba kezd...(Nem csak képesség hiányában, hanem mert a könyv is pont az ellenkezőjére tanítja.)

2012. jún. 17. 12:15
 17/19 Granulátum ***** válasza:
Hatossal vitáznék: Nem az Úr szemében nem helyes a varázslás, hanem csak a keresztény vallás szemében, nomeg a többi ábrahámi vallás szemében.
2012. jún. 17. 20:50
 18/19 anonim válasza:
én erősen vallásos vagyok, olvastam a Harry Potter könyveket, és sztem semmi "ördögtől való" nincs benne, csak 1 mese, (ami fantasztikusan jól sikerült)
2012. jún. 17. 21:52
 19/19 anonim válasza:
Én vallásos vagyok, és szeretem aa Harry Potter könyveket. Szerintem ez csak egy mese, egy kitalált történet, nem kell ennyire komolyan venni. Varázslók, gonoszak, boszorkák minden könyvben vannak, és a Harry Potter könyveken nagyon sok értelmes, tisztességes ember nőtt fel.
2012. jún. 18. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!