Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudod kezelni azt a...

Hogy tudod kezelni azt a szituációt, amikor észreveszed, hogy az egyházad valamiben más tanít, mint amit a Biblia?

Figyelt kérdés

2012. jún. 10. 12:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nemcsak, hogy vezető tisztséget nem tudnék ott vállalni, hanem egyből a vezető pásztorhoz mennék és feltenném a kérdéseimet, természetesen udvariasan. A válaszától sokk függene. Mert ahogy előttem is írták, a Bibliából sok mindent ki lehet olvasni. Persze imádkoznék az ügyben és utána járnék, esetleg a problémát (pl. bálványimádás, vérkérdés, evangelizáció, szombat megtartása vagy bármi mást) megvitatnám pár más felekezetbeli kereszténnyel is hogy lássam, a többség vajon merre hajlik. Nem mintha a többségnek lenne igaza, de általában az ellenzékre mindig jó hallgatni.
2012. jún. 10. 21:49
 12/18 anonim ***** válasza:
Sokat tépelődtem emiatt, hogy mit tegyek, rengeteget imádkoztam is útmutatásért, amit egy napon meg is kaptam, amikor olvastam egy olyan írást amely pontosan azt írta le amit a 6-os válaszoló, hogy nem a megbotránkozás és a menekülés a megoldás, hanem a példamutatás, mert csak ez eredményezhet egyszer változást. Így hát maradtam.
2012. jún. 11. 00:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Imában megkérdezném az Urat, hogy mi tévő legyek, és őszintén törekednék arra, hogy megértsem a válaszát, hogy mindenképpen helyes döntést tudjak hozni.
2012. jún. 11. 11:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Luther hogy kezelte? Az se volt gyenge.
2012. jún. 11. 13:54
 15/18 anonim ***** válasza:

^ Ez mekkora poén volt már, pedig még igaz is. :)

Egy pillanatra elképzeltem, amint hívők tízezrei szögezgetik ki a rövidebb - hosszabb listáikat a különböző templomok / gyülekezeti- és imaházak kapuira / bejárati ajtóira... :D

Szerintem csak meg kellene szervezni az egészet. ;)

You made my day. Thanks. :)

2012. jún. 11. 14:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Pl.. …Katolikus egyház tele van ceremóniákkal, ami nem Biblia alapú.

Először el kell döntenem magamba, kit követek.

Biblia által megismertem Isten igazságát, törvényét.

Isten követem, vagy a katolikus vallást ceremoniális törvényét.

Ha Istent követem, akkor onnan a vallásból ki kell lépnem, mert azt megváltoztatni nem lehet.

Keresek olyan egyházat, vallást, amely valóban Isten törvényei vannak szemelőt, Jézus Krisztus követő.

2012. jún. 12. 08:24
 17/18 A kérdező kommentje:

Vannak akik oda jutottak, hogy semmilyen egyházhoz nem akarnak tartozni (a felmerülő ellentmondások észrevétele miatt), de magukat mégis keresztényeknek tartják, vajon ez a megoldás?

És vajon miért nem lehet semelyik keresztény egyház tanítását megváltoztatni? Hiszen a legfelsőbb vezetőket ez ügyben el sem lehet érni. Mintha azt mondanák, ez a tanítás igaz, amit mi képviselünk, és akinek ez nem tetszik, az elmehet ahová akar. Így aztán minden marad a régiben. Vagyis ezek szerint az a jobb, ha észre sem veszem az ellentmondásokat, mert csak magamnak csinálok problémát belőle. Viszont ez ahhoz hasonlít, hogy legyestől/szúnyogostól kanalazom a levest, a pincér és a szakács nagy örömére.

2012. jún. 12. 13:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Én is voltam abban a helyzetben, amelyben most te: a számtalan keresztény egyház közül tudni szerettem volna, hogy melyik az igaz, ha egyáltalán igaz valamelyik. Imában kérd az Úr segítségét, hogy megtalálhasd és felismerhesd az igazságot! Nekem is így sikerült. :) Számos felekezetbe ellátogattam, kitartóan imádkoztam, és minden felekezetnek, amellyel csak kapcsolatba kerültem, komolyan elbeszélgettem a tagjaival, és tanulmányoztam őket. Javaslom, hogy te is tegyél így, és közben mindvégig figyelj az érzéseidre! Meg fogod tudni találni Istent, ez egészen biztos.
2012. jún. 12. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!