Hogy tudod kezelni azt a szituációt, amikor észreveszed, hogy az egyházad valamiben más tanít, mint amit a Biblia?
^ Ez mekkora poén volt már, pedig még igaz is. :)
Egy pillanatra elképzeltem, amint hívők tízezrei szögezgetik ki a rövidebb - hosszabb listáikat a különböző templomok / gyülekezeti- és imaházak kapuira / bejárati ajtóira... :D
Szerintem csak meg kellene szervezni az egészet. ;)
You made my day. Thanks. :)
Pl.. …Katolikus egyház tele van ceremóniákkal, ami nem Biblia alapú.
Először el kell döntenem magamba, kit követek.
Biblia által megismertem Isten igazságát, törvényét.
Isten követem, vagy a katolikus vallást ceremoniális törvényét.
Ha Istent követem, akkor onnan a vallásból ki kell lépnem, mert azt megváltoztatni nem lehet.
Keresek olyan egyházat, vallást, amely valóban Isten törvényei vannak szemelőt, Jézus Krisztus követő.
Vannak akik oda jutottak, hogy semmilyen egyházhoz nem akarnak tartozni (a felmerülő ellentmondások észrevétele miatt), de magukat mégis keresztényeknek tartják, vajon ez a megoldás?
És vajon miért nem lehet semelyik keresztény egyház tanítását megváltoztatni? Hiszen a legfelsőbb vezetőket ez ügyben el sem lehet érni. Mintha azt mondanák, ez a tanítás igaz, amit mi képviselünk, és akinek ez nem tetszik, az elmehet ahová akar. Így aztán minden marad a régiben. Vagyis ezek szerint az a jobb, ha észre sem veszem az ellentmondásokat, mert csak magamnak csinálok problémát belőle. Viszont ez ahhoz hasonlít, hogy legyestől/szúnyogostól kanalazom a levest, a pincér és a szakács nagy örömére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!