Hogy lehet a Biblia a legnagyobb példányszámban eladott könyv? Ha megveszi valaki, és használja is, akkor is max. Kétszer kell venni újat egész életében. Pláne aki nem is olvassa, csak úgy van családonként egy darab a polcon.
Off: Aki nem annyira vallásos, az minek konfirmál? Divatból? Csak mert annak pont az a lényege, hogy vallásos vagy és komolyan gondolod. Mindegy, csak gondoltam, megemlítem, mert ezt sose értettem.
A kérdéshez:
A keresztények nagy többségének van otthon saját Bibliája, sokaknak nem is a családdal közös, hanem saját, ami csak az övé. Még a nagyon szegények is be tudják szerezni, ugyanis rengeteg egyházközösség ingyen ad belőle.
A kereszténységnek rengeteg ága van, mindegyiknek van saját Biblia kiadása. Rengetegen vannak, akik keresik az igaz hitet, és egyik vallásból a másikba "vándorolnak", ők általában mindig vesznek új Bibliát is.
Aztán ott vannak azok, akik nem annyira vallásosak, de mint azt valaki itt írta, alapműnek tartják a Bibliát (irodalomból, történelemből tanulunk róla, tehát igazuk van), ezért megveszik és kiteszik a polcra. lehet, hogy soha bele se néznek, de megvették.
Szintén írta már valaki, hogy a Biblia évszázadok óta létezik, sokkal régebb óta, mint akármelyik bestseller, tehát nagyon sok nemzedék bele van számolva abba az eladott példányszámba.
Azért lehet, mert ez beletartozik az általános alapműveltségbe. Nem mondom, hogy mindenkinek van, mert nem igaz, viszont sokaknak, megvan több példányban. Nekünk(pontosabban nekem, szüleim nem vallásosak és én se, de katolikus gimnáziumba fogok járni) meg egy nagy Biblia, még úgy örököltük, van egy kisebb, talán rövidített változat is, van egy amit az iskolában kaptunk, és van egy kicsi ilyen zsebre vágható is.
Amúgy mit képzeltél, majd az Alkonyat lesz a legjobban eladott? :)
Első gondolatom az volt, hogy nem tudom, mert én az enyémet ingyen kaptam. A mi egyházunkban ingyenesen kapja mindenki.
A második gondolatom az volt, hogy bizonyára nem mindenhol van így, sőt, a nem vallásos családoknak is általában van otthon legalább egy. Ők gondolom, veszik.
"a nem vallásos családoknak is általában van otthon legalább egy. Ők gondolom, veszik."
Hát ha van is egy nem vallásos családnál, ők biztos nem veszik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!