Van értelme hinni Istenben?
Van értelme hinni istenben. Főleg ha nem hiszel magadban és nem tudsz a saját lábaidon állni.
Kérdés, hogy állábakon érdemes-e élni.
Sziasztok!
Hát azokban az istenekben akiket itt felvázoltatok természetesen nincsen értelme hinni, mert csak képmutatás lenne. Létezik azonban egy olyan Isten, "aki úgy szerette ezt a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, valaki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen". Ebben az Istenben van értelme hinni, mert megváltozik az életed, a valóban fontos dolgok a helyére kerülnek, lesz vezetésed a mindennapokban arra nézve mi helyes és mi jó, és megtapasztalhatod az igazi és tartós boldogságot, amiért érdemes élni.
Üdv. Péter
"Mi értelme van hinni abban, hogy létezik Afrika? Afrika létezik akkor is, ha nem hiszel a létezésében. Valószínűleg még sosem láttad személyesen Afrikát, de ettől az még nagyon is létezik."
Ez egy nagy baromság! Afrikát felfedezték, többen látták, sokan ott élnek; ezért objektívan kijelenthető, hogy létezik. Istent még senki nem fedezte fel, senki nem látta, senki nem találkozott vele. Nos, vagy létezik vagy nem.
Kérdésre: van akinek van értelme hinni és van olyan akinek nincs szüksége hitre ezért értelmetlennek is tartja. Embere válogatja.
Szerintem érdemes elolvasni, sok mindenre választ ad, mindamellett döbbenetes!És ez nem mese, és nem egy ilyen ember van, csak lehet, hogy könnyebb azt mondani rá, hogy hazudik, meg hogy biztos beszívott meg "véletlenül"(ezt a szót szeretem a legjobban) meggyógyult. Na de ne én beszéljek!
Ha hiszel benne és létezik akkor szívás mert egy semmirekellő leszar mindenkit.
Ha hiszel benne és nem létezik akkor az életedből elrabolt egy csomó időt a templomba járással meg az egyéb böszemeségekkel a nagy semmi.
Ha nem hiszel benne és létezik akkor a pokolra jutsz de ott legalább meleg van és sok az ismerős.
Helyesebben:
Értelmetlen kérdés. - A hit nem akaratfüggő. Én elmondok neked valamit, te talán nem hiszed el, de ha ugyanazt elmondom neked, más körülmények közt vagy más alkalommal, vagy valaki más mondja el neked ugyanazt, akkor talán elhiszed.
Miért ne lenne?
Bár hívő keresztényként meggyőződésem, hogy valóban van Isten; de ha esetleg mégsincs, akkor mit veszítettem?
Az égvilágon semmit. Egyszerűen nem tudok olyat mondani, ami hiányozna ateista koromból; vagy amiért őszintén fájna a szívem, hogy "jaj, ezt nem tehetem meg, pedig de jó lenne", vagy "de jó az ateistáknak, mert ők megtehetik ezt vagy azt, én meg nem"...
Időnként persze eszembe jut egy-egy ilyesmi, de normálisan végiggondolva már másképp látom a helyzetet.
Pozitívumokat inkább tudnék sorolni, de az elmúlt hetekben megtettem kétszer is, és már uncsi, ha mindig ismétlem önmagam. :D
Egyébként gondolom, a magánvéleményekre voltál kíváncsi. :)
Ha pedig esetleg úgy véled, hogy ha elég meggyőző válaszokat kapsz, akkor majd onnantól kezdve hinni fogsz... Hát, nem tudom, ez mennyire lehet eredményes. Segíthetnek a pozitív tapasztalatok, élmények, de nem hinném, hogy (csak) ezen múlik.
Üdv. :)
Van agyad ?
igen (remelem)
Latod ?
nem
Megtudtod fogni ?
nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!