Meg szeretnék keresztelkedni, a budapesti pálos atyáknál lenne erre lehetőségem? Ha igen, az ehhez szükséges hittanórákat is fel tudom venni a pálosoknál?
Igen, igen. Mindkét kérdésedre ez a válasz. Menj el a sziklatemplomba egy szentmisére, mise alatt van gyóntatás. Bemész a gyóntatóba és beszélsz az atyával, aki ott van. Szólj az elején, hogy nem gyónni szeretnél, hanem kérdéseid lennének keresztségről. Vagy mise után odamehetsz a miséző atyához és megszólíthatod ugyanígy.
Nagyon készségesek, ismerem őket. :) Volt már, aki innen gyik-ról náluk kötött ki. :) De írhatsz is mailt Botond atyának, ő vagy foglalkozik Veled, vagy elirányít ahhoz, akinél hittant tanulhatsz majd, itt a címe: [link]
Ja igen, miserend a Sziklában:
Hétköznapokon: fél 9, 17 és 20 óra
Vasár és ünnepnapokon: fél 9, 11, 17 és 20 óra
Örülök Neked. :) Isten áldjon!
sziklakolostor@palosrend.hu
Az a legegyszerűbb, ha ide írsz, ha nem személyesen akarod rögtön felkeresni őket.
Köszönöm a választ, ez igen biztatóan hangzik... :)
Amint lesz egy kis időm felkeresem őket.
Ha még belefér egy kérdés, érdekelne, hogy tényleg évekre van szükség míg megkeresztelnek? Valahol olvastam, hogy 2-3 évig is kell járni hittanórákra...
Szívesen!
Hát, előképzettségtől függ, hogy teljesen új vagy-e a témában; illetve attól, hogy csoportba jársz-e vagy egyéni felkészítőre (mindkettőnek megvannak a saját előnyei).
Van, akit egyéni felkészülés alapján kb. 5-6 hónap után megkeresztelnek, van, akinek 1-2-3 év a felkészülése. Attól is függ, hogy a keresztséggel együtt elsőáldozó és bérmálkozó is leszel-e, ezesetben hosszabb a felkészülési idő. Ha ezekhez a szentségekhez keresztség után járulsz, akkor keresztség után is jársz még felkészítőre.
Köszönöm, akkor ez összetettebb dolog...
Így inkább személyesen érdeklődöm majd a Sziklatemplomban mert még azt sem tudom mit jelentenek az általad említett szentségek. De valahol el kell kezdeni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!