Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem találkozok olyan...

Miért nem találkozok olyan emberrel, aki szétosztotta egész vagyonát a szegények között?

Figyelt kérdés

Ahogy Jézus mondta, oszd szét a vagyonod a szegények között és kövess engem.

Sajnos ennek kevesen felelnek meg. Talán az igazi szentek a hajléktalanok lennének.

Végül is a Biblia alapján ők azok akik igazak. Sok szenvedésük, hányadtatásuk végül megtérül, és életüket áldozzák: Mert aki lemond életéről énérettem, megnyeri azt.

És sajnos csalódok a papokban is, mert látnám, hogy az atya odaadja a kelyheket a rászorulónak, vagy leemeli a festményt a falról ás eladja, hogy segítse a rászorulókat, de még ilyet sem láttam.

2012. jún. 7. 11:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja és már bocs, de tulképp mindenki verhetné a mellét, hogy ő mekkora jó ember és mennyi jót tesz, ahogy Te itt a kommentjeidben. Gőgből kérdezel? Meg akarod mutatni, Te milyen jó vagy? Akkor legyél csendben jó, ne legyen késztetésed arra sem, hogy egy anonim oldalon példálózz saját magaddal. A vámszedő és a farizeus imájának példája jut most eszembe. Ha nem ismered, szólj, írok igehelyet...
2012. jún. 7. 14:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Tudod, akik rendszeresen adakoznak (hitből), azok nem verik nagydobra, mert alázattal teszik.
2012. jún. 7. 19:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem találkozok olyan emberrel, aki szétosztotta egész vagyonát a szegények között?"

Talán azért, mert ez Jézusnak nem egy általános érvényű parancsa volt, hanem konkrétan egyetlen személynek szólt, a gazdag ifjúnak - neki a pénz volt a bálványa. Jézus senkitől nem várja el, hogy adja el a lakását és menjen el hajléktalannak. A Bibliában láthatunk egy olyan részt az egyház születésénél, hogy a keresztények vagyonközösségben éltek - de ez nem volt kötelező érvényű! Valószínűleg az volt az oka, hogy eladták a vagyonukat és beadták a közösbe (tehát nem szétosztották fűnek-fának) a zsidók közül megtértek, hogy ha ezt nem tették volna meg, akkor elkobozták volna tőlük azt az üldözés során!

Egyébként Isten Igéje szerint nem a gazdagsággal van a gond, hanem az emberek pénzhez való hozzáállásával, és ez a romlott szívükből fakad. Amikor egy gazdag ember megtér az Úrhoz, akkor Isten helyre tudja ezt állítani.

És Isten mindig forrásokban gondolkozik! Mondjuk van egy gazdag vállalkozó, akinek jól megy, és tegyük fel, hogy megtér az illető. Szerinted normális dolog lenne, ha eladná a vállalkozását és mindenét X millió Ft-ért, és szétosztaná a hajléktalanok között, majd elmenne a mekibe dolgozni? Azt gondolom, hogy sokkal hasznosabban tudja Isten munkáját támogatni, ha megtartja a forrását és folyamatosan, hosszú távon tud áldás lenni mások számára! Persze Istentől kell bölcsességet kérnie, hogy ezt hogyan tegye. Hallottam olyan bizonyságtételeket, hogy Isten olyan módon megáldott embereket és vállalkozásokat, hogy a jövedelmükből nem tizedet fizettek, hanem ők tartották meg a tizedet és 90%-ot adtak Istennek!

Jézus azt tanította, hogy ne dobjuk a gyöngyeinket a disznók elé, és ez sok esetben a pénzre is vonatkozik.

2012. jún. 7. 20:34
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Abban teljesen igazad van, hogy a papoknak is dolgozniuk kéne, sosem értettem egyet azzal, hogy fizetést kapnak a munkájukért. A mi felekezetünkben ez nincs is így: a papok nem kapnak fizetést, hanem van polgári foglalkozásuk, abból élnek.
2012. jún. 8. 09:49
 15/20 A kérdező kommentje:

Az utolsónak megy a plusszpont. Köszönöm.

Igen tényleg igaz, nekem semmit nem jelent a pénz és nekem sem kell mindenem odaadnom, ami megnyugtató.

Hasonló válaszokat szívesen fogadok, de ez nem-e az, hogy fülünket csiklandoztatjuk számunkra jó dolgokkal, amiket kedvünk van hallani? És Pál apostol miért járt akkor úgy mint egy koldus? A szentek patkánypörköltet ettek, vállalták a sorsot a szegényekkel.

2012. jún. 8. 09:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Te nem a füledet csiklandoztatod? Azt pontozod fel, aki a Te véleményedet tükrözi. Feltettél egy kérdést, az emberek pedig válaszolnak.

Szerintem nagyon jó dolog elhagyni mindent Jézusért. Aki viszont ezt teszi, mivel valóban Jézusért teszi, rejtve marad, nem kürtöli világgá. Azon túl viszont nem hivatása mindenkinek minden anyagi javáról lemondani Érte. Az Újszövetségben pl. sok tehetős asszony szerepel, akik a háttérből anyagiakkal támogatták Krisztust és a tanítványokat, hogy mindaz megvalósulhasson, amit tettek.

Ha pedig már katolikusról van szó Személyedben: sok királyt is szentté avattak, és más gazdag embereket, akik életükben támogatták a szegényeket, de maguk nem éltek koldusként.

Különben pedig Magaddal is egyeztetni kéne a véleményedet. Egyszer azt harsogod, hogy koldusnak kell lenni, máshol meg azzal értesz egyet, akinek a lelkésze dolgozik a lelkipásztorkodás mellé mást is, tehát nem "koldusként" kapja a munkájáért. Vannak egyházak, ahol annyi a pásztorok feladata, hogy nem kivitelezhető, hogy mást is dolgozzanak mellette.

Ha már radikalitást keresel, ajánlom, olvasd el ezt a rövid bejegyzést. Kíváncsi vagyok a véleményedre róla... MA is vannak, akik MINDENT elhagynak, csak mint már többen írtuk, nem írják ki a homlokukra és nem őket mutogatja a tv.

[link]

2012. jún. 8. 10:28
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen, ha élnek ilyen emberek, miért kell eltitkolni? Inkább el kellene terjeszteni és megváltoztatni a világot. Miért a vedd meg, szerezd meg, birtokold dolgok terjednek?

És ha erre is igaz:

"Jézus azt tanította, hogy ne dobjuk a gyöngyeinket a disznók elé"

Lehet amit a nővérek is ismernek, gyöngyök és nem akarják részesüljünk belőle...

Én nem mondtam egy szóval sem, hogy mindenem szétosztottam, csak azt, hogy a Bibliában ez áll egyértelműen és világosan.

2012. jún. 9. 21:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszoló meg egyértelműen és világosan leírta azt, hogy ez nem általános érvényű parancs volt, azaz nem vonatkozik mindig mindenkire. A gazdag ifjú _egyetlen egy_ ember volt a sok közül, akinek Jézus ezt mondta; a jeruzsálemi gyülekezet pedig _egyetlen egy_ a sok közösség közül, és másokról nem írja a Biblia, hogy vagyonközösségben éltek. Nem tudom, miért nem lehet tudomásul venni... Legalábbis ha tényleg a válasz érdekel, és nem a saját véleményedet akarod reklámozni.

Valaki említette a vállalkozókat, erről eszembe jutott egy magyar származású ausztrál pásztor és társai: egy nagyon jólmenő cégük van, amelynek bevételéből kezdetben 10 %-ot fordítottak jótékonykodásra, missziók támogatására stb. Pár évvel ezelőtt mondta, hogy ez az arány akkorra már elérte a 90 %-ot. Isten áldása van a vállalkozásukon, mert a maradék 10 %-ból is szépen megélnek, és rengeteg pénzzel támogatnak másokat.

Szerintem mindenkinek egyénileg kell tudnia, hogy tőle személyesen mit vár Isten; nem lehet általánosan meghatározni, hogy mi a követendő minta.

Üdv. :)

2012. jún. 10. 08:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyébként Kérdező, csak gratulálni tudok, hogy a klarissza nővéreket valamiféle önző csapatnak bírod beállítani. Javaslom, látogasd meg őket.
2012. jún. 10. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt másként is meg lehet közelíteni. Hogyan tekintesz a házadra, az autódra?

Lakhatsz a házadban, mégis tudhatod, hogy ez az Úr háza, autója. Tehát szívesen használod az Ő céljaira és nem tekinted zsákmánynak.

Az időd kié? Kitől kaptad?

A mi lelkészünk pl. elvisz minket a gyülekezetbe az autójával, mert nekünk nincs kocsink. Nekik egy szép nagy Hondájuk van :D Persze nem a lelkészi fizetésből, mert olyanja nincs. Viszont villamosmérnökként saját vállalkozást visz. Mint minden szolgálónak a gyülekezetben, civil foglalkozása van.

Így nem fordulhat elő, hogy papol az életről, miközben fogalma sincs, milyen felkelni reggelenként és melóba menni :D

Nem kell eladni mindenedet, lehet lemondani a tulajdonjogról és csak haszonélvezeti joggal gondolni rá.

2012. jún. 11. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!